Alka challenge, ontzuren in 3 weken

Tulpen in bloei, af en toe zonnige dagen, bloesems in de bomen… voorjaar! Het moment voor de voorjaarsschoonmaak, want de ramen en deuren kunnen weer open. Ook je lichaam kan wel een oppepper gebruiken. Heb jij stijve spieren, een doffe huid en ’s morgens moeite om goed wakker te worden? Als jij na de donkere dagen het gevoel hebt alsof je uit een winterslaap ontwaakt, dan kun je net als ik meedoen aan de Alka® de ontzuringsweken om lekker fris de lente in te gaan!

alka challenge
Ik ga meedoen aan de Alka challenge voor het boosten van je gezondheid, de timing is perfect. Ze stuurden me wat fijne producten en jij kunt je gratis aanmelden als je ook zin hebt om mee te doen.

De uitnodiging plofte precies in mijn mailbox toen ik me dramatisch voelde. Veel stress en dan ook nog een operatie in het vooruitzicht. Om te voorkomen dat ik helemaal omval, moet ik even wat liever zijn voor mezelf. Een stapje terug doen. Aandacht voor mijn eigen welzijn. Ik doe graag mee, mailde ik daarom terug. En ik kreeg wat heerlijke producten toegestuurd als ik dat met jullie wilde delen, dus bij deze. 

Ben namelijk al ‘fan’ van de producten van Alka, hun Spermidine capsules, de niet prikkende geurloze deodorant en hun fijne basische crème worden hier veelvuldig gebruikt. Mijn dochters kunnen met hun tere tienerhuidjes de basische Alka crème ook gebruiken, dus een extra verpakking is nooit weg! Verder kreeg ik (naast de crème en de deo) de ontzuringsthee om te proberen, een makkelijke manier van lief zijn voor jezelf: lekker een bakkie thee drink ik toch wel en ik vind de smaak (en geur) heel aangenaam. En ik kreeg hun BasenCaps in een nieuwe verpakking, dat is een supplement met onder meer magnesium (dat ik echt moet slikken, zoals bleek uit oa een thermografie) en zink.

Zuur-base balans herstellen

Wat het precies inhoudt? Je krijgt e-mails met daarin een programma van drie weken waarin de zuur-base balans stap voor stap wordt hersteld met behulp van basische voeding, ademhalingsoefeningen, ontzurende lichaamsverzorging, supplementen en yoga lesjes. Die supplementen zijn de Alka® BasenCaps die ik al noemde, met magnesium en zink. Hiermee kun je jouw lijf een ontzurende kick-start geven, waardoor je de zonnige maanden fit en energiek tegemoet gaat.

alka basencaps

En waarom moet je dan ‘ontzuren’? Verzuring is iets van elke dag en van iedereen. Er is geen ontkomen aan in onze westerse levens vol stress, luchtvervuiling, slaaptekort, ongezond eten en alcoholconsumptie. Vermoeidheid, pijn, stijfheid en huidproblemen zijn allemaal tekenen van verzuring. Ons lichaam werkt dag in dag uit aan het afvoeren van zuren via de nieren, de darmen, de longen en de huid. Daar kun je het bij ondersteunen door basische producten te gebruiken.

Alka adviseert dan uiteraard hun eigen producten, haha maar als je niet weet waar te beginnen kun je alles in hun webshop vinden. Begin de dag bijvoorbeeld met een glas basisch water of een basische capsule. Gewoon een glas water is uiteraard ook altijd goed. De bicarbonaten in Alka® BasenCaps worden geleidelijk in het lichaam opgenomen en kunnen afvalzuren losweken en neutraliseren. Er zijn ook varianten met calcium of magnesium om deze mineralen direct aan te vullen. Extra support nodig? Alka® Spermidine is de grote schoonmaker die bijdraagt aan een detox tot diep in je cellen, ideaal voor een gezonde (her)start. Ik vind deze in capsulevorm het prettigste, al moet ik nu eerst de verpakking met poeder opmaken van mezelf.

alka thee

Elke maand een nieuwe huid

Je realiseert het je misschien niet, maar elke maand heb je een compleet nieuwe huid. Basische huidverzorgingsproducten helpen om tijdens dat razendsnelle proces de balans te bewaren en indien nodig te herstellen. Alka® heeft een fijn assortiment om je huid lekker te verwennen. Badderen in een zoutbad met zuiver poeder van edelstenen als bergkristal, rozenkwarts en smaragd is een heerlijke manier om zure afvalstoffen kwijt te raken.

Liever onder de douche? Alka® Scrub bevat zo’n tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben worden opgenomen. Samen met de schoonheidsmix van oliën en vitamine E laat het je velletje heerlijk verzorgd achter.

Voor de finishing touch – of als dagelijkse trouble shooter – is er Alka® Crème. Deze enige basische crème van Nederland heeft tal van toepassingen: van dagcrème tot all-over-body product en van hulp bij droge plekje tot after sun. Dit product gebruiken mijn dochters en ik heel graag, ook voor de tienerhuid is het namelijk helemaal veilig.

alka thee

Rust, ontspanning en herstel

Tijdens de ontzuringsweken is er uiteraard ook aandacht voor gezond eten: voldoende groente, volkoren producten en peulvruchten, rustig aan met fruit, vlees, vis, koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen. Ik kreeg al een heerlijk courgettepasta recept toegestuurd om te proberen, dat er heel goed uit ziet.

Kruiden kunnen je ook helpen om de zuurbalans te herstellen. Alka® Thee bevat er 52 met daarin alle elementen die het lichaam nodig heeft om optimaal te ontzuren. De thee sruikt en maakt ook nog eens heerlijk. Alka® Greens is een groene shake bomvol essentiële voedingsstoffen en enzymen waarmee je de dag gezond kunt beginnen.

Een andere hulp bij het herstellen van de zuur-base balans is je ademhaling. Door met behulp van Buteyko of B Mind technieken je ademhaling te vertragen, activeer je het parasympatische zenuwstelsel. Het zijn deze zenuwen die zorgen voor rust, ontspanning en herstel – en dat willen we! 

Je ziet het, je krijgt veel verschillende tips en er zijn overal zelf alternatieven voor te bedenken als je net even iets niet in huis hebt. Als je ook mee wilt doen aan de ontzuringsweken, kun je je hier gratis aanmelden voor het programma. En mocht je wat producten nodig hebben, extra lief als je dat wilt doen via mijn affiliate link. Kost je niets extra, maar je helpt mij er mee om de kosten van deze website te dragen. Tijdens de ontzuringsweken krijg je trouwens 20% korting!

Heb jij al eens meegedaan aan deze challenge? En ken je de producten van Alka?

Lees ook:

Betere weerstand met een ontzuurd lichaam?

Uitslag door de eikenprocessierups? Dit helpt!

Alka Scrub, voor een zachte en stralende huid

Winterse huidverzorging met de Alka Basische crème

Zelfverzekerd naar elke gelegenheid met een anti zweetshirt

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.