Last van wratjes? Behandel ze thuis met Wortie

Wratjes… wie mijn blog volgt weet dat we nog niet zo heel lang geleden wekelijks bij de assistente van onze huisarts te gast waren voor een behandeling van voetwratten. Bij de vervangende huisarts werd dit aangestipt met vloeibare stikstof: erg pijnlijk en niet effectief. We moesten dus terugkomen. Onze eigen doktersassistente vertelde ons gelukkig over een nieuwe, vriendelijkere behandelmethode met trichloorazijnzuur. Dit doet geen pijn, maar vroeg wel om een wekelijkse behandeling. Kort nadat we van de voetwratten af waren, kreeg ik het nieuwe product Wortie Liquid toegestuurd.

Deze vloeibare formule is hetzelfde als wat de doktersassistente gebruikte, het werkt razendsnel, pijnloos en is effectief. Even aanbrengen met het precisiekwastje (een nagellakkwastje), 30 seconden laten drogen en de onzichtbare pleister erop voor maximale werking en bescherming. Dit doe je twee keer per week, vier weken lang en weg is je wrat. Dat scheelt je dus 4 weken lang eens per week een tripje naar de huisarts!

wortie liquid

Niet voor waterwratten!

Afijn, mijn dochter had inmiddels ook waterwratten ontwikkeld op de binnenkant van haar knie, dus ik wilde de Wortie graag uitproberen. Wij hebben echter Engelstalige verpakkingen ontvangen getiteld ‘Wartie Liquid’ (daarom was ik ook in de war met mails van het pr-bureau dat over Wortie sprak). Mijn Engels is best goed en de plaatjes met uitleg spreken voor zich, dus hoe moeilijk kan het zijn? Nou, terwijl ik de website van Wortie raadpleegde blijkt dat mijn medische vaktermen Engels op wrattengebied niet afdoende was. Er stond tussen de verschillende soorten wratten ‘niet geschikt voor waterwratjes, deze worden veroorzaakt door een ander virus’. En waar heeft deze bloggende mama de Wortie Liquid op gebruikt? Juist… waterwratjes. Op de allerkleinsten smeerde ik overigens Sudocrem om ze te laten indrogen, omdat het nagellak kwastje er te groot voor was. Maar goed, ze minderen nu wel iets maar dan als geheel, niet alleen de behandelde waterwratjes waarvoor deze behandelmethode dus ook helemaal niet geschikt blijkt…

waterwratjes
Hier de transparante pleister op de aangestipte waterwratjes, waarvoor je dit product dus eigenlijk niet kunt gebruiken. De andere waterwratjes smeerde ik hierna in met Sudocrem, omdat ze te klein waren om aan te stippen.

Tip van onze doktersassistente bij wratjes:

Smeer de plek om de wrat heen in met vaseline, zo weet je zeker dat je de huid er omheen niet met het kwastje Wortie raakt. Ik ben zelf niet zo handig en de eerste keer schoot mijn onvaste hand uit, met rode huid van mijn kind tot gevolg. Snel met een washandje met water de plek schoongemaakt en opnieuw aangestipt.

wortie liquid
De behandeling is heel makkelijk, het vraagt alleen om een vaste hand.

Over de Wortie Liquid thuisbehandeling

Mijn dochter is niet het enige kind met wratjes, maar liefst een derde van alle kinderen krijgt er last van en dat is niet leuk. Het doet pijn, kinderen schamen zich ervoor én ze zijn besmettelijk. Daarom is behandelen zo belangrijk en het is fijn dat je dit met Wortie Liquid gewoon zelf thuis kunt doen. Heen en weer rijden naar de huisarts, in de wachtkamer zitten… het kost erg veel tijd allemaal. Ik heb de Wortie Liquid dan misschien op de verkeerde soort wratten gebruikt, ik heb daardoor wel ervaring met de behandelmethode. Het vraagt bij kleinere wratjes om een vaste hand, maar verder werkt het heel prettig. Mijn dochter vond de behandeling alleen de eerste paar keer vervelend (omdat ik dus uitschoot met het kwastje). We deden dit na het douchen, voor het slapen gaan. De volgende ochtend haalde ze zelf de dunne, doorzichtige pleister er van af. Snel klaar en als je een potje nagellak kunt gebruiken, kun je dit ook. (Maar dus niet door je kind laten doen! Ga er voorzichtig mee om!)

wortie liquid

Besmetting met HPV

Kinderen die op school steeds hun handjes wegstoppen, omdat ze zich zo schamen. Zere vingers bij het spelen of pijn onder de voetjes bij het rennen. Op een wrat zit echt helemaal niemand te wachten, toch krijgt bijna iedereen er een keer mee te maken. Het is een harde, eeltachtige vergroeiing van de huid die meestal wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Vooral in zwembaden en gymzalen is de kans op infectie groot. De huidcellen gaan zich vervolgens sneller delen en vormen een dikkere hoornlaag dan normaal. Het resultaat is een wrat en door eraan te zitten kunnen er nog meer wratjes ontstaan. Een kwestie van snel aanpakken dus!

Update: voetwrat dochter 2 is bijna weg

Dochter 2 had een jaar later ook last van een pijnlijke voetwrat, maar dit keer waren we dus voorbereid. Ik heb een paar weken elke week even de wrat aangestipt en hij is nu bijna weg. Alleen zijn de doorzichtige pleisters op, dus die moet ik even bijkopen maar de Wortie werkt en doet geen pijn. Heel fijn voor de kleine mop! Wortie heeft overigens zelf geen navullingen in het assortiment, dus ik ga Leukofix transparante hechtpleisters proberen. Iemand ervaring mee? Een rolletje kost nog geen 3 euro.

wartie gebruiken
De doorzichtige pleisters van de Wortie zijn op… nieuwe halen dus want het werkt wel!

Hoe werkt Wortie Liquid?

Wortie Liquid is een vloeistof die je met het precisieborsteltje alleen aan op de wrat aanbrengt. Omdat er in het wratje zelf geen gevoel zit, is de behandeling pijnloos. Pas op dat je de huid ernaast niet raakt, smeer hier eventueel vaseline op net zoals onze assistente deed bij de behandelingen. De actieve ingrediënten van de vloeistof werken op twee manieren: glycolzuur verzacht de harde toplaag, de stof TCA1 werkt in op het binnenste van de wrat. Wortie Liquid is effectief maar niet agressief en veilig voor kinderen vanaf vier jaar. Even aanbrengen, 30 seconden laten drogen en dan afplakken met de onzichtbare waterproof pleister. Omdat Wortie Liquid zo snel werkt ben je in minder behandelingen klaar. Eén behandeling per drie dagen is voldoende om de wrat in vier weken volledig te laten verdwijnen.

Winactie

Wortie Liquid is verkrijgbaar bij de drogisterij of online (hier) voor € 14,95. Eén verpakking is voldoende voor 18 behandelingen en bevat naast de Wortie vloeibare formule tevens de benodigde transparante pleisters. Ik mag onder mijn lezers een behandelkit verloten. Hebben jouw kinderen last van wratjes en wil je deze pijnloze behandelmethode proberen? Laat dan hieronder een reactie achter. Dit bericht delen of vrienden taggen is altijd lief, maar nooit verplicht.

Naamloten heeft uitgekozen als winnaar: Anita Wilmsen. Van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Lees ook:

Hebben jouw kinderen weleens wratjes? En heb jij er zelf ooit last van gehad?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jaco Maase zegt:

  Zelf had ik een grote voetwrat, al ruim 2 jaar. Vervolgens van alles geprobeerd, ook Wortie, maar geen echt resultaat in de zin dat hij helemaal weg ging. Via internet kwam ik op een oplossing die ik uiteindelijk maar eens uitprobeerde: ductape.
  Je plakt een stukje ductape op de wrat, net iets groter dan de wrat zelf en laat deze 6 dagen zitten. daarna 1 dag verwijderen en vervolgens weer een nieuw stukje duktape op dezelfde manier aanbrengen. Het duurt een paar weken en gaandeweg merk je dat het stukje ductape dat je nodig hebt, steeds kleiner wordt. Uiteindelijk (na plm. 3 maanden) was de wrat helemaal weg.

  1. Marguerita zegt:

   Fijn dat je er toen vanaf was Jaco! Ik ben op dit moment begonnen met het behandelen van een voetwrat bij mijn jongste, hopelijk gaat het snel weg.

 2. Evert van den oosterkamp zegt:

  Ik heb al meer dan 10 jaar last van voetwratten.
  Heb echt al van alles geprobeerd.
  Van ditranol salicylzuur, ductape, nagellak, wartner enz….
  Ik ben van mijn beroep “orderpicker” en dan doen ze behoorlijk pijn.
  Ik schuur ze nu 1 x per week weg met schuurpapier korrel 80 erg grof.
  Dan heb ik er een weekje geen last van.
  Ik ben 38 jaar maar ik ga morgen toch nog eens wortie proberen als laatste redmiddel

 3. Sandra zegt:

  Dank voor de tip ga het morgen direct proberen. Vind het zo erg voor haar.

 4. Elle zegt:

  mijn oudste heeft er een aantal onder haar voet gehad, we zijn hiervoor in totaal 6 x naar de huisarts geweest voordat ze weg waren, inderdaad erg pijnlijk elke keer.

 5. Moniek zegt:

  Dochterlief heeft er al best een tijdje eentje onder haar hiel. Ze heeft er geen last van, maar ik ben bang dat ze ons zal besmetten 🙁

 6. Iris zegt:

  Dat is toevallig, ik heb net een wratje ontdekt op de hand van mijn peuter. Maar ik stel het naar de dokter gaan steeds uit. Ik wist niet dat er ook thuisbehandelsets bestonden. Ik doe graag mee met de winactie

 7. Sabrina zegt:

  Ik ben heel benieuwd of dit idd zo goed werkt en loot graag mee. Groetjes, Sabrina

 8. Nancy zegt:

  Ik heb er wel eens last van gehad mijn zoontje gelukkig nog niet maar dat kan wel veranderen in de toekomst. en dan is dit spul wel erg goed voor.

 9. Marian zegt:

  Daar zou ik ZO blij mee zijn, om van m’n dochter Wendy maar niet te spreken!

 10. Sophia Grootjans zegt:

  Wratjes die teruggroeien is veschrikkelijk. Fijn om een middeltje te hebben om ze zelf te kunnen verzorgen en vewijderen

 11. wilmsen anita zegt:

  sinds mijn kleindochter met school gaat zwemmen, heeft ze last van wratjes

 12. Handig voor mijn man hij heeft last van wratten onder zijn voet dan kan hij het behandelen.

 13. Judith zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon. Sinds een maand 1 wrat op zijn vinger en 2 onder zijn voet. Zou heel fijn zijn als ik ze op deze manier kan verwijderen!

 14. Lisanne Boem zegt:

  Lijkt mij erg handig.

 15. marjo van leeuwen zegt:

  ooo dit lijkt mij super, twee kids met een wrat op hun teen, veel van oma’s raad geprobeerd maar helaas geen resultaat. hopelijk winnen wij dit en zijn ze er snel af!

 16. Anita te Gussinklo zegt:

  Ik zou een dunne laag vaseline om de wrat doen (tegen uitschieten) zodat je niet op de gezonde huid komt. Mijn zoon heeft er eentje onder zijn voet zitten.

 17. Marian B zegt:

  Ik heb ze gelukkig niet, ook niet gehad vroeger. Helaas geldt dat niet voor mijn zoontje. Zou dit graag eens willen proberen.

 18. Bianca van Meijgaarden zegt:

  Hier paar werken geleden eerste wrat gespot onder de voet van zoonlief. Ik dacht aan die huisarts met z’n aanstippen…niet heul gezellig als ik terug denk aan m’n eigen jeugd. Dus ik stelde de dokter uit en ben die wrat gaan wegkijken. Maar dat werkt dus niet, hihi. Zoonlief heeft er nu ook echt steeds meer last van. Misschien zou dit middel een oplossing zijn?

 19. Esmée zegt:

  Serieus gisteren uit bad een wratje ontdekt onder haar voet. Maar deze ligt er niet op maar groeit erin. Is het dan ook geschikt? Zo ja, dan doe ik graag mee.

 20. Ja, hier hebben ze er ook wel last van gehad. En bij de dokter was het altijd een pijnlijke zaak. Dus als het ook thuis kan, ben ik helemaal voor!

 21. Joyce zegt:

  Mijn dochter had vorig jaar 3 flinke wratten op haar voetjes, met likdoornpleisters aan de slag geweest. Weken lang afplakken en het resultaat mag er wezen!
  Nu heeft ze een wrat tussen haar billetjes, waarbij een likdoornpleister toch wat lastiger plakken is. Ik hoop dat de Wortie Liqud haar kan helpen, anders wordt het toch naar de dermatoloog. De huisarts heeft ook stikstof, alleen bij de dermatoloog spuiten ze de stikstof op de wrat. Dit is krachtiger, doet wellicht iets meer zeer maar is wel van kortere duur. Al met al een effectieve manier, alwaar mijn dochter enorm tegenop zit!

 22. melissa zegt:

  Dat is toevallig. vorige week wratjes bij dochter elise ontdekt en aangezien ze niet naar de dokter wil, is dit een goed alternatief om te proberen!

 23. Maris zegt:

  Van alles al geprobeerd, ook huismiddeltjes. Als dit gaat werken is dat voor ons een wonder.

  1. daphne zegt:

   en? heeft het gewerkt? met een doos gehaald… vriendelijke groet, daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.