Plog: speelimpuls met Dermo Care

Waarschijnlijk ken je Dermo Care wel? Dit merk maakt persoonlijke verzorgingsproducten speciaal voor de kinderhuid. Wij mochten wat producten uitproberen en ik zoom niet in op het feit dat ze dermatologisch getest zijn met extra milde en verzorgende eigenschappen met deze review. Dat doen genoeg andere bloggers verwacht ik. Wij hebben ze gebruikt als speelimpuls!

We hebben er een spelletje van gemaakt: hoe doen we de pop in bad? Alle accessoires inclusief de Peppa badgel erbij en de 'kraamverzorgsters' konden aan de slag.
We hebben er een spelletje van gemaakt: hoe doen we de pop in bad? Alle accessoires inclusief de Peppa badgel erbij en de ‘kraamverzorgsters’ konden aan de slag.

Waarom? Omdat ze er zo leuk uit zien en omdat spelen leuk en leerzaam is natuurlijk! Dermo Care heeft voor de allerkleinsten een lijn van Nijntje (voor jongens én voor meisjes!) en onze favoriet: Peppa Pig. Dat maakt in bad gaan nét even iets leuker. Iets oudere kinderen kunnen kiezen uit Spongebob, Dora, Winx Club, Paw Patrol en Turtles. En speciaal voor jongens is er een voetballijn om alle grasvlekken mee weg te poetsen.

Wat sop erbij en haar Peppa speelpopjes. Is het water niet te warm?
Wat sop erbij en haar Peppa speelpopjes. Is het water niet te warm?

Wij kregen de bad- en douchegel van Peppa, maar er is ook een shampoo van verkrijgbaar. De pop vond het erg leuk om met de Peppa schuim en Peppa speeltjes te badderen en daarna vertroeteld te worden door de poppenmama’s. Het schilderij van Peppa heb ik zelf nageschilderd van een plaatje, vanwege een Peppa verjaardag van één van de meiden. (Hier de blog met Peppa party tips.)

De pop genoot van alle aandacht en vertroeteling. Dat zien jullie wel toch?
De pop genoot van alle aandacht en vertroeteling. Dat zien jullie wel toch?

De verzorgingsproducten zijn geschikt voor onder de douche, in bad en er is ook shampoo verkrijgbaar. Handzeep voor kinderen en toetendoekjes, heeft dit merk ook. De Peppa badgel hebben we uiteraard ook even in het grote bad uitgeprobeerd, hij ruikt lekker zoet en schuimt zoals het hoort. De kindjes kwamen er dus fris en fruitig weer uit.

Lees ook: Dora, Dora, Dora denk aan Dora! Maar dan als Indiana Jones

Een alsof beetje zeep op de spons en de pop kon heerlijk worden afgesopt.
Een alsof beetje zeep op de spons en de pop kon heerlijk worden afgesopt.

“Wat is fris en fruitig mama?”

Uhm… ja een uitdrukking. Die mama veel gebruikt. Dat je weer schoon en fris bent en er zin in hebt? Er komen met deze leeftijd echt steeds lastigere waaromvragen…

Lees ook: Tag: de rotklusjes van het ouderschap

"Zo word je lekker schoon, popje."
“Zo word je lekker schoon, popje.”

Speelimpuls

In ieder geval, vond ik het leuk om er een alsof spelletje van te maken met de meiden. Hoe gebruik je deze producten? Wat hebben we allemaal nodig om in bad te gaan? Alles erbij gepakt. Mama zette het scenario en hielp met verzamelen en de kinderen pakten het enthousiast op en gingen heerlijk spelen. Een heel nieuwe speelimpuls als je ‘echte’ spullen mag gebruiken en mama meedenkt. Ze genoten er echt van. Ook toen ik nog wat vragen stelde over wat ze nog meer konden doen bij het badderen van de pop.

Ziekenhuisje spelen met pleisters van Hello Kitty en Dora

Zoals je op bovenstaande foto’s al ziet, zijn de dames in dokterskostuum. Dat komt omdat we even daarvoor de Dermo Care pleisters hebben getest. We kregen leuke blikjes met pleisters van Dora en van Hello Kitty. Helemaal leuk, dat bewees ook de praktijk vandaag toen een vriendinnetje was gevallen en pleisters nodig had. Dora en Hello Kitty verzachten de pijn direct.

Lees ook: Last van wratjes? Behandel ze thuis met Wortie

Dora pleisters zijn zoooo cool.
Dora pleisters zijn zoooo cool.

Ze kunnen alleen niet zo goed tegen kinderen die ze loshalen om even te kijken en deze vervolgens weer vastplakken. Omdat ze huidvriendelijk zijn, en dus geen vieze pleisterplak achterlaten, is de plakkracht iets minder dan bij ouderwetse saaie huidkleurige pleisters. Deze pleisters zijn naast huidvriendelijk ook vuilwerend en heel makkelijk te verwijderen. Vaak is een pleistertje echter al genoeg voor kleine wondjes. Dan is de pijn vlug vergeten.

Lees ook: Verkleden: schattig elfje

Doktertjes spelen met echte pleisters, gaf ook een flinke spelimpuls. Eigenlijk kun je met wat kleine voorbereidingen heel goed zorgen dat de kinderen opgaan in een scenario en dat vervolgens zelf uitspelen. Nu we doktertje gingen spelen, hadden we uiteraard de dokter verkleedkleding nodig en die van de zuster. Wie zouden onze patiënten kunnen zijn? En leggen we die dan op de grond neer? Wat zegt de dokter of de assistente? Het allerleukste was toch wel om de pleisters op te plakken. Daarom plakten de dames er ook één op zichzelf 🙂

Lees ook: Amandelen knippen, de voorbereidingen

Met een pleistertje voelen de patiënten zich een stuk beter.
Met een pleistertje voelen de patiënten zich een stuk beter.

Hello Kitty tandpasta

Het laatste reviewitem mochten de dames proberen voor het slapen gaan. Niet op een knuffel dit keer, al kunnen we ook best een keertje ’tandartsje spelen’. Wij ontvingen de Hello Kitty tandpasta voor kinderen van 5 tot 12 jaar die grote mensen tanden hebben/krijgen. De blingbling factor op de verpakking viel in de smaak. De smaak van de tandpasta was vooral voor de jongste erg wennen, zij poetst nog met peutertandpasta en vond deze smaak te sterk. Dit gaat namelijk toch richting de echt sterke tandpasta voor volwassenen. Dermo Care heeft tandenborstels en tandpasta van Dora, Bumba, Paw Patrol, Turtles en dus Hello Kitty.

Lees ook: 

9x de leukste campings met kinderanimatie voor peuters

Toffe kinderverjaardag zonder al te veel visite: hoe doe je dat?

HELP! Mijn kind zit in de auto/dino fase!

Kinderarbeid of heitje voor een karweitje?

Lijstje mooie cadeaus voor een kind van 10 jaar

Helpen jullie je kinderen weleens met een speelscenario? En welk karakter staat er op de pleisters in jouw mombag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Wat een leuke invulling zo. Het ziet er gezellig uit, heerlijk ook in die dokterspakjes.

  Ik moet toegeven dat ik nog helemaal geen speciale kinderpleisters heb. Mijn dochter heeft een hekel aan pleisters en wil deze absoluut niet als ze zich bezeerd heeft. Misschien dat ik er inderdaad eens wat moet aanschaffen met zo’n leuk karakter erop, wie weet dat dat scheelt!

 2. Marieke zegt:

  Wat een leuke blog zeg! Leuk om dat te mogen testen, en je hebt er een superleuke en originele “draai” aan gegeven voor je blog!
  Het nageltje van mijn dochters teentje gaat er bijna af, we zijn gisteren naar de Etos gegaan om pleisters te kopen om het nageltje wat te beschermen. Ze mocht zelf de pleisters uitkiezen en ze koos voor …. Minnie Mouse! (Al wist is natuurlijk van tevoren al dat het Minnie Mouse zou worden ;-))

 3. Nathalie zegt:

  Wat heb je er een ontzettend leuke blog van gemaakt! Zeker leerzaam en leuk tegelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.