Huilende en plassende verjaardagspop van Baby Born getest

Hiep hiep hoera, Baby Born bestaat 25 jaar. Dat betekent meteen ook dat deze poppenmama er nooit mee gespeeld heeft, maar ik vond de Baby Borns van mijn nichtjes wel ontzettend leuk. Mijn dochters hadden tot voor kort alleen een Mini Baby Born. Die kocht ik voor mijn oudste toen ze 7 maanden was en haar tandje getrokken moest worden na een ongelukje met de kinderstoel (*snif*). Maar nu hebben we een ‘echte’. Eentje die kan plassen, drinken eten en huilen! Wow!

baby born 25 jaar
De verjaardagseditie van Baby Born.

Vanwege haar verjaardag kregen we deze mooie jarige pop thuisgestuurd om er mee te spelen en onze bevindingen via een blog te delen. Mijn kinderen houden erg van rollenspel en spelen met poppen bevordert de sociale vaardigheden, deze test hebben wij dus met veel plezier uitgevoerd. Hoewel… op je beurt wachten om Baby Born een flesje te geven, was best moeilijk.

Wat kan deze pop allemaal?

De verjaardagseditie van Baby Born bestaat uit die leuke pop en nog wat fijne accessoires. Zo draagt ze een verjaardagskroon en zitten er bordjes met bestek en bekertjes bij. Verder draagt ze een verjaardagjurkje, heeft ze een speen én zit er een flesje bij. Bovendien heeft Baby Born haar eigen potje. En een zakje poppenvoer in poedervorm, dat wij niet hebben gebruikt. Ook vanwege de waarschuwing in de handleiding, dat de pop daarna goed gereinigd moet worden. Baby Born heeft een heel vriendelijke uitstraling met haar blauwe ogen die open en dicht kunnen. De armen en benen kun je bewegen. Er hoeven geen batterijen in en toch doet hij van alles: drinken, eten en poepen (maar dat hebben wij niet geprobeerd), plassen en huilen. Deze pop kan zelfs in bad!

Bijzondere speelervaring

Mijn poppen van vroeger en de andere poppen die mijn dochters hebben, kunnen dat allemaal niet. Ik was erg benieuwd naar het drinken, plassen en huilen. Hoe gaat dat dan? Mijn dochters wilden het liefst alles direct proberen, maar mama wilde eerst de handleiding doorspitten. Voor mij was dit nieuw, dus eerst even zeker weten of we alles goed deden.

flesje geven

Verjaarspartijtje

De dames moesten om te beginnen dus maar eens een verjaardagspartijtje voor Baby Born organiseren. Andere poppen en het Baby Born draakje waren uitgenodigd. Ik sjouwde ook het poppenbedje naar beneden en we pakten de poppenwagen erbij. Het werd een erg gezellig poppenfeestje.

Flesje geven

Ondertussen pluisde ik de handleiding verder uit. Hoe moet je precies het flesje geven? Helemaal diep in de mond drukken, zodat ze goed drinkt. In eerste instantie had ik niet door dat er een dop op het flesje zat. Eigenlijk heel logisch, want er moest toch ergens een gat zitten voor het water? De eerste keer de dop eraf krijgen en opendraaien was even lastig, maar toen ik eenmaal doorhad hoe het werkte, ging het prima. De meisjes kregen de taak om boven een poppenluier te zoeken tussen de poppenspullen en die bij Baby Born om te doen. Daarna mochten ze de fles pas geven. Stel je voor dat ie lekt? Het flesje geven vonden ze erg leuk.

baby-born-58

Huilen?

Nu de pop gedronken had, konden we eens kijken hoe ze dan huilt. Je moet hiervoor best heel hard in haar armpje knijpen. Maar de tranen zijn levensecht! Gelukkig werd ze snel getroost door mijn poppenmoedertjes. Heel bijzonder dit, ook mijn dochters raakten er niet op uitgekeken. De oudste van 5 kan de pop zelf laten huilen, de jongste van 4 vindt het wat lastiger.

Tussendoor ging Baby Born op het potje om even leeg te lopen. Dit werd van dichtbij nauwlettend geobserveerd. Komt er al wat uit haar billen? Ja, ik zie wat in het potje! Daarna bij dochter 2 op schoot. De poppenluier weer om hadden ze geen zin in, dus er moest een theedoek onder. Maar goed ook, want die werd natuurlijk nat 😉 . Toen wisten de meisjes direct waarom ook poppenbaby’s weleens een luier om moeten.

Wat vonden wij ervan?

Dankzij de accessoires en de extra functies van deze pop, is het poppenmoederen bij ons in huis weer helemaal terug. Mijn dochters van 4 en 5 leken die fase eigenlijk al een beetje voorbij. Poppen waren vooral heel hot toen ze 1,5 tot 3,5 waren. De poppenwagen van de oudste had ik ook al doorverkocht. Om de drink, huil en plasfuncties van Baby Born goed te kunnen gebruiken, moet je echter wel een jaar of 4/5 zijn. Precies de leeftijd van mijn dochters. Ze snappen dat na het drinken het water er ook weer uit moet, ze experimenteren graag en vinden het heel interessant om de pop nieuwe dingen te laten doen. Het geeft echt een extra speelimpuls, zo’n pop die wat meer dingen kan. Bovendien kan er nu wat meer vadertje en moedertje gespeeld worden, in combinatie met de speelkeuken dankzij de bordjes en bekertjes. Daar moeten natuurlijk taartjes en dergelijke op. Bij mijn dochters valt deze pop in de smaak!

De Baby Born collectie bestaatuit  0+, 1+, 2+ en 3+ poppen, waardoor je kind echt mee kan groeien in de poppenmoeder/vader rol. Mijn jongste dochter haar ‘verkering’ schijnt erg van vadertje en moedertje spelen te houden, dus als hij binnenkort komt spelen zetten we alle poppenspullen en een gevuld flesje klaar naast het speelkeukentje. Kunnen ze leuk samen keuvelen! Ik ben benieuwd of de pop ook bij jongens in de smaak valt. Wist je dat er ook schattige paardjes voor Baby Born verkrijgbaar zijn?

Ook heel erg leuk voor zorgzame poppenmama’s is de Maak Maartje Beter Pop, hier in de review bij Momambition. Té schattig! En handig bij de verwerking van ziekte in de familie.

<Had jij vroeger een Baby Born? En hebben je kinderen een pop van dit merk?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kyra zegt:

  Leuke blog! Mijn dochter heeft hem gisteren gekregen van sinterklaas. Alleen als we het flesje geven loopt de helft er alweer meteen uit, uit haar mondje! Ik heb het ook geprobeerd en niet eens hard gedrukt.. Hebben jullie dit ook?? Alles is dan echt nat.. Dan weet ik if dit normaal is.. En bij onze traant maar 1 oogje.. Maar daarvoor ga ik terug naar de winkel.

  Maar verder is het een geweldige pop!

  1. Marguerita78 zegt:

   Nee, dat was bij ons niet zo…

  2. Marguerita78 zegt:

   Als het ene oogje ook niet goed traant, misschien is hij dan wel verstopt? Goed dat je ermee terug gaat naar de winkel.

 2. Volgmama zegt:

  Wat een mooi jurkje heeft de pop aan! Ziet er echt feestelijk uit 🙂

 3. Evelien zegt:

  Handig stuk om te lezen, ik ben mij aan het oriënteren op een baby born voor mijn jongste.
  Zij is net 3 geworden dus ik denk dat deze versie voor haar nog niet zo handig is. Ik ga op zoek naar de 3+ poppen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Of op de groei, ze kan er dan eerst gewoon mee spelen en als ze oud genoeg is kun je de extra functies gebruiken?

   1. Evelien zegt:

    Dat is ook een idee inderdaad, dan kan grote zus van 6 er af en toe ook nog mee spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.