Cute: babydraakje met toverstaf

“Rooooaaaaar!!!” Hoezo zijn draken niet voor meisjes? Spike uit My Little Pony is een held, we kijken Mike de Ridder, Tandloos uit Hoe tem je een Draak vinden we heel tof, klein kleutertje kocht van haar verjaardagscentjes een blauwe Lego Elves draak en nu kunnen we ook kroelen met onze nieuwe knalroze aanwinst: het babydraakje van poppenmerk Baby Born.

baby born draak

Dit ondeugende draakje met knuffelzachte roze vacht, is heel schattig en charmant. Haar ogen sprankelen en ze maakt grappige geluidjes als je langs haar voorhoofd strijkt met de bijbehorende magische toverstok. Toen de doos openging en de glinsterende vleugels, een glanzende staart en grote ogen mijn dochters aanstaarden, waren ze verkocht. “Wat schattig!” Direct werd hij uitbundig gekroeld.

Het draakje moest even verwend worden na al dat gemep op zijn voorhoofd.
Het draakje moest even verwend worden na al dat gemep op zijn voorhoofd.

Meppen of strijken?

Ik heb maar snel de handleiding gelezen om te zien hoe het toverstafje werkt, maar meer dan de batterij activeren hoe je eigenlijk niet te doen. De meisjes hebben overal op zijn lijfje gemept met het stafje, maar het grappige geluidje maakt hij alleen wanneer de staf bij zijn voorhoofd is. In eerste instantie was de instructie om met de staf op zijn hoofd te slaan, maar mijn man en ik vonden dat eigenlijk minder schattig. Twee kleine meisjes die om het hardst op het hoofd van een lief klein knuffeltje aan het meppen waren…

Chef C heeft een heerlijk hapje bereid voor het draakje.
Chef C heeft een heerlijk hapje bereid voor het draakje.

We vroegen of hij het ook zou doen als de toverstaf alleen in de buurt kwam en opperden het gebruik van goedaardige toverspreuken. Gelukkig werkt het geluid dus ook wanneer je de toverstaf op een centimeter afstand van het voorhoofd beweegt. Lief zijn en elkaar geen pijn doen, is iets dat ook voor knuffels geldt! Een knuffel is bedoeld om te kroelen ten slotte en de kinderen mogen best leren hoe je zorgzaam bent.

baby draak

Vechtende knuffels?

Ik vond het vroeger ook al niet leuk als mijn broertjes ‘Ken’s revenge’ speelden met mijn Barbies, waarbij de popjes werden vastgebonden. En ik vind het nog steeds niet leuk als er met knuffels wordt gegooid of wordt gedaan alsof ze met elkaar vechten. Ruzie tussen popjes en knuffels resulteert ook vaak in echte ruzie en daar heb ik geen zin in. Ben ik nu een softie? Laat jij wel je kinderen á la Toy Story poppen verminken? Of mag het van jou allemaal ook best wat vreedzamer?

Onder liefdevol spel versta ik dat ze goed voor hun knuffels zorgen. Het babydraakje werd daarom getroost en kreeg wat te eten en te drinken uit de speelkeuken. Ook mocht hij spelen met de poppen en logeren in het poppenbed. Daar werd ik wel erg blij van, want hij is zo schattig!

draak baby born

Het babydraakje heeft een adviesprijs van € 19,99 (bij Bol.com gespot voor € 14,99) en kun je net als wij hebben gedaan ook prima zonder babypop gebruiken voor uren speelplezier. Maar met kan natuurlijk ook, samen in de poppenwagen, samen in het poppenbadje, samen de fles… Wist je trouwens dat Baby Born dit jaar 25 jaar bestaat en je op de website van Baby Born ook kleurplaten en pdf’s met spelletjes kunt downloaden?

Heb jij poppenvaders en -moeders? Of zijn ze meer into andersoortig speelgoed?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Charlotte zegt:

  Ah wat een super schattig draakje! Hier nog zo’n knuffelmeisje in huis, super lief!

 2. Nicole zegt:

  Ahhh lief! Ons zoontje moet helemaal niets weten van knuffels en poppen enzo. Jammer, want ik vind ze zo leuk

 3. Wat spelen ze er aandacht mee zeg! Ik zag dit draakje op meer blogs voorbij komen, en ik geloof dat het een succes is!

 4. Dhini zegt:

  Cute roze babydraakje

 5. Fleur zegt:

  We hebben een echte poppenmoeder hier in huis. Dat draakje is superlief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.