Toffe kinderverjaardag zonder al te veel visite: hoe doe je dat?

Je kind is binnenkort jarig en tot je spijt zijn er maar weinig mensen die kunnen of willen komen. Het doet pijn als je bedenkt dat je kind straks zonder visite de dag door moet komen. Bedenk echter goed dat dit niet hoeft te betekenen dat de verjaardag direct een flop zal zijn. Er zijn genoeg manieren waarop je ook een toffe kinderverjaardag zonder al te veel visite kunt vieren. 

De coronatijd bewees dat al en ook wanneer dat door omstandigheden opnieuw zal gebeuren (lees: elke zomervakantie dat je kind jarig is), weet jij precies wat er mogelijk is om je kindje echt de dag van zijn of haar leven te geven. Met de volgende tips gaat dit je zeker lukken. Ook fijn als je er zelf voor kiest om het klein te houden.

eenhoorn heliumballonnen
Ga extra los met de decoratie, zoals deze eenhoorn folie ballonnen.

Verjaardagstaart!

Dat het niet mogelijk is om met veel mensen de verjaardag te vieren, betekent natuurlijk niet dat er geen taart gegeten kan worden. Juist nu is een verjaardagstaart bestellen een goed idee. Bij een feestje hoort immers ook taart. Bovendien is het voor veel kinderen hét hoogtepunt van de verjaardag als ze kaarsjes uit mogen blazen. Wees niet bang dat je vervolgens met een veel te grote taart opgescheept zitten, want deze zijn veelal in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je hebt al taarten vanaf 6 tot 8 personen. Wat je overhoudt, kan eventueel ook altijd nog uitgedeeld worden aan de buren of de volgende dag als ontbijt gegeten worden.

hema prinsessentaart
Klein taartje kan ook heel leuk zijn! (Deze prinsessentaart is van de HEMA.)

Leg de focus op de mensen die er wél zijn

Zeg vooral niet tegen je kind hoe jammer het is dat het feestje niet groots gevierd kan worden. Toon juist hoe leuk het is dat sommige mensen er juist wel zijn. Kinderen hebben echt niet enorm veel visite nodig om te genieten. Soms is een klein clubje nog veel gezelliger. Helemaal als er ook nog cadeaus zijn. Jouw mindset is goud waard. Als jij toont hoe jammer je het vindt, zal je kind dit ook zo ondervinden. Terwijl dit misschien helemaal niet zo zal zijn als je er positief in staat. Let dan ook goed op je eigen houding tijdens het feest.

mimpi jurkje
Cadeautjes uitpakken is sowieso een feest!

Lees ook: Toffe cadeaus voor een meisje van 6

Extra uitgebreid versieren

Elk kind wil zich speciaal voelen op zijn of haar verjaardag. Daarom is het juist nu belangrijk om extra veel aandacht te besteden aan de decoraties. Probeer – als het lukt – ook de slaapkamer van je kind al te versieren. Zo staat je kind extra verrast op en voelt hij of zij zich direct écht jarig. Of hang buiten een piñata gevuld met snoepjes die de jarige kapot mag meppen. Wij hebben zelf op de 2e verjaardag van onze zomervakantiejarige een keer een shetlander paardje laten langskomen zodat ze een rondje kon rijden. Ze mocht het paard ook een appel voeren en voelde zich dolgelukkig!

ponyrijden
Op haar 2e verjaardag lieten we een pony aan huis komen en konden alle kindjes een ritje maken. Zie hier de trotse jarige, wat een cadeau!

Lees ook: Taarten inspiratie: draken taarten van mijn dochter

Dagje weg

Zijn er eigenlijk maar weinig tot helemaal geen mensen die kunnen of willen komen? Kies er dan voor om geen feestje thuis te houden, maar ga er gewoon lekker op uit. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een attractiepark of dierentuin. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk nog een mooi cadeau uitzoeken in de souvenirwinkel. Zo geef je je kind niet alleen een mooi cadeau, maar ook nog eens een prachtige herinnering waar jullie als gezin nog jaren over zullen praten. 

Lees ook: Foodtrend: een poedelroze freakshake maken met je kinderen

Herkenbaar denk ik voor iedereen met familie ver weg of een kind dat in de zomervakantie jarig is?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.