Foodtrend: een poedelroze freakshake maken met je kinderen

Als moeder van drie kinderen ben ik een groot voorstander van verantwoord snoepen, maar af en toe maken we weleens een uitzondering. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om samen met de kinderen iets te bakken of te koken. Nog niet zo lang geleden heb ik mijzelf op een blender getrakteerd en daarmee heb ik al een paar keer lekkere en gezonde smoothies gemaakt. Op mijn cheatday maakte ik samen met de kinderen deze roze freakshakes.

Gastblog door Nathalie Mulckhuijse van Volgmama 

Roze freakshake maken

Het stond al een tijdje op mijn bucketlist om freakshakes te maken. Op Instagram zie je ze regelmatig voorbij komen en het leek mij erg leuk om samen met mijn kinderen zo’n shake te maken. Hartstikke leuk als activiteit voor op een regenachtige woensdagmiddag bijvoorbeeld.

De freakshake is een foodtrend en eigenlijk niets meer dan een milkshake bestapeld met een berg zoetigheid. Een freakshake is een echte caloriebom en daarom is het niet zo geschikt om als nagerecht te nemen. De kans is dan groot dat je hem daarna niet op krijgt. Neem er bijvoorbeeld één in plaats van je lunch. Reken erop dat zo’n shake enorm goed vult. 😉

Ingrediënten voor 4 roze freakshakes

Je kunt jezelf helemaal uitleven met het versieren van de shakes maar wij hebben het eigenlijk nog vrij simpel gehouden. Sinds kort kun je bij de grote filialen van Albert Heijn strooisel tappen en daar vonden wij de roze hagelslag waarmee we de rand van de glazen versierden.

 • 4 grote glazen met rietjes
 • 800 ml melk
 • 1 bak aardbeien schepijs
 • Strooisels
 • Slagroom (spuitbus)
 • Poedersuiker
 • Citroensap
 • Roze donuts
 • 2 lange prikkers
 • Veel roze snoepgoed voor de topping zoals; spekjes, mini marshmallows, zure matten, lolly’s, tum tum…

En nu aan de slag!

Voordat we beginnen hebben we alles wat we nodig hebben op tafel gezet. We mengen in een schaaltje een beetje citroensap met poedersuiker op gevoel zodat er een soort pasta ontstaat. Met een kwastje smeren we dit op de bovenranden van de glazen. Schud de strooisel uit op een plat bord en rol de glazen erdoor. Je zult zien dat het dan aan het glas blijft plakken.

Roze freakshake maken

Nu is het tijd om de aardbeienshakes te maken. Dit houden we lekker simpel. Per glas 200 ml melk en 4 bolletjes aardbeienijs tezamen in de blender voor 2 minutjes op de laagste stand. Je kunt de glazen er meteen mee vullen.

De leukste klus is natuurlijk het versieren. Tussendoor werd er stiekem al wat gesnoept (mama zag niets… 😉 ). We leggen de grote roze donut op het glas. We prikken wat snoepgoed op de prikkers die we door de donut steken en spuiten een flinke dot slagroom op de donut. Wat snoepjes, mini marsmallows en strooisel als topping en de shakes zijn klaar!

Omdat we allemaal onze eigen shakes versierden zagen ze er allemaal anders uit. De kids vonden het leuk om te maken en ze waren best lekker. Slechts één van mijn kinderen heeft de shake helemaal opgekregen en de keukentafel was één roze slagveld… maar dat mag de pret niet drukken. We hadden plezier en een herinnering die we niet snel zullen vergeten.

Roze freakshake maken
Taaaadaaaaaa!

Op mijn eigen blog Volgmama plaats ik vaker van dit soort leuke en makkelijke recepten en daarnaast schrijf ik veel over leuke uitjes met kinderen.

Lees ook: recept van Jills pannenkoekentaart, pauw maken van fruit, LOL surprise traktatie

Zou jij wel zo’n freakshake lusten?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Linda meester zegt:

  Wat een verschrikkelijk slecht idee Nathalie.

  Wat zullen 3 dochters dit leuk en lekker vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.