Dora, Dora, Dora denk aan Dora! Maar dan als Indiana Jones…

Het Dora deuntje staat nog vers in ons geheugen. We hebben een complete boekenverzameling met flapjes, rijgveters, puzzelstukjes en wat al niet meer van deze kleine ontdekkingsreiziger met haar rugzak en aapje Boots. Mijn kinderen zijn uit de cartoon gegroeid, maar vergeten zijn we Dora zeker niet! Gelukkig groeide deze kinderheld met ons mee en heeft ze nu haar eigen bioscoopfilm á la Indiana Jones!

dora bioscoop

Wij kregen vrijkaarten om verslag te doen van deze film over onze held van nog niet zo heel lang geleden. Supertof natuurlijk. Aangezien ons neefje binnenkort jarig is, besloot ik hem te trakteren op een middagje bioscoop met zijn nichtjes.

Mijn oudste dochter was in shock toen ze het hoorde. “Mam, Dora??? Ga je hem meenemen naar Dora? Hij wordt NEGEN hoor!” Ja, hij wordt negen. En wat geef je een jongen van 9 jaar voor zijn verjaardag? Ik wilde niet nog een keer met Lego aan komen zetten, dus ik dacht een middagje bioscoop is wel leuk. Popcorn erbij en na afloop patatjes eten. Het leven gaat om herinneringen maken tenslotte. 

Om mijn dochters gerust te stellen, liet ik ze de trailer van de film even zien. Lijkt net Indiana Jones, zei ik… om me vervolgens te realiseren dat mijn kinderen geen idee hebben wie dat is. Maar goed, de filmtrailer vonden ze wel stoer en cool:

Waar gaat de film over?

Dora (Isabela Moner) heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een geheimzinnige jungle-bewoner (Eugenio Derbez), en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Wat vonden we van deze bioscoopfilm?

Dora the Explorer is werkelijk hilarisch! Ik heb me suf gelachen. De kids vonden het overdreven, maar ik was niet de enige. Al die andere moeders die tot in den treure de tekenfilmpjes hebben gezien, kwamen ook niet meer bij. De bioscoopfilm is namelijk een klein beetje een parodie daarop. Inclusief muziekjes, in de camera praten, liedjes zingen. Verder is de film best spannend, maar errug, errug grappig. Leuk verhaal ook, doet zeker denken aan Indiana Jones (maar dan zonder het eten van apenhersenen). Ons testpanel heeft er van genoten en niemand vond hem te kinderachtig. Het is echt wel een tienerfilm ook. Maar met af en toe een Dora knipoog. Aanrader!

Winactie

Onder mijn lezers mag ik 2 prijzenpakketten van Dora verloten met daarin 2 vrijkaarten, een jojo en een kompas. Voor de kleine avontuurlijke ontdekkers die deze film ook graag willen zien. De adviesleeftijd is vanaf 9 jaar, maar viel hier dus met 7 en 8 jaar ook in de smaak (wel Engelstalig).

Ik probeer dit weekend de winnaars al te loten, dus als je mee wilt doen: doe dat snel. Laat hieronder een reactie achter waarin staat waarom en met wie jij deze bioscoopfilm wilt gaan kijken en je maakt kans. That’s it. Uiteraard is het een grote pré als je mij volgt op Facebook, Instagram, Pinterest en de hele rambam. Superleuk als je dit artikel wilt pinnen of delen via je Whatsappgroepjes vol Dora-fans of iets.

De winnaars zijn geworden: Bonnie en Hanane. Van harte, ik ga jullie mailen!

Wil jij deze Dora bioscoopfilm bekijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Laura zegt:

  Ik hoop dat ik nog optijd ben om mee te doen, want onze oudste wil de film super graag zien! 😀

 2. Tamara zegt:

  Leuk voor Emma die is groot Dora fan!

 3. Marielle Onderwater zegt:

  zou mijn jongste dochter supergaaf vinden

 4. Corinne de Graaf zegt:

  Leuk voor mijn nu 12 jarige dochter en 10 jarige zoon.
  Mijn dochter keek vroeger vaak Dora en mijn zoon naar Diego.

 5. Hanane Rebha zegt:

  Samen met mijn twee kids zoon en dochter de serie in den treure gezien. Ze hadden ook alles van Dora, van dekbed, speelgoed tassen. Zelfs de koekjes moesten van dora zijn. Wat was ik blij toen die periode voorbij was. Ik kon geen Dora, boots en diego meer zien. Nu we laatst de trailer zagen van de film waren we weer helemaal verliefd. Hier moeten we naar toe en de herinneringen en liedjes werden weer opgehaald. Ik doe daarom heel graag mee.

 6. judith s zegt:

  Leuk, met onze dochter.

 7. baukje de haan zegt:

  Met mijn tante zegger Sanne die ik helaas niet zoveel zie.

 8. Diny Frijters zegt:

  Ik zou heel graag met mijn dochter er naartoe gaan. We hebben ook allebei tot in den treure Dora gekeken, dus ik ga er vanuit dat we er net zo om kunnen lachen als jij.

 9. Claudia Diependaal zegt:

  Super gaaf. Onze kleinzoon Yuano wilt hier heel erg graag heen! Ik duim voor hem!

 10. Patricia Lubbertje zegt:

  Ik zou graag met onze zoon en dochter hierheen willen gaan. Ze willen erg graag eens naar de bioscoop en deze film lijkt ons super leuk.

 11. Julia Van Empel zegt:

  Ik doe graag mee. Met mijn zoontje

 12. Suzanne Verkooijen zegt:

  Onze dochters waren vroeger echte Dora fans! Nu zijn niet alleen onze dochters ouder geworden, maar Dora ook! Deze film willen we echt zien!!

 13. elisabeth maria martina zegt:

  vind mijn kleindochter vast helemaal te gek

 14. Mariëlle zegt:

  Zou t super vinden om met Sam heen te gaan. Ondanks wij onze vakantie in mei al hadden en ik deze vakantie begon met een zonnesteek hem vervolgens 3 wk moest missen ivm papavakantie zou dit wel even heel leuk zijn en maak ik graag een moment vrij om met me aapie naar de bios te gaan. #welovedora #boots #enjamarstyleuiteraard

 15. Brenda zegt:

  Heel leuk om te winnen… ik heb drie avontuurlijke kanjers hier die graag mee willen, maar door alvast twee kaartjes te winnen wordt het bioscoop bezoekje financieel ook niet leuk :)…

 16. Bonnie zegt:

  Jaaa leuk met mn dochter samen. Vroeger al Dora fan en nu misschien wel weer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.