Prachtig dat leer van mijn handgemaakte Sendra Laarzen

Ken je dat gevoel van spontaan verliefd worden op een bepaald kledingstuk? Ik heb dat niet zo snel, maar was wel direct verkocht toen ik bij Omoda de handgemaakte Sendra laarzen spotte. Cowboylaarzen in een matte gebroken witte kleur met blokhakken, het leer voelt suède achtig en het mooiste detail vind ik nog wel het gestikte vlammenpatroon op de schacht. Alleen… het lukte me niet direct om ze aan te trekken…

omoda sendra boots

Inmiddels is dat probleem zoals je op de foto’s ziet gelukkig opgelost. Omoda en blogvriendin Rory stuurden me via instagram de gouden tip: boterhamzakjes om de voeten, dan glijd je er zo in. Ik vond het een absurd idee, dus ik heb eerst nog pantykousjes geprobeerd. Wilde nog langs de schoenmaker, maar de tijd ontbrak. Je schijnt ook schoenensprays te hebben die het leer een beetje oprekken en meteen ook tegen vuil beschermen. Afijn, last resort toch de boterhamzakjes geprobeerd en voilà: het werkt. Nu kan ik ze inlopen waardoor het leer vanzelf naar mijn voeten gaat staan.

omoda sendra boots
Even inlopen want het zonnetje scheen.

Tja, 2 coronajaren zijn voorbij. Met bedrust, sloffen en sportschoenen. Nu wil ik weer shinen. Af en toe een beetje opdoffen. Er netjes bijlopen. Mijn oude suède cowboyboots zijn flink versleten op de hak inmiddels, dus echt tijd voor iets nieuws. Hoge laarzen kopen vind ik altijd wel een beetje spannend, omdat ik wat bredere voeten heb, met hoge wreef en Hollandse kuiten.

Bij deze Sendra’s zijn de kuiten gelukkig geen probleem. De schacht is lekker breed. De tenen ook niet, gelukkig maar want dat kun je niet inlopen. Alleen bij de hiel en de wreef moet het leer meer oprekken. Regelmatig aantrekken dus en een stukje wandelen. Aangezien ik echt verliefd ben op die laarzen, heb ik het er graag voor over. Ik moet en ik zal ze dragen!

Zie deze outfit met zonnebril van Ray-Ban, jas van Style Italy, broek van Ned Dutch Fashion en de Senda Boots van Omoda.

omoda sendra boots

Lifehack: de laarzenknecht

Mijn volgende uitdaging was het uittrekken van de Sendra’s. Dat lukte mij dus niet zelf, dus ik heb de kinderen hun spierballen op de proef gesteld. Geen doen natuurlijk, bovendien wat als ik ergens in heb gestaan? Daarom snel een laarzenknecht besteld en die kwam de volgende dag al binnen. Echt een lifehack zo’n ding. Ik wist niet meer hoe het heette, maar mijn ouders hadden er vroeger eentje in de schuur. Dan kon je je regenlaarzen makkelijker uitdoen. Werkt ook prima met deze hoge laarzen!

Hoe het werkt? Je haakt de hiel van je laars er in, gaat met de andere voet op de laarzenknecht staan en trekt je voet omhoog. Klaar is Clara. Ook met deze Sendra’s gaat het als een zonnetje. Kost zo’n 15 euro en dan heb je dus ook wat.

Deze Sendra cowboylaarzen, kosten zo’n 270 euro. Echt een wishlistitem dus. Mijn dochters sloegen ook direct kreten van verrukking toen ze ze zagen en hebben ze even aangepast. Ik kan in dit jaar vol events en elkaar weer zien in ieder geval qua schoeisel netjes voor de dag komen. Zal alleen niet al te lang meer duren voor de meisjes dezelfde maat dragen als ik en ik uit moet kijken dat ze niet geleend worden, haha.

Heb jij een paar schoenen of laarzen dat je echt helemaal geweldig vind?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.