Mama doet een Mees Homesale

Door mijn winactie hobby kom ik tal van mooie, onbekende merken tegen. Zo ook het merk Mees. Je kunt de kinderkleding van Mees niet in de winkel kopen, alleen via homesales en de webshop. Nu ben ik gek op kinderkleding dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt een homesale wat zou dat zijn?

Diverse kinderkledingmerken werken via een party systeem, ook een party heb ik nooit bijgewoond op gebied van kinderkleding. Ervaringen met het hosten van Tupperware en Optidee partijtjes in het verleden, leren dat ik dat zelf altijd erg leuk vind, maar leeftijdsgenoten er niet warm voor lopen. Het idee van een winkeltje aan huis sprak me daarom erg aan. Veel vrijblijvender, iedereen kan even komen kijken op een tijdstip dat goed uitkomt en de kinderen kunnen desgewenst ook passen. Bovendien krijg je als gastvrouw van Mees een echte kassa met pinautomaat, paspoppen en een vlag voor de deur.

Lees ook: Kinderkledingtrends winter 2018/2019

Na wat getwijfel heb ik toch gebeld om informatie te vragen. Ik werd heel enthousiast te woord gestaan en toen was ik om, dit wilde ik graag een keer proberen! Ik zit nu alweer een tijd werkloos thuis en houd erg van regelen en organiseren, dit zou een perfect projectje zijn om weer energie en levenslust te krijgen. Bovendien verdien je er geen geld mee (dat mag niet met een ww-uitkering), maar kun je de commissie gebruiken om zelf kinderkleding aan te schaffen. (Kiezen voor uitbetalen kan overigens wel!) Voor de start van het seizoen was er een modeshow met extra uitleg, die ik helaas door ziekte niet bij kon wonen. Jammer, want ik had de tips en tricks wel kunnen gebruiken.

Lees ook: Shoptips: kinderkleding, korting en outlet

Enthousiast flyerde ik overal: dansles, schoolplein, sportschool, in de buurt en bij familie en kennissen. Ook werd er een facebook event aangemaakt. Over het algemeen ontving ik veel enthousiaste en nieuwsgierige reacties. Mees, wat is dat voor merk? Een homesale, wat spannend dat ken ik niet! Oh, ik kom zeker even kijken… Achteraf waren de mensen gewoon beleefd helaas, van mijn kennissen kwam slechts een handjevol buurten in mijn winkeltje. Wat wel heel erg leuk was: er kwamen diverse mensen via via of door een flyer in de brievenbus. Mijn jongste vond het super, ineens allemaal kindjes om lekker mee buiten te spelen! Lang leve de zon! Want uhm binnen… Tja daar stond het vol 🙂

Lees ook: Het is weer Kinderkleding Stuntverkoop

Dus ja hoe was het zo’n winkeltje aan huis? Ik heb er veel voorpet aan beleefd, ben 2 dagen keihard bezig geweest om mijn huis te poetsen en het winkeltje op te bouwen. Wat een enorme berg dozen! Ik dacht dat ik best een ruime benedenverdieping had, maar het was echt passen en meten om alles netjes te presenteren. Poldermama heeft helemaal geen ervaring in een winkel, behalve een blauwe maandag in een bakkerij gewerkt te hebben als studente. Toch leek het me erg leuk, helemaal vanwege al die leuke kleertjes. Elke doos die ik opende was even spannend, wat zou er in zitten?

Nou er zat van alles in, bikini’s, onderbroeken, korte broeken en lange broeken, jurkjes, topjes, stoere sweaters en shirts… Bij het uitpakken van de doos met hockeysokken had ik achteraf misschien heel slim een mailtje naar de lokale hockeyclub kunnen sturen. Nooit aan gedacht, maar dat is wel de doelgroep van Mees. Ze verkopen ook veel via hockeyclubs die zo de clubkas spekken, slim! Een aantal items zou ik zelf in de winkel nooit uit de rekken pakken, maar ideaal om die nu even aan te passen bij mijn dochters. Alles stond ze geweldig, die blonde haartjes kleuren heel leuk bij al dat blauw en rood. Normaal gaan we vooral voor roze, dat heeft Mees ook, maar ik vond dit een goede gelegenheid om even uit mijn comfortzone te stappen.

Lees ook: OOTD: Naturino’s en B.Nosy setjes van Schattigekleertjes

Net als mama zijn mijn meisjes groot fan van nieuwe kleding. Ze vroegen dus zelf steeds of ze weer iets nieuws mochten passen. En ik dan snel een foto maken en de kleding weer netjes opruimen voordat ze een snoekduik in de zandbak konden nemen. Het was heerlijk weer, dat was een grote plus. Uiteindelijk kocht ik de jurkjes en het jumpsuit dat ze op bovenstaande foto’s showen en nog een heel leuk zwemshortje dat ook als kort broekje kan functioneren. Daarmee was ik zelf mijn beste klant 🙂 ik moet dus nog bijbetalen, want ik had niet zo veel klanten dat ik dat er uit heb. Jurkje Dille was veruit het populairst tijdens mijn sale, in zowel Navy als Navy Dots.

Voordeel thuisverkoop

Het voordeel van een homesale is dat je de kleding in het echt kunt bekijken. De prijzen van Mees zijn niet budget, dat bleek voor veel potentiële klanten toch een barrière. Toch vind ik het geen heel duur merk, want de kwaliteit is echt heel goed. Dat zie je meteen aan de gebruikte stoffen, de mooie details en afwerking van de kleding. De kleding wordt geproduceerd in Portugal, helemaal verantwoord dus. De drempelvrees zit hem waarschijnlijk in het nog niet kennen van het merk en de kleding. Jongenskleding showen mijn dochters niet, maar die was echt heel gaaf. Stoere shirts waarin de haai veel terug kwam. Een van die gave truien met de M erop werd onlangs nog besproken op Kindermodeblog.

Lees ook: Wat is onze ervaring met ondergoed van Sanetta?

Weinig klanten…

Jammer na alle effort dat ik, ondanks de vele “leuk ik kom zeker kijken” reacties maar een stuk of 10 klanten kreeg, maar die klanten waren allemaal erg enthousiast. In mijn kennissenkring hebben de kinderen vooral nog kleinere maatjes en op school ben ik natuurlijk net nieuw. Het was ook spannend om mensen aan te spreken en uit te nodigen. Bovendien bleek er tijdens mijn sale ook een koffieochtend te zijn, de mama’s van kinderen uit mijn kleuter haar klas gingen dus allemaal daar heen. Wel ben ik een ervaring rijker! En op vrijdag had ik bovendien hulp van mijn mama en een lieve vriendin die het ook erg leuk vonden om eens in een winkeltje met kinderkleding te staan. We hebben heerlijk van de zon genoten tussen het helpen van de klanten door en fijn bijgekletst. Plus, toen Mees alle spullen weer had opgehaald hoefde ik alleen te stofzuigen en mijn huis was brandschoon en opgeruimd 🙂 En mijn dochters in het nieuw, win!

Ben je nieuwsgierig geworden naar Mees? Ze zoeken nog nieuwe gastvrouwen en… Ik mag van Mees iets leuks weggeven aan de lezers van mijn blog. Binnenkort meer hierover 🙂

Heb jij weleens een thuisverkoop gehost in je woonkamer?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Hi Marguerita! Wat leuk om over de homesale te lezen! 🙂 We hopen uiteraard graag nog een keer een homesale met jou te organiseren. Groetjes, Fleur

  2. Jess zegt:

    Wat een ervaring! Leuk hoor. Ik zou het niet gedurfd hebben… Het stippenjurkje is zeker erg leuk!!

  3. stefana zegt:

    Leuk om te lezen! En ben benieuwd! Ik zal je blog in de gaten houden. Het was een mooi winkeltje 🙂

  4. Liesbeth zegt:

    T was heel gezellig en nu nog wat weggeven, dat gaat goed zo met jouw weblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.