OOTD: Hip in Hummel

Wie is bekend met het Deense sportmerk Hummel? Ik ontdekte dit merk vorig jaar op de Kleine Fabriek en had toen een leuk gesprek met de Deense directeur. Inmiddels is het wat groter in Nederland en zijn ze met de herfst/wintercollectie 2016/2017 in zee gegaan met een pr-bureau waar ik al leuke contacten mee had: de X-Factor. Heel leuk, want daardoor kon de besproken review het afgelopen najaar plaatsvinden. We werden voor de X-Factor verrast met een supertof Hummel pakket. Kijk je mee naar deze outfit of the day?

hummel ootdLaat ik beginnen met wat achtergrondinformatie over dit leuke merk. Hummel is Deens voor Hommel, vandaar het honingraatachtige logo van dit dier. Het is al sinds 1923 op de markt en heeft niet alleen kindercollecties. Ook voor dames- en herenmode kun je er terecht. Alle collecties hebben een sportieve touch, maar het is niet alleen sportkleding zoals je op onze foto’s ziet. Denk meer aan edgy urban streetwear met sterke kleurcombinaties. Sinds 2006 brengt Hummel sneakers en sportieve schoenen op de markt. Het motto van dit merk is “change the world through sport” en daarom sponsoren ze sportprojecten in door oorlog aangedane landen.

Welke kleding van Hummel kregen we toegestuurd?

De dames van de X-Factor hebben een ontzettend leuke outfit voor ons samengesteld. Superstoer en gaaf zijn de hoge zwarte Hummel sneakers! Verder een trendy rokje in tule-look met brede band, een wollen longsleeve in oudroze en hardroze én een stoer t-shirt met grote ogen en gouden details. Hip & happening deze streetwear style outfit.

Lees ook: Genderneutraal: helderblauwe sneakers van Hummel

Wat vinden we van deze schoenen en kleding?

Helemaal mijn smaak dit, maar misschien nét even een tikkeltje stoerder dan hoe ik zelf shop. Dat komt met name door de hoge sneakers. Echt even iets anders dan gebruikelijk en door het klittenband heel handig voor mijn dochter met aan- en uitdoen. Ik vind ze zo gaaf! Ze moest er wel even aan wennen dat deze sportschoenen net zo hoog zijn als laarsjes, maar juist dat maakt ze zo hip. Ideaal te combineren met een jurk of rokje, waardoor haar outfit direct een stoere touch krijgt. Echt de streetwear feel. Jullie zagen deze Hummels dan ook terug in deze NoNo review. Ze begint er nu een beetje uit te groeien, maar mijn meisje heeft er op het schoolplein de blits mee gemaakt omdat ze zo opvallend anders zijn dan wat iedereen draagt.

Lees ook: OOTD: stoere fluorsneakers

hummel ootd

Hoe valt de kleding van Hummel?

De kleding ontvingen we in de combinatiemaat 122-128. Het rokje is nog weinig gedragen omdat deze wat wijd valt. Mocht je een wat gezetter kind hebben, dan is Hummel dus een fijn merk. De rokjes van NoNo bijvoorbeeld, vallen heel smal en meer richting 122 in deze combinatiemaat. Bij Hummel neigen ze meer naar 128 of misschien zelfs nog groter.

Bij mijn meisje blijft ie net om haar heupen hangen zoals je ziet, dus we wachten even tot ze iets groter is zodat hij niet afzakt tijdens het spelen en wat mooier aansluit op de taille. De wollen longsleeve is heel stretchy dus ook zeker geschikt voor wat vollere kinderen. Al misstaat hij mijn dochter natuurlijk niet <3 valt mooi en het wol maakt hem heel warm. Een opvallend materiaal vergeleken met de andere items in haar kledingkast, maar het houdt zich goed in de was en prikt niet. Ik heb uiteraard goed opgelet om op lage temperatuur te wassen en aan de lijn te drogen, dus ook na vele keren dragen is deze trui niet vervormd. Het t-shirt heeft mijn dochter zowel gecombineerd met deze longsleeve als gebruikt voor de gymlessen. Het is tenslotte een sportmerk 😉 .

Stoer en sportief, maar toch meisjesachtig en heel draagbaar deze outfit of the day. Mijn dochter en ik vinden dit een erg leuke combi, zeker onze smaak! Het komt dus regelmatig uit de kast en in de winter is de warme longsleeve echt heel fijn, net als die hoge sneakers <3. Past ook goed om je wat stoerder te kleden wanneer je in groep 3 zit en naar het grote schoolplein gaat, waar je als ukkie tussen de grotere kinderen jezelf moet presenteren.

Lees ook: Shoes of the Day: springtime met Naturino

De exacte prijzen van deze items heb ik niet direct kunnen vinden, maar qua prijsniveau moet je denken aan merken als Tumble ’n Dry en Smafolk. Kijk voor meer informatie op de website van het merk. Hummel kun je onder meer vinden bij de volgende webshops:

Meer Hummel zie je in mijn trendverslag van de Kleine Fabriek herfst/winter en het trendverslag van de lente/zomer 2016.

Hoe vinden jullie deze outfit of the day? Houd je van streetwear voor je dochter? Was je al bekend met Hummel?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Zou je van een sportmerk niet verwachten dat kleding wijd uitvalt. Toch vind ik de kleertjes superleuk!

 2. Sonja zegt:

  Gaaf rokje! Helaas hier een slankie, dus we zullen nog even moeten wachten 😉

 3. MetMirjam zegt:

  Ik kende het merk nog niet. Ik vind vooral de longsleeve erg leuk!

 4. Fleur zegt:

  Ik heb het merk laatst ook gezien en mijn meiden zouden het ook zeker dragen!

 5. Marina zegt:

  Wat een mooie foto’s van je meisje!

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel! Ik blijf oefenen 🙂

 6. MARIJKE zegt:

  Ik had nog nooit van dit merk gehoord maar outfit is erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.