OOTD van het appeltjes-merk: Småfolk

Van de zomer blogde ik al over een sale find waar ik zelf helemaal blij mee was: jurkjes van Småfolk. Een Deens kinderkledingmerk voor jongens en meisjes dat alleen werkt met organic cotton, verantwoord geproduceerd. Net als andere Scandinavische kinderkleding werkt Småfolk met opvallende prints. Het appeltjes-logo keert op ieder kledingstuk terug. Leuk, vrolijk, verantwoord en herkenbaar!

smafolk kleding

Zoals ik eerder dus al schreef, krijg je met uitgesproken kleding ook uitgesproken reacties, zoals op de appeltjesjurken 😉 Maar mijn dochters en ik houden erg van appels, dus ik contacteerde het hoofdkantoor in Denemarken of ik wellicht voor mijn blog iets zou mogen reviewen. Niet geschoten is altijd mis tenslotte. Småfolk reageerde erg leuk en enkele maanden later was het rond, ik zou voor beide meiden een setje toegestuurd krijgen en ook nog regenlaarzen!

Wist je dat… Småfolk vaak van klanten hoort dat kinderen hele verhalen verzinnen rondom de kleding? Dat verbaasd me niets, want ook mijn dochters doen het. Door de sprekende afbeeldingen valt er heel veel leuks bij te verzinnen!

smafolk kleding

Fotoshoot met Smafolk

Een avond na het badderen deden we de fotoshoot, dus helaas geen daglicht maar deze kleding ga je vaker terug zien op mijn foto’s. Vandaag had mijn peuter haar setje namelijk weer uit de kast getrokken omdat ze het zo gaaf vindt en deden we een andere shoot voor een review. Mijn kleuter had haar setje gisteren aan naar school en maakte er de blits mee.

smafolk kleding
Ik vind dit zo’n gaaf setje!

Omdat de kleding is gemaakt van organic cotton zit kleding van Småfolk ontzettend comfortabel en voelt het zacht aan. Het rokje van mijn peuter is gemaakt van een soepele jeans-achtige stof, maar hij komt strak uit de was. Hoef je dus niet persé te strijken. De items zijn anders dan de mainstream merken, echte eyecatchers dus. En overal dat leuke appeltje! Zelf vind ik het setje van mijn kleuter het einde met dat paars en grijs. Vol trots laat ze alle dieren op haar shirt aan iedereen zien. Het shirt heeft een drukke print, maar is door de kleurstelling toch ingetogen. Helemaal op het bijpassende grijze rokje. Beide rokjes zijn trouwens voorzien van fijne diepe zakken, ideaal om een zakdoek mee te geven naar school nu het snotterseizoen is gestart.

smafolk kleding

Het shirt voor mijn peuter vind ik ook heel leuk, en zij zelf ook 🙂 Die paarse kleur is erg mooi en al die leuke appeltjes in verschillende kleuren maken het heel snoeperig. Het rokje met al die gekleurde knopen zou ik zelf niet uitgekozen hebben, maar het staat er heel leuk bij en mijn meisje vindt hem leuk en daar gaat het om. Deze valt trouwens erg smal op de taille (het andere rokje valt normaal op maat). Beide rokjes hebben ook wat meer lengte dan de mainstream rokjes die je veel ziet, ze vallen ongeveer tot de knie. Prettig in de winter.

Goed om te weten voor je gaat shoppen, dit merk valt over het algemeen vrij ruim. Mijn peuter draagt maat 4-5 years en mijn kleuter draagt 5-6 years.

smafolk kleding

Wist je dat… Småfolk een oud Scandinavisch woord is dat ‘kleine mensen’ of ‘kinderen’ betekent?

Herfstlaarzen

Tot slot zaten er dus nog mooie herfstlaarzen in het pakket. Ook weer met appeltje in paars met roze. De jongensvariant is blauw met groen. Net even wat warmer dan gewone laarzen door het gevoerde randje aan de bovenkant dat je met touwtjes aan kunt trekken tegen de kou. De laarzen van Småfolk zijn soepel en hebben een dikke zool met stevig profiel. Heel goed voor het buitenleven dus, zodat je niet snel uitglijd als je bijvoorbeeld op een boomstam balanceert.

smafolk kleding

Crazy girl, even gek doen omdat ze zo blij is met haar nieuwe kleren :-)Had jij al van die leuke fairtrade merk gehoord? In Nederland zijn ze nog niet zo bekend namelijk, daarom even een paar webshops op een rijtje waar je Småfolk kunt kopen:

Bambooz

Favourite Things

Lees ook:

OOTD: Xmas met Smafolk

De fotoshoot die mijn zelfbeeld veranderde

OOTD: Naturino’s en B.Nosy setjes van Schattigekleertjes

OOTD: go DISCO met Kidz-art en Naturino

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.