5x inspiratie voor de badkamer

Je badkamer anders? In dit artikel de nodige inspiratie. Je kunt natuurlijk de volledige badkamer verbouwen, maar soms werken kleine veranderingen (die een stuk goedkoper en minder ingrijpend zijn) ook al prima. Mijn eigen badkamer kreeg bijvoorbeeld een luxere uitstraling door alleen het wastafelmeubel te veranderen. Hier 5 inspirerende foto’s.

moderne badkamer inspiratie
Tegels in houtlook op zowel de wand als vloer, betonlook op de muren en een houten aanrechtblad met opbouwwaskom in bijzondere vorm. Foto: Shutterstock

Vervang het badkamermeubel

Zou een ander badkamermeubel voor jou ook een mooie oplossing zijn? Badkamermeubels heb je in talloze stijlen. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld een houten look zonder zichtbare handgrepen, past perfect in de robuuste uitstraling van deze badkamer die toch heel warm oogt dankzij de wand- en vloertegels in houtlook. Het strakke beton van de douchemuur – doorgetrokken in het plafond – is weer heel hip en geeft een meer industriële look. Dat wordt doorbroken door de zachtere vorm met afgeronde hoeken van de waskom op het houten blad.

moderne badkamer inspiratie
Foto: Shutterstock

Heb je niet zoveel ruimte langs de wanden, dan kun je in een badkamermeubel met waskom veel bergruimte creëren waarbij je spullen netjes uit het zicht zijn opgeborgen.

Landelijke sfeer in de badkamer

moderne badkamer inspiratie
Foto: Shutterstock

Wil je wat meer een landelijke sfeer? Gebruik dan hout in combinatie met wit, natuurlijke materialen en planten. Op bovenstaande foto hebben ze een waskom geplaatst op een houten aanrechtblad waarbij je zelfs de boomschors nog ziet. Hoe landelijk wil je het hebben? Zie je ook dat metalen teiltje als sfeervol detail én opbergplek voor handdoeken?

Knalkleurtje sanitair: gedurfd!

roze badkuip
Foto: Shutterstock

Houd je van gewaagd? Sanitair in een knalkleurtje is vaak wat lastiger verkrijgbaar maar kijk dit roze bad dan! Hoe tof, zeker in combinatie met de groene muren. 

Mozaïek muur of vloer

mozaiek muur badkamer
Foto: Shutterstock

Tegels zijn uitermate sfeerbepalend. We kennen allemaal de mozaïekpatronen wel, maar wist je dat die niet altijd vierkant hoeven te zijn? De kiezellook is ook vrij bekend en oogt Meditterraan, maar op de foto hierboven zie je een bijzondere vorm die juist een Oosterse sfeer in je privé ‘hamam’ brengt. Gaaf in combinatie met een Oosterse lamp en kaarsenhouders.

portugese tegelvloer
Foto: Shutterstock

Portugese vloertegels in patroon zorgen juist voor die klassieke, sjieke look. Bovenstaand is het gecombineerd met een ouderwets bad op pootjes, plant in hoge standaard en een zeegras mand voor de handdoeken.

Sfeervol washoekje in de bijkeuken

wastafel tuin
Foto: Shutterstock

Heb je een grote bijkeuken waar je graag een sfeervol hoekje creëert om je handen te wassen na het tuinieren? Of wil je juist de Engelse cottage sfeer doortrekken naar de badkamer? Zie hierboven de vierkante klinkertjes (of nou ja kunnen ook gewone tegeltjes zijn) op de vloer, een handdoekladder en een ‘ouderwetse’ betonnen wastafel op pootjes met koperen mengkraan en klassieke spiegellijst erboven. 

Hopelijk haal je veel inspiratie uit al deze verschillende stijlen!

Wat wil jij veranderen aan jouw badkamer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.