7 klusjes voor huiseigenaren in het voorjaar

De voorjaarsschoonmaak zit er weer aan te komen. Hoewel niet iedereen daar even actief mee bezig is, zijn er toch verschillende klusjes met betrekking tot je woning die je het beste in het voorjaar kunt doen. Ik zet er een paar op een rij waar je de rest van het jaar profijt van hebt.

woonklusjes voorjaar

Dakgoot reinigen

Een verstopte dakgoot kan voor schade en lekkage zorgen. In de herfst en winter verzameld zich ongemerkt veel vuil in de dakgoot. In mijn eigen dakgoot worden ieder jaar weer vogelnestjes gebouwd. Daarom wil je voor het broedseizoen zorgen dat je de troep er uit schept.

WOZ bezwaar indienen 

Onlangs zijn alle gemeente belastingen weer op de deurmat geploft. Binnenkort volgt ook die van het waterschap. Hoe hoger de waarde van je huis is ingeschaald, hoe hoger deze belasting zal zijn. Als huurder is deze rekening slechts een derde van wat ik als woningbezitter moest betalen! De bedragen zijn niet misselijk, zeker niet aangezien ik in één van de duurste gemeentes in Nederland woon wat betreft deze belastingen. Bezit je een eigen woning, dan kan het zomaar een paar honderd euro aan belasting schelen wanneer je bezwaar tegen de WOZ waarde aantekent. Je doet dit wanneer je vindt dat de gemeente de verkoopwaarde van jouw woning te hoog heeft ingeschaald. En natuurlijk dus vlak na ontvangst van je belastingaanslag.

Tuinhout in de olie

Heb je een schutting van hout, een veranda of houten tuinmeubelen? In het voorjaar kun je deze even opnieuw in de olie zetten zodat ze er weer mooi uitzien tijdens het buitenseizoen en tegen de weersomstandigheden beschermd zijn. De liefhebber van hout schildert het hout liever niet omdat men bang is dat het authentieke karakter verdwijnt. Met bijvoorbeeld CetaBever Natuurlijk Effect Voor Buiten houd je hout puur en ongerept qua uitstraling én geef je het hout toch de optimale bescherming. Het product beschermt het hout als een lak, maar heeft het natuurlijke matte uiterlijk van een olie, omdat er natuurlijke oliën in zitten. De lak heeft als voordeel dat het langdurig beschermt terwijl je met alleen olie het hout een paar keer per jaar dient te onderhouden.

Wordt het mooier weer en kan de boel goed luchten? Dan kun je ook binnen je houten vloer of trap opnieuw lakken.

Matras luchten en dekbed in de was

Haal de stofzuiger over het tijk van je matras en zet op het een mooie dag even buiten te luchten. Keer het daarna om. Ondertussen kun je ook je dekbed wassen en je kussens. Ideaal moment is de wissel naar een zomerdekbed.

Buitenkraan weer open

Nachtvorst voorbij? Dan kun je de watertoevoer naar de buitenkraan weer open draaien. In mijn geval zit het hendeltje hiervoor in de kruipruimte en kun je dus ook meteen de deurmat meepakken in je voorjaarsritueel. Mattenklopper uit het stof en lekker meppen in de buitenlucht.

Ragertje langs de radiatoren

Nu je toch bezig bent: haal even een ragertje achter de radiatoren langs. Even het spinnenrag wegruimen en je kunt meteen checken of er nergens sprake is van roest. Vervangen van radiatoren doe je liever als het niet meer zo koud is tenslotte, maar dit is een mooi moment om ze na te lopen tijdens je grote schoonmaak.

Tegels schoonspuiten

Alle groene aanslag van de winter spuit je van je tuintegels met een hogedrukreiniger. Zo is je straat lekker schoon voordat je aan de slag gaat met bollen poten en gezellige tuin accessoires.

Lekker bezig? Lees dan ook dit artikel om je tuin voorjaarsklaar te maken. En loop meteen ook even de batterijen van je rookmelders na.

Wat is voor jou een vaak vergeten voorjaarsklus?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Weet dat het de gemeenschap minder kost als je zelf bezwaar maakt tegen een hoge WOZ waarde. Bedrijven die dat voor je doen, krijgen hoge vergoedingen van de gemeente en dus worden de belastingen dan weer hoger… Soms is 1x bellen naar de gemeente al genoeg.

    Ik vergeet vaak wanneer ik wat moet doen in de tuin. Ik zou eens per maand een schema moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.