Zo maak je je tuin lenteklaar

We hebben de laatste storm van de winter hopelijk achter de rug en nu het zonnetje steeds meer schijnt, verheugen we ons langzaam weer op de aanstaande lente. Binnenkort geniet je van een warme lentezon op je gezicht terwijl je in de tuin een boek leest. Voordat het zover is, moet er nog het een en ander aan de tuin gebeuren. Lees hier hoe je je tuin lenteklaar maakt.

lentezonnetjeControleer op beschadigingen

Het is een aantal weken flink tekeer gegaan tijdens de storm en het heeft deze winter ook veel geregend. Maak daarom een rondje door je tuin om te zien of er eventueel beschadigingen zijn ontstaan. Moet je bijvoorbeeld een paar dakpannen vervangen, laat de verf op je kozijnen los of zijn er misschien tegels gebroken? Dit zijn allemaal dingen die je kunt oppakken en waarmee je ervoor zorgt dat je tuin er verzorgd en fris uitziet.

Maak flink schoon en ruim op

De herfst en de onstuimige winter hebben er ook voor gezorgd dat er rommel in de tuin is ontstaan. Ga daarom de tuin in en ruim losliggende takken en bladeren op, net zoals kapotte plantenpotten. Ook schoonmaken komt bij het lenteklaar maken kijken. Denk aan het schoonmaken van je zonnepanelen, je zonwering, tuinmeubilair en je bestrating. Alles om ervoor te zorgen dat jij van de lente geniet in een nette tuin. Haal je spons, zeem en hogedrukreiniger dus maar tevoorschijn! Mijn dochters vinden het altijd een leuk klusje om de tuinstoelen en loungebank te boenen, terwijl ik zelf de ramen lap.  💡

Snoei om te groeien

In het voorjaar moeten een aantal bomen en struiken gesnoeid worden, zodat ze later volop bloeien en uitlopen. Denk hierbij onder andere aan de roos, clematis, en de vlinderstruik. Weet je niet wat er wanneer gesnoeid moet worden? Op het internet zijn er veel handige snoeikalenders waarop je precies ziet wanneer je welke beplanting moet snoeien. Zelf houden wij altijd de buurman in de gaten, die heeft precies zo’n zelfde boompje in de tuin als wij dus wanneer hij aan de slag gaat… apen wij hem na.  😉

Vrolijk je tuin op

Na het grote werk is het tijd om je tuin op te vrolijken. Ga naar het tuincentrum en ga los met planten, bloemen, potten en andere accessoires. Doe op internet flink wat inspiratie op en geef je opgeruimde tuin de look die perfect bij jou past. Denk aan kussentjes, lantaarns, vazen en beelden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Krokusjes en sneeuwklokjes vind ik zelf altijd zo leuk, geeft helemaal een lente gevoel!

Heb jij al zin in het voorjaar?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.