Waterpret en spectaculaire duikshow in Hellendoorn

Spectaculair, zo kun je de nieuwe High Dive stuntshow in Avonturenpark Hellendoorn zeker noemen. Vorig weekend ging hij in première en wij waren erbij. Wat een durfals zijn die ‘Drakenridders’ zeg! Gelukkig gingen alle stunts tijdens de show goed, we hebben er van genoten. Mocht je deze zomer naar Hellendoorn gaan, probeer dan zeker om 12 of 14 uur hierbij te zijn. Ik laat je vandaag zien welke stunts ze deden en hoe wij ons met 2 mama’s en 4 kinderen van 5 tot 7 van net na de opening tot sluitingstijd hebben vermaakt.

Stoere stuntshow ‘De Drakenridders’

In het vernieuwde openluchttheater ging tijdens ons bezoek de spectaculaire zomershow ‘De Drakenridders’ in première. Tijdens deze ‘high dive’ stuntshow laat een internationaal team van atleten de hele familie op het puntje van de bankjes zitten. Wij zaten helemaal vooraan en hebben genoten van al het spektakel. Het verhaal van ‘De Drakenridders’ speelt zich af in de wereld van Hellendra, de gewetenloze draak van de vorig jaar geopende attractie ‘Het DrakenNest’. Hellendra bewaart gestolen schatten in een verlaten kasteel. Lukt het de dappere ridders deze heelhuids terug te veroveren met hun indrukwekkende stunts? De show is geschikt voor de hele familie en is tot en met 2 september 2x per dag te zien in Avonturenpark Hellendoorn. Hoogtepunten van de show zijn de brandende fakkel en de hele ‘high dive’ waarbij een stuntman vanaf 25 meter hoogte naar beneden duikt! WOW! Omdat wij op de voorste rij zaten, konden we alle ridders na afloop een high five geven. Daarna was er nog gelegenheid om met ze op de foto te gaan.

Over het attractiepark

Avonturenpark Hellendoorn is een familiepretpark in het Oosten van het land met 30 attracties voor de hele familie. Tijdens onze vorige bezoeken in 2016 en 2017 hebben we veel tijd doorgebracht in Dreumesland. Nu de kinderen groter worden (boven de 120 cm), sloegen we dit over en namen we onze zwemkleren mee voor het Aquaventura Slidepark. Op deze hele warme dag focusten we ons sowieso op de waterattracties. Het vorig jaar geopende drakennest durfden wij mama’s nog steeds niet in en zo waren er nog een paar attracties iets te spannend, maar mijn schoonzus nam mijn oudste wel mee in achtbaan de Tornado. En oh wat vond ze dat stoer!

Pissende slang?

De meisjes wisten zich de vorige bezoekjes aan het Avonturenpark nog goed te herinneren. Vooral de ‘pissende slang’ was een highlight die ze dit keer persé weer wilden zien! De hele autorit hadden ze het erover, bijzonder grappig om naar te luisteren. De neefjes wilden die pissende slang ook wel zien, dus genoten we met z’n allen weer van het vaartje in de bootjes van het Jungle Monster, alwaar je deze slang tegenkomt. Heerlijk dat ze er zo van genoten. Hebben jouw kinderen ook weleens zo’n persoonlijk hoogtepunt waarvan je als ouder soms denk ‘okee, was dat echt zo super‘? Ik had gedacht dat de wildwaterbaan bijvoorbeeld meer indruk had gemaakt dan deze slang. De slang won ook vandaag en bleef het gesprek van de dag…

ervaring avonturenpark hellendoorn
Hoogtepunt voor de kinderen: de pissende slang…

Onze ervaring op deze hete zomerdag

We begonnen onze dag in dit pretpark rond half 11 met het meten bij de entree. De kinderen kregen hier een gekleurd bandje op basis van hun lengte, zodat direct duidelijk was in welke attracties ze wel en niet mogen. Omdat het erg warm was hadden we onze zwemspullen en droge kleren mee, zodat we optimaal van alle waterattracties konden genieten. We begonnen dan ook met de wildwaterbaan Sungai Kalimantan, achtbaan de Donderstenen en daarna het Jungle Monster dat ik al eerder noemde. Terwijl de rest zich met het water en de speeltuin vermaakte, ging ik met dochterlief de Rioolrat in. Even afkoelen en griezelen in deze achtbaan in het donker, het spannendste hiervan is de weg ernaartoe. Je loopt door het bijna donker en ziet bijna niets, ik liep tegen een muur op. Oeps. Haha. De achtbaan zelf was erg leuk. Daarna gingen we met z’n allen lasergamen in de Discovery Club.

Tijd voor een gezellige lunch bij Bella’s Smakbar, terwijl op de achtergrond Kareltje en Jasmijn een leuke show gaven met meezingmuziek. Vorige keren aten we binnen bij eethuis de Berghoeve waar het altijd erg druk was, hier bij de Smakbar was het veel rustiger en zaten we heerlijk in de schaduw aan een overdekt tafeltje buiten. Op verzoek van de jongste 2 telgen konden we de Dino-Sky-Pedalo niet overslaan, waarbij je in een dinosaurus jezelf vooruit trapt hoog boven alle attracties. De oudste 2 gingen samen en kwamen goed vooruit. Een andere grote wens was een ritje in de boomstammen van de Wild Waterval. Vond ik zelf doodeng, maar het was leuk. Hier kocht ik voor 7 euro een afdruk van de foto die je als uitgelichte afbeelding op mijn blog ziet. Naast de afdruk ontvang je een code om het digitale bestand te downloaden. Daarna maakte mijn schoonzus met de 2 oudste nog een paar ritjes in achtbaan de Tornado. Mijn muppet kwam er lachend uit, mama vond het maar spannend. Haha. Ondertussen gingen wij naar de speeltuin en in de rij staan bij de High Dive Stuntshow.

Waterpret in het Aquaventura Slidepark

Na de stuntshow was het een uur of 3 en nog altijd heel erg warm. De hoogste tijd om het Aquaventura Slidepark eens te proberen. De toegang voor het pretpark kregen we voor mijn blog, maar de kaartjes á 3 euro per persoon voor het slidepark zitten daar niet bij in en heb ik zelf betaald. Zeer de moeite waard! Bij vorige bezoeken hadden we er al bewonderend naar staan kijken, maar nu hebben we zelf de nodige waterpret beleefd. In het slidepark zijn toiletten, kleedhokjes en je kunt er eten en drinken kopen of een ligbed huren. Wij kozen ervoor om op het kunstgras een plekje te zoeken. Er zijn 11 spectaculaire waterglijbanen in het slidepark, die wij niet allemaal hebben geprobeerd. Er is een zandstrandje en voor de dreumesjes een waterspeeltuintje, waar onze kinders ook even hebben gespeeld. De 2 oudsten van 7 jaar met allebei diploma B op zak, konden zelf van de glijbanen. Zo konden de mama’s met hun eigen 5-jarige van de glijbaan.

Wij vonden de Wacky Wave (een gele glijbaan waar je met een band heen en weer zeilt) nog te spannend, dus die mochten ze niet doen. Double Trouble, the Green Fall en Tornado Twist zijn we niet aan toegekomen, maar alle andere glijbanen hebben we beleefd. Onze persoonlijke favoriet was de glijbaan in het donker waarbij je met z’n 2tjes op een band zit: de Dark Devil! Je billen worden nat, verder blijf je droog en is het vooral genieten ook omdat je niet ziet waar je heen glijd. Er waren een paar kleinere glijbanen naast het waterspeeltuintje waar wij als moeders gewoon rustig bij konden staan, terwijl de kinderen hier zelf vanaf gingen. Scheelt weer traplopen, want je klautert wat af (met zwemband) voor de hoge glijbanen. Een heerlijke (en verkoelende) afsluiting van de dag waar we allemaal ontzettend van genoten. Het slide park was één van de hoogtepunten van de dag en super om te doen als je alle attracties hebt gehad die je wilde bezoeken.

Zinderende Zomeravonden

We hoefden overigens nergens heel lang in de rij te staan in dit pretpark. Alles liep lekker door en het wachten blijft daardoor binnen de perken, waardoor je optimaal pret kunt beleven. Net als elk jaar organiseert Avonturenpark Hellendoorn weer Zinderende Zomeravonden. Op deze zomeravonden is het park langer geopend waardoor nog langer genoten kan worden van de attracties en shows die het park te bieden heeft. De attracties zijn dan open tot 21.30 uur en iedere Zinderende Zomeravond wordt feestelijk afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow om 21.45 uur. De Zinderende Zomeravonden vinden plaats op 1, 8, 15 en 22 augustus. Kijk voor meer informatie op de website. Avonturenpark Hellendoorn is met uitzondering van een aantal speciale rooklocaties, rookvrij. Het park is geopend van 1 april t/m 28 oktober 2018 en de entreeprijs bedraagt € 23,50, met de Jumbo dagje uit munten krijg je korting. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang.

Wij stapten moe maar voldaan rond half 6 weer in de auto naar huis, wat een topdag!

Ben jij al eens naar Avonturenpark Hellendoorn geweest? Heb je ook het Slidepark bezocht?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.