Uitstapje naar Avonturenpark Hellendoorn

Wat een cadeautje was ons uitstapje naar Avonturenpark Hellendoorn zaterdag: eindelijk mooi weer en ontzettend rustig in dit leuke pretpark. Ik schreef pas al dat ik nog nooit in Linneaushof was geweest, maar ook Avonturenpark Hellendoorn was voor mij een zo goed als nieuwe belevenis. Van die ene keer dat ik er 20 jaar geleden geweest ben, wist ik me alleen de wildwaterbaan nog te herinneren. Dit jaar bestaat het attractiepark 80 jaar! Wow! Wat is er in Hellendoorn te beleven?

vliegtuig
De Vliegende Hollander in Dreumesland

Wat begon als een theehuis is uitgegroeid tot een familiepretpark met 30 attracties, een theatershow, een slidepark en diverse evenementen zoals rond Halloween het bekende Heksendoorn. Het vorig jaar geopende Aquaventura Slidepark is een outdoor waterpark met 11 spectaculaire waterglijbanen, de één nog spannender dan de ander, allen voorzien van uitglijdbakken. Het waterpark heeft verschillende ligweides en plekken om te genieten voor en na het glijden. Er is geen zwembad aanwezig. De allerkleinsten kunnen hun lol op in het pierenbad. Vanwege het mooie weer is dit slidepark begin mei al geopend voor het seizoen en tijdens ons bezoek zagen we er al diverse kinderen pret maken op de glijbanen. Voor toegang tot dit afgesloten deel betaal je 3 euro extra. Wij hadden nu geen zwemkleding mee want ik had niet gedacht dat het zaterdag zo warm zou worden, maar het zag er heel leuk en vrolijk uit! Echt iets om voor terug te komen en ideaal als je in het naastgelegen Landal park op vakantie gaat.

Leuke uitdagende speeltuin in het midden van het park, met terrasjes ernaast.
Leuke uitdagende speeltuin in het midden van het park, met terrasjes ernaast.

Eerste indruk

Vorig jaar schreef ik een bericht naar aanleiding van de opening van het Slidepark. Toen ik een uitnodiging ontving om het 80-jarig bestaan mee te vieren, baalde ik dan ook dat ik niet kon op de datum van het evenement. Wel was ik erg nieuwsgierig, want zoals gezegd kon ik me eigenlijk niet echt iets voor de geest halen bij dit attractiepark. Zou het leuk zijn voor mijn dochters van 3,5 en 5 jaar? En een park dat 80 jaar bestaat, is dat niet gedateerd? Gelukkig mochten we Hellendoorn op een andere dag ervaren en heb ik een vriendin die dit soort uitstapjes net zo leuk vindt als ik.

Nou het park staat fris in de verf kan ik je vertellen! Lekker kleurrijk en vanwege de vele zitplekken ideaal om met kinderen in de basisschoolleeftijd te bezoeken. Geen idee of het altijd zo rustig is, maar we hoefden eigenlijk nergens in de rij te staan. De medewerkers in Dreumesland waren ontzettend aardig en behulpzaam. Ze bedienden twee attracties en na een ritje in de ene, konden we met het clubje kinderen doorlopen naar de volgende voor een ander ritje. In het midden van het pretpark is een grote, uitdagende speeltuin, waar mijn peuter nog natte voetjes heeft gehaald in het deel met water. Geen probleem vanwege het warme weer (en alleen voor haar had ik een droge broek en sokken mee, dat kwam goed van pas). Het park is schoon en je hoeft geen lange afstanden te lopen, alles zit dicht bij elkaar en overal staan bankjes.

 ➡ Tip: neem droge sokken, broeken en eventueel zwemkleding mee! 😎

Mooi poseerhoekje bij de Berenboom.
Mooi poseerhoekje bij de Berenboom.

Wat hebben we beleefd?

We begonnen met een rondje Dreumesland, vanwege de nieuwe Berenboom die daar is geopend. Beren Bella en Baba waren niet aanwezig op het moment dat wij daar liepen, maar de kinderen vonden het wel leuk om deze boom te bekijken. Mijn dochters gingen aan de paddenstoelen luisteren. Dit kleine rondje met attracties is geschikt voor kinderen tot 1.20 meter en mijn dochters genoten er van. Als gezegd hele vriendelijke, behulpzame medewerkers en ontzettend rustig. Op verzoek mochten ze blijven zitten voor nog een extra rondje in de postkoets, draaimolen en het mini-reuzenrad. Ook de zwanenmolen en het konvooi van trucks waren erg leuk. Heb je kinderen van 2,5 tot een jaar of 5/6 ben je hier net als wij wel even zoet.

DSC_0064

Na deze vrolijke start van de dag hebben we een terrasje opgezocht en wat gegeten en gedronken. Ondertussen bekeken we op de plattegrond wat we wilden zien. Terwijl mijn vriendin en ik nog even gezellig kletsten en van de gratis Wifi gebruik maakten, verkenden de meiden speeltuin ‘de 3 geheime torens’. Toen gingen we op pad.

DSC_0069

Attracties die we bezochten

 • De Oldtimers: ritje met zelfbestuurbare oldtimers op een railparcours. Mama’s en tantes mogen hier ook in.
 • Monorail: met z’n vieren maakten we een rondje hoog boven het park, over onder meer de speeltuin heen.
 • Casa Magnetica: heel verrassend, een kamer die heel schuin staat met grote magnetische krachten. Water stroomt bijvoorbeeld omhoog en er was een bank waar je bijna niet af komt. Interessante demonstratie dit, leuk voor leergierige kinderen.

Toen was het tijd voor de theatershow van Kareltje en Jasmijn.DSC_0071

Kareltje en Jasmijn

Deze theatershow staat in het teken van het 80-jarig bestaan van het park. Op weg er naar toe had mijn peuter haar duimpje klem gezeten in de sluiting van de buggy. Het sloeg helemaal wit uit, dus we vroegen Kareltje en Jasmijn waar we dit konden koelen. Zij stonden voor het theater om de parkbezoekers te verwelkomen. De EHBO en de toiletten waren nog een stukje lopen, daarom nam Jasmijn ons mee naar hun kleedkamer. Peuterlief was onder de indruk dat ze achter de coulissen mocht en hoe zo’n toneel er backstage uitziet. Jasmijn was erg lief en in de kleedkamer klonk alvast de vrolijke muziek uit de show. Nu haar duimpje onder koud water zat, droogden de traantjes snel. Jasmijn bracht ons terug naar de zaal, waar we via het toneel naar beneden liepen. Toch wel heel speciaal. Op de voorste rij zaten grote zus en tante al te wachten. De show zelf was vrolijk, grappig en muzikaal! En een klein beetje spannend. De inhoud zal ik niet verklappen. De zaal deed heel gezellig mee met alle liedjes. Aan het eind mochten de kinderen meedansen op het podium en mijn dochters deden erg hun best. Na afloop mocht iedereen die dat wilde nog met Kareltje en Jasmijn op de foto. Ze informeerden nog heel attent bij mijn peuter hoe het nu met haar duimpje ging. Echt complimenten! Dankjulliewel!

Even een pittstop bij de speeltuin voor wat drinken en iets lekkers. De peuter haalde natte pootjes, hihi. Terwijl wij rustig op het naastgelegen terras zaten, konden we de meisjes in de gaten houden en zagen we dat ze leuk met andere kinderen speelden.

DSC_0079

Tijd voor nog meer attracties

 • Sungai Kalimantan: de wildwaterbaan waar ook kleine kinderen in ogen, mits je ze goed vasthoud. Voor mijn dochters een eerste ritje in zo’n soort attractie. Alleen de peuter werd nat op haar toch al natte broek. Ze vonden het erg leuk en gelukkig had ik voor de jongste droge sokken en broek mee.
 • Dombomolen: wij volwassenen kropen er gezellig bij. Deze olifantjes gaan omhoog en omlaag als jij je stuurknuppel omhoog of omlaag doet. We mochten blijven zitten voor een tweede ritje!
 • De Donderstenen: een achtbaan voor jonge kinderen. De kleuter vond dit in Julianatoren vorig jaar al fantastisch, dus die stond al te juichen. De peuter voelde zich stoer genoeg om het ook eens te proberen. Na haar allereerste ritje vond ze het toch niet zo leuk en wilde ze eruit, maar de Donderstenen maakt twee ritjes dus zmoest blijven zitten. Achteraf was ze wel een soort trots op zichzelf dat ze er in was geweest, maar we zullen een jaartje wachten voor zij het nog eens mag proberen.
 • Discovery Club: dit was leuk! Echt de verrassing van de dag. Bij de toiletten had ik na de achtbaanervaring even geïnformeerd of het leuk zou zijn en niet te spannend, want het is een dark ride. We hebben twee ritjes achter elkaar  gemaakt, het was even oefenen dit lasergamen. Je zit met z’n vieren in een ronddraaiend karretje en hebt ieder je eigen laserpistool. Overal hangen rode lampjes en daar moet je op schieten. Als je raakt, wordt het lampje groen. Aan het einde van de rit vergelijk je met z’n vieren de scores.

DSC_0081

 • Jungle Monster: in een bootje langs wilde dieren varen. Heerlijk!
 • Dino-Sky-Pedalo: met z’n tweetjes in een dinosaurus hoog boven het park. Het grote verschil met de Monorail is dat je hier zelf moet trappen. Goed voor je conditie, want de dochters konden er met hun voetjes nog niet bij.
 • Super Glijbaan: met matje naar boven en glijden maar! Erg leuk, maar ik vond zelf de trap wat wiebelig en hij had ook geen barrières halverwege dus als je valt…. Dat is het enige verbeterpuntje dat ik heb.
Na de show op de foto met Kareltje en Jasmijn.
Na de show op de foto met Kareltje en Jasmijn.

DSC_0129We namen nog een ijsje toe en dat was het. Een ontzettend leuke dag. Omdat het zo rustig was hebben we alles kunnen doen dat we wilden en veel ritjes zelfs twee keer. Kleuterlief had nog graag in de zweefmolen van Piraat Enterhaak gewild, maar daar is ze te kort voor. Er zijn nog meer attracties met spectakel voor oudere kinderen, maar zoals je ziet is het voor kleuters een heel gaaf uitje vol mooie avonturen. In juli opent bovendien de nieuwe High Dive Stunt Show.

De kleuter kocht in de winkel van haar zakgeld nog een schommelaapje op zonne-energie en van mij kregen de dames een piratenknuffel á 10 euro. Heerlijk zo’n dagje pretpark!

DSC_0139

Kortom: we hebben een ontzettend leuke dag gehad en komen zeker nog eens terug om de glijbanen in het Aquapark te proberen. Ben jij al eens in Avonturenpark Hellendoorn geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. John zegt:

  Leuk verslag. Het Aquaventura Slidepark is geopend in 2013. Dus niet vorig jaar. 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, dan heb ik niet goed gelezen!

 2. Yvonne zegt:

  Wij waren bij de opening 80 jaar en bij de opening van de Berenboom. Mijn boys vinden het daar erg leuk. Leuk om de foto’s van jullie te zien en dat jullie het er net zo leuk gehad hebben.

 3. Nathalie zegt:

  Ja wij waren bij de opening van de Berenboom aanwezig. Het was erg gezellig. Jammer dat jullie Baba en Bella niet zijn tegengekomen.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat geeft niet, we hadden een topdag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.