Knuffeluurtje op de kinderboerderij

Iedereen blogt ineens over de kinderboerderij en ook wij zijn er onlangs nog geweest. Het is een goedkoop uitje. Speeltuin, dieren, natuur en grasveld… Alles bij elkaar waar we onze kindjes graag kennis mee laten maken. Onze lokale kinderboerderij De Oude Zustertuin heeft bovendien elke week een knuffeluurtje voor peuters. Voor 1,50 per kind ben je een fijn ochtendje zoet. Een lijstje kinderboerderijen in het Groene Hart van Zuid-Holland.

Knuffeluurtje in de Zustertuin in Bodegraven

Het knuffeluurtje duurt eigenlijk de hele ochtend, want koffie, limonade, koekjes en kleurplaten zijn inbegrepen. Eerst aan de koffie, daarna krijgen alle kindjes een emmertje gevuld met voer en start de ronde. Cavia’s, konijnen en andere kleine dieren die ook geaaid mogen worden, krijgen iets lekkers. Daarna zijn onder meer de geiten aan de beurt. Na afloop wordt nog even nagekletst. Alles is vrijblijvend en gemoedelijk. Normaal gesproken betaal je alleen al meer voor koffie, nu sponsor je het goede doel en heb je een leuke activiteit. Budgettip voor ouders met een peuter in Bodegraven! Ik vind het een aanrader, jammer dat ik het niet eerder heb ontdekt (al werkte ik voorheen op deze dag) zelfs.

Lees ook: Tiptoi Boerderijdieren, slim speelgoed

Pannenkoekerie ’t Veldhuis

pannenkoekerie
Bij Pannenkoekerie ’t Veldhuis.

Genieten van heerlijke boerenpannenkoeken in allerlei lekkere smaken? Tip in Bodegraven is Pannenkoekerie ’t Veldhuis. Ondertussen kunnen je kinderen buiten springen en spelen waar ook een shetlander paardje en geitjes lopen. Dat is fijn, want de bediening is traag en ze serveren je kinderen ook weleens een pannenkoek die aan de onderzijde verbrand blijkt: dus wel goed opletten! Gelukkig maakt de speeltuin met dieren een hoop goed en er is wifi.

Echte boerderij in Koudekerk a/d Rijn

Een alternatief uitje dat net zo leuk is, staat op de planning zodra de eerste lammetjes worden geboren: een bezoekje aan de boerderij van mijn oom en tante aan de Lagewaard in Koudekerk a/d Rijn. Ze verkopen ook zelfgemaakte kaas voor wie hier langskomt.

Ze hebben koeien, geiten, paarden etcetera. Mijn tante is gek op kinderen en heeft ze laatst zelfs getrakteerd op een rondleiding door de kaasmakerij. Nog steeds verteld mijn oudste dochter mij hoe dit precies in zijn werk gaat. Het maakte veel indruk! Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren waar hun eten vandaan komt en dan zijn dit soort uitstapjes leuk en educatief. Wie geen oom en tante met boerderij heeft, kan naar een open dag. Dan krijg je geen privé tour natuurlijk, maar kun je wel een kijkje nemen op een boerderij. Met het zonnetje dat nu zo vrolijk schijnt, kunnen we weer lekker naar buiten. Heerlijk!

Terras bij Jeu de Boer

Nog een leuk adresje in het Groene Hart? Bij Jeu de Boer in Hazerswoude-Dorp kun je terecht op het terras voor koffie met wat lekkers, terwijl de kinderen op skelters kunnen rijden of in de tuin kunnen spelen. Ze hebben er een trampoline, koeien, paarden, cavia’s, konijnen en schapen. Geen echte kinderboerderij want ook als volwassene kun je hier activiteiten als klompengolf in het weiland boeken, wel een leuke stop tijdens je fietstocht door het Groene Hart.

Geitenboerderij ’t Geertje

geitenboerderij t geertje

Een ritje op een pony, van de hoge hooiberg glijden en afsluiten met een pannenkoek? Geitenboerderij ’t Geertje heeft veel meer leuks te bieden dan alleen de geiten. Hoewel het natuurlijk ontzettend leuk is om de paplammetjes de fles te geven. Daarnaast kun je je ook in de speeltuin goed vermaken.

Stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer

eenhoornfeestje speelbos

Bij de Balijhoeve kun je leuk je kinderfeestje met avontuurlijke boswandeling starten en eindigen. Veel dieren en natuurlijk een speeltuin. Je kunt hier ook iets lekkers kopen. Ernaast zit een natuurgebied met leuke wandelroutes om met kinderen te ontdekken.

Jeugdland Amsterdam

peppa big in jeugdland amsterdam

Geen echte kinderboerderij maar wel een tof natuurgebied met dieren en heel veel leuke speeltoestellen, is Jeugdland Amsterdam. Behoorlijk groot en speelmogelijkheden genoeg! Of je nu wilt timmeren of met zand wilt klooien.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.