Knuffeluurtje op de kinderboerderij

Iedereen blogt ineens over de kinderboerderij en ook wij zijn er onlangs nog geweest. Het is een goedkoop uitje. Speeltuin, dieren, natuur en grasveld… Alles bij elkaar waar we onze kindjes graag kennis mee laten maken. Onze lokale kinderboerderij De Oude Zustertuin heeft bovendien elke week een knuffeluurtje voor peuters. Voor 1,50 per kind ben je een fijn ochtendje zoet.

IMG_2396

Het knuffeluurtje duurt eigenlijk de hele ochtend, want koffie, limonade, koekjes en kleurplaten zijn inbegrepen. Eerst aan de koffie, daarna krijgen alle kindjes een emmertje gevuld met voer en start de ronde. Cavia’s, konijnen en andere kleine dieren die ook geaaid mogen worden, krijgen iets lekkers. Daarna zijn onder meer de geiten aan de beurt. Na afloop wordt nog even nagekletst. Alles is vrijblijvend en gemoedelijk. Normaal gesproken betaal je alleen al meer voor koffie, nu sponsor je het goede doel en heb je een leuke activiteit. Budgettip voor ouders met een peuter in Bodegraven! Ik vind het een aanrader, jammer dat ik het niet eerder heb ontdekt (al werkte ik voorheen op deze dag) zelfs.

Echte boerderij

Een alternatief uitje dat net zo leuk is, staat op de planning zodra de eerste lammetjes worden geboren: een bezoekje aan de boerderij van mijn oom en tante. Hiervoor zijn we iets langer onderweg, maar ze hebben er koeien, geiten, paarden etcetera. Mijn tante is gek op kinderen en heeft ze laatst zelfs getrakteerd op een rondleiding door de kaasmakerij. Nog steeds verteld mijn oudste dochter mij hoe dit precies in zijn werk gaat. Het maakte veel indruk! Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren waar hun eten vandaan komt en dan zijn dit soort uitstapjes leuk en educatief. Wie geen oom en tante met boerderij heeft, kan naar een open dag. Dan krijg je geen privé tour natuurlijk, maar kun je wel een kijkje nemen op een boerderij. Met het zonnetje dat nu zo vrolijk schijnt, kunnen we weer lekker naar buiten. Heerlijk!

IMG_2397

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.