Verslag van Doe’s Gek Zwolle

Voor het derde jaar op rij staan tijdens de herfstvakantie de IJselhallen in teken van een geweldig evenement voor kinderen. Doe’s Gek gaat over plezier maken, lekker gek doen en dit jaar gaan mijn zoon Bram (11 jaar) en ik er voor de eerste keer naar toe. Voorpret begint al op de site waar ons veel moois wordt beloofd. We zijn enthousiast gemaakt en benieuwd naar wat het gaat brengen.

Gastblog door Marjolein Voogt

doe s gek selfie
Marjolein en Bram gingen naar Doe’s Gek.

Ik had de IJsselhallen nog niet eerder bezocht, dus dat was ook een nieuwe ervaring. Goed bereikbaar, ruim parkeren. Een uitrijkaart á 6 euro is makkelijk te kopen bij de automaat of de kassa. Entree wordt duidelijk aangegeven.

Eenmaal binnen is er rechts een garderobe waar je tegen een kleine vergoeding je jas veilig kunt laten weghangen. Al snel informeer ik of ergens een plattegrond te vinden is. Helaas is die er niet. Gelukkig blijkt het na het eerste rondje redelijk overzichtelijk.  

Spelen met LEGO

Er is echt van alles te doen. We lopen bij de entree de eerste hal binnen waar vele bakken op poten staan gevuld met LEGO, LEGO en nog eens LEGO. Overal zijn kinderen en ook volwassenen aan het bouwen. Ze staan bij de bakken, zitten op de grond, kruipen rond of schuimen de bakken af op zoek naar een specifiek stukje.  

In de volgende hal zijn voornamelijk LEGO hobbyisten te vinden. Grote tafels waar hele verzamelingen uitgestald staan. Gebouwen, voertuigen, enorme treinbanen met stations en al. Hier is wel de regel… kijken met de ogen, niet met de handen. Er is in ieder geval genoeg te zien. Sommige verzamelaars verkopen ook zakjes met daarin LEGO steentjes. Een mooie manier om de eigen verzameling uit te breiden. Deze zaal is leuk om een keer door te lopen. Daarna hebben Bram en ik het wel gezien en besluiten te gaan lunchen in het restaurant.  

Even lunchen

Het restaurant is een gezellig ingerichte ruimte met een ruime hoeveelheid zitplekken. Niet genoeg voor een groot evenement. Daarom is in de andere grote hal ook een restaurant deel gecreëerd, samen zijn het afdoende zitplekken. Het is al behoorlijk druk aan het worden wanneer we in de rij staan. Veel gezinnen gaan voor een kidsbox. Patat, een snack en een capri sun. Er is genoeg keus in broodjes. Verder is er nog een zoete afdeling met lekkere dingen voor bij een kopje thee of koffie. Bram en ik genieten van ons broodje en kipnuggets. De patat valt alleen heel erg tegen, lauw en slap, jammer, maar dit zal onze verdere pret niet drukken. Op naar de volgende hal.  

lunch ijsselhallen

Gamer walhalla

De gamezaal maakt op Bram veel indruk. Dit had ik al wel verwacht ?. Bij binnenkomst is er een hoek waar je een VR experience kunt meemaken. Dit is vanaf 8 jaar. Een hele zijwand waar je voetbal games kunt spelen. Door de ruimte heen allemaal game consoles, ik denk Xbox, waar je met twee personen kunt gamen. Heeeeeel veel LEGO games. Bram en ik hebben samen een paar games uitgeprobeerd. Dit was erg leuk. In de achterste hoek van de hal een afgezet stuk waar je een ‘just dance’ nummer kunt dansen op een groot scherm. In het midden van de zaal een gamers afdeling met pc’s, super gamers stoelen. Deze ruimte is afgezet met hekken. Er staat steeds een behoorlijke rij wachtende kinderen. Er is goed toezicht. Wanneer kinderen uitgespeeld zijn kunnen ze zelf deze ruimte verlaten via de exit. We hebben aardig wat tijd doorgebracht in deze gamehal.

Filmpje kijken

Wat ik heel slim vind van de organisatie is de bioscoop. Een ruimte met een groot scherm waar zowel kinderen als ouders even bij kunnen komen. Rijen stoelen en op de grond voor het scherm zitzakken. Op het scherm cartoon network. Allemaal niet te lang durende tekenfilms die precies de rust kunnen geven die nodig is. Het is dan ook rustig in deze ruimte. Kinderen zijn echt aan het kijken.  

Dinoland en springen

De laatste grote hal die wij bezochten begon met reclame voor Dinoland in Zwolle. Een aantal bewegende dino’s met geluidseffecten en al. Zeker een aandachtstrekker!

Verder de hal in lopend een ouderwetse snoepkraam, een mini reuzenrad, draaimolen, weer een afgezette hoek met allemaal bakken LEGO. Verder veel springkussens, een restaurant met terras en vele activiteiten voor kinderen. Er zijn een aantal workshops waaraan je mee kan doen zoals telekids musicalschool en circus Pavarini. Ook kun je kijken naar een tweetal voorstellingen, waarvan eentje over zeemeerminnen. Helaas kan ik Bram hier niet voor porren ?.

Kinderboerderij

De kinderboerderij is een topper. Bij de ingang staan de spelregels waaraan men zich moet houden wanneer je naar binnen wilt. Ook hier is voortdurend toezicht. Dieren liepen relaxed rond en lieten zich aaien.

Conclusie

Terugkijkend op de dag kan ik zeggen dat we het erg leuk hebben gehad. Dat wat de website beloofde, is zeker ze waargemaakt. Volgend jaar komen wij zeker weer. Kortom… Doe’s Gek!

Ben jij al eens op dit event geweest? Groetjes Marjolein.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.