Keek op mijn week: dansvoorstelling, Lego DIY, voor de klas, foodtruckfestival en nog veeeel meer

Wat is het druk, die laatste paar weken voor de zomervakantie! Er moet ineens nog van alles gebeuren. Mijn jongste dochter is in de zomervakantie jarig, dus ik was nog helemaal niet met die verjaardag bezig… Tot ik me bedacht dat ze heel graag een partijtje wil geven én natuurlijk moet trakteren! Er kwamen deze week allerlei leuke postpakketjes binnen, maar er was ook minder leuk nieuws. Of ik het al niet druk genoeg had stond ik bovendien voor de klas met een zelfgemaakte les en kreeg ik een wordpress-cursist op bezoek.

Door persoonlijke tegenslagen ben ik nog steeds erg verdrietig en het is razend druk met allerlei andere zaken. Daarom heb ik deze week 2 leuke blogmeetings laten schieten. Ik kon het er even niet bij hebben, hoe gezellig en lief mijn mamablogcollega’s ook zijn. Soms moet je aan jezelf denken. Wat ik deze week dan wél gedaan heb?

Dansoefeningen kijken en uitnodigingen maken

Zaterdag dropte ik eerst grote zus af bij scouting. Toen reed ik met kleine zus door naar een bijzondere oefenlocatie voor de dansvoorstelling in de schouwburg een dag later. Hier konden we kijken! Iets wat normaal niet kan. Dat was leuk, verschillende groepen oefenden samen de dansjes. Ondertussen konden wij toeschouwers alles zien en lekker kletsen.

Uitnodigingen freubelen voor het #lego feestje van Caileigh bij #brickking #jarig #partijtje #diy

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op


Thuis ging ik aan de slag met de uitnodigingen voor het kinderfeestje van deze muppet. Ze geeft een Lego-feestje bij Brick King dus zocht ik naar leuke ideetjes op Pinterest. Daar kwam ik grappige Lego-mannetjes tegen zonder invulling. Perfect om uit te printen en zelf te laten inkleuren door de jarige Jet. Vond ze erg leuk om te doen! Daarna uitgeknipt en op een effen papier geplakt. Namen van de kindjes er op en tekst aan de binnenkant. Klaar!

Dansvoorstelling en vakantieplanning maken

Zondag pakte ik er een A3 vel papier bij en begon ik met de meisjes aan het maken van een vakantieplanning voor op de koelkast. Zo kunnen ze in de vakantie elke dag zien wat we allemaal gepland hebben en hoeveel nachtjes het nog duurt voor we iets gaan doen. Het mag dan een Staycation zijn (misschien verandert dat nog), maar het programma is eigenlijk al aardig gevuld! Allemaal leuke dingen, waaronder ook wat uitstapjes voor mijn blog. De jongste wordt in de vakantie 5 jaar en dat wordt ook een leuk feestje. Ik heb na een tip van een lezeres alle leuke stiften, fineliners en kleurpotloden die ik pas besteld heb erbij gepakt, en we maakten er een regenboogkleurig schema van. Inclusief de laatste schoolweek. Lekker vrolijk! Vanmorgen had ik bericht van de Jumbo wanneer de meisjes zijn ingedeeld voor de gratis Jumbo Zomerspelen van onze buurtsuper, dus die zet ik er straks nog bij. Was leuk om met elkaar te doen. Wat vonden ze het spannend toen ik alle activiteiten er op ging schrijven… Steeds weer gejuich bij alles wat erbij kwam  😀 .

Vakantieplanning in regenboogkleuren 🙂

We waren nog niet helemaal klaar toen het alweer tijd was om in de auto naar Gouda te stappen. De jongste zou optreden in de Goudse Schouwburg met haar Kidsdans groepje. Ze wisten nog wel dat we daar met de voorstelling van Peppa al eens geweest waren. Ze danste de sterren van de hemel met de Coole Kikker dans en daarna was er nog een nummer met het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg en de Vlinderdans. Tussendoor waren er nog andere dansoptredens en grote zus vond er niet veel aan in de zaal helaas. In de pauze hebben we kleine zus daarom opgehaald en zijn we naar de McDonalds gereden om haar te trakteren. Daarna lekker door naar huis!

kikkerdans

Op de foto voor de krant

Maandag legde ik de laatste hand aan mijn lesprogramma voor groep 6 en werkte ik hard door. ’s Middags werd ik gebeld door het AD voor een kort interview. Na school moesten we met de moeders die tijdens de prikactie voor de klas zouden staan op de foto voor deze krant. Thuis snel wat drinken en even spelen, toen was het tijd voor kleine zus om naar de Pannenkoekenboerderij te gaan. Ze mocht hier lekker eten en spelen (en het paardje aaien) met de kindjes van de dansles. Thuis aten we dus met z’n 3tjes en hoe bijzonder dat er zonder protest haar bord leeg werd gegeten door grote zus, nu de kleine er niet was…  😮  Ik moest direct door naar het rapportgesprek op school. Leuk om te horen dat je juffen van mijn dochter hadden genoten <3 *trotsemama* Kleine zus weer opgehaald en de kindjes konden naar bed. Vooral de jongste was helemaal op.

groep 6 les
Ik was even juf van groep 6.

Voor de klas

Dinsdagochtend moesten we vroeg op school zijn, omdat ik zelf een uur voor de klas zou staan tijdens de prikactie van de leerkrachten. Gelukkig waren de invallers van de kleuterklas al aanwezig toen wij arriveerden. Ook stonden er chromebooks klaar zodat ouders de petitie konden tekenen. Ik was best zenuwachtig voor mijn les aan groep 6, maar dat bleek gelukkig heel erg leuk te zijn. Wat een ervaring! Volgende week mag ik nog een keer terugkomen in de klas, de kinderen, de juf en de ouders waren enthousiast over mijn les. Ik heb geen ambities om juf te worden, maar vind het wel heel erg leuk om andere mensen iets te leren. Het lijkt me leuk om vaker als gastspreker ingehuurd te worden, dus dit was voor mij een mooie oefening.

We aten shoarma deze dag, want het was de sterfdag van mijn schoonmoeder. Alweer 10 jaar geleden nu. Shoarma was haar lievelingseten. Hebben jullie ook zo’n traditie?

vakantiedagboek
Perspakketje: een vakantiedagboek voor het hele gezin bij de post!

Perspakketjes

Woensdag had ik het rapportgesprek van de jongste. Fijn om ook hier weer van de juffen te horen hoe het gaat in de klas, hoe serieus ze haar weektaakjes oppakt en waar er volgend jaar in groep 2 aan gewerkt gaat worden. ’s Middags deden de meisjes goed hun best bij zwemles, waar de juffen muziek aan hadden staan om het gezelliger te maken voor de kinderen.

Deze week werden er verschillende perspakketjes bezorgd, verwacht én onverwacht. Ook kwam er een grote ingepakte doos van mijn gastblogger Xenia. Superlief! Ze had juffencadeautjes voor me geknutseld (zodat ik daar zelf niet over na hoefde te denken in deze hectische tijd) en wat zijn ze gaaf geworden! Ook zaten er verschillende cadeautjes voor mij en de meisjes in de doos. En allemaal omdat ze het leuk vindt om namens Marstyle persevents te bezoeken… Terwijl ik juist zo blij ben met de gastblogs omdat ik zelf dus niet overal bij kan zijn. Er zat een heel lief kaartje in de doos én een supertof knutselproject voor in de zomervakantie. Die wil ik voor de #mamachallenge2017 gaan maken (daar doe ik deze zomer voor de 3e keer aan mee). Komend weekend gaan we de juffencadeaus afmaken, leuk leuk leuk!

juffencadeaus
Kreeg ik zomaar een superleuk cadeaupakket van mijn gastblogger, inclusief zelfgemaakte juffencadeaus om zelf af te maken <3 Lief!

WordPress cursist

Donderdag deed ik snel de boodschappen, want ik kreeg deze ochtend een WordPress cursist. Via de lokale ruilsite vernam ik dat de zoon van onze oude gastouder voor zichzelf was begonnen in de geluidstechniek. Hij wilde graag wat tips & tricks over WordPress, dus ik had aangeboden dat hij kon aanschuiven met zijn laptop en meekijken. Dat was gezellig en ik heb zijn vragen kunnen beantwoorden en hem verder kunnen helpen. In ruil klikte hij een paar keer op mijn AdSense advertenties, haha. zo help je elkaar weer verder  😆 . En mochten we voor ons Blogger by Nature event nog een geluidstechnicus nodig hebben, weet ik hem te vinden.

hands off my chocolate proeven
Jaaaaa chocolade testen!

Hands off my chocolate!

De meisjes hadden wisselmiddag op school en namen een kijkje in hun nieuwe groep en maakten kennis met de juffen. Spannend, maar leuk. Die middag wilden ze heel graag mee naar huis, want er was een perspakketje binnengekomen van het Nederlandse chocolademerk Hands Off My Chocolate. Nu de temperatuur er laag genoeg voor was konden ze dit versturen. Het merk heeft nu chocoladebekers bij Jumbo en Marqt in het schap staan met daarin 3 verschillende smaken: chocoladeballen met zachte karamel zeezout, chocoladeballen met hazelnootpraline & zeezout en met Belgische chocolade omhulde marshmallows. Prijs: 3,59 euro.

3 smaken hands off
Drie nieuwe smaken in het bonbon-schap.

Delen is geen optie! Stond er op het bijpassende kaartje van Hands Off, toch heb ik dat wel gedaan. Ons hele gezin mocht testpanel spelen. Een feestje na schooltijd dus, want in plaats van 1 snoepje kregen de meisjes nu 3 chocolaatjes.

Wat zijn onze favorieten?

  • De marshmellows zijn de favoriet van dochter A. Zij vond de caramel-zeezout niet zo lekker, na een klein hapje gaf ze deze snel aan papa.
  • Papa’s favoriete smaak is de caramel-zeezout.
  • Dochter C en mama kiezen de hazelnoot als favoriet.

Foodtruckfestival

Vrijdag bezochten we het Toost Foodtruck Festival in Bodegraven dat om 3 uur begon. Op zaterdag is het ook nog. Wij waren er redelijk bij de start toen het nog heel erg rustig was. Het leek mij een leuke fotolocatie voor de fashionshoot met kleding van LavaLava. Daarna, zeker rond etenstijd werd het langzaam drukker en zagen we steeds meer schoolgenootjes van de meisjes langskomen. Hier een video impressie:

Ik had te weinig contant geld, maar heb bij Hairstyling Alice en later bij de drankwagen wat bijgepind. De meisjes speelden met grote bouwblokken, kregen een glittertattoo en hebben heerlijk geknutseld bij de dames van Studio Confetti (die kun je ook inhuren voor kinderpartijtjes, tip!) waar ze allemaal mooie knutselspullen op tafel hadden staan.

De sfeer was heel gezellig en het zag er vrolijk uit met al die foodtrucks. Er was live muziek, een beetje jazzy klonk het. Zelf heb ik aubergine in honing geproefd (heerlijk!) en aardappelpartjes met knoflooksaus. Voor de meisjes bestelden we bij Pofferdikkie poffertjes met aardbeien en slagroom. We hebben wat te drinken gehaald: limonade was 50 cent, mijn 7-up was wel wat duurder omdat ik ook nog een euro voor het glas moest betalen. De dames wilden ook graag een milkshake van Daddy Donut. Na een paar uur vond ik het mooi geweest en haalden we voor papa nog een green curry om thuis op te eten. Daar ging het echter mis, het ding kiepte om in mijn tas en alles zat onder… Inclusief de knutsels van de meisjes en het verjaardagscadeau voor een jongetje uit de klas. Als mama alleen dit soort events bezoeken met je kinderen is op dat soort momenten niet leuk  😥 stond ik dan met al mijn tassen en spullen onder de drek… Maar goed, verder was het heel geslaagd, de kinderen vermaakten zich en ik heb lekker mensen zitten kijken, hier en daar een praatje gemaakt en van de sfeer genoten.

Leuk dat er zoiets in mijn woonplaats werd georganiseerd! Ben jij er ook geweest?

Ik wens jullie een heel fijn weekend! Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. liesbeth zegt:

    Wat een gave foto locatie op het Food truck festival. Ik was van plan ook nog te gaan, naar ging het niet redden. Fijne laatste schoolweek voor de meiden!

  2. Anne-Marie zegt:

    Dat was een drukke week! Wat leuk dat je tijdens de staking voor de klas hebt gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.