Keek op mijn week: shoppen bij de groothandel, genante playdate, proefritjes, perspakket, #thefloorislava

Weer een week voorbij en ook dit keer genoeg te melden. Ineens starten allerlei andere bloggers ook met weekoverzichten, vooraf denk je dat je er niet genoeg voor meemaakt in een week maar als je dan terugkijkt is er telkens weer van alles gebeurd. Ik bestelde verjaardagscadeaus bij Bol.com en dat ging niet helemaal goed, heb online bij een groothandel geshopt, het schaamrood stond op mijn kaken tijdens een playdate en nog veel meer…

Schaam, schaam

Zaterdag skipten we vanwege de Avondvierdaagse de dansles en scouting. Ik had geen auto tot mijn beschikking en grote zus had met scouting een hele lange fietstocht op het programma staan. Dat leek ons niet verstandig. Bovendien was ik laat met opstaan en douchen. ook niet handig, want ik was even vergeten dat mijn papa om 9 uur voor de deur zou staan om onze nieuwe keukenkraan er op te zetten. Oops… schaam, schaam, sorry papa!

Aislynn haar eerste #medaille #avondvierdaagse #wandelen #trotsemama #mamablogger #linkinbio #bodegraven

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Als particulier bij de groothandel shoppen

Verder shopte ik bij een groothandel waar je ook kunt bestellen je geen ondernemer bent. Ik ontdekte deze week online groothandel Compliment.nl, waar ook particulieren terecht kunnen en ontving shoptegoed om te kunnen winkelen voor mijn blogbedrijfje. Hier heb ik een grote theedoos besteld met verschillende smaakjes, wat mooie fineliners, suikervrij snoep en nog wat dingen. Ik keek er ook voor een kindertraktatie nog even naar de hamburgerdoosjes en andere verpakkingen, maar die hoeveelheden zijn me net even te veel (er zitten slechts 31 kinderen in de klas tenslotte). De theedoos leveren ze later, maar dit heb ik besteld:

bestelling compliment
De meisjes zijn blij met mijn shopsels <3

Suikervrije snoepjes, een scherpe schaar, Stabilo stiften, Stabilo fineliners in allerlei kleuren, een rode pen ‘die schrijven ken’, Pritt en fotopapier. Kan ik mooie planningen mee maken, dacht ik zo.

Levering HelloFresh

Zondag gingen de meisjes fietsen met papa en deed ik ondertussen wat huishoudelijke klusjes. Ze waren al snel terug vanwege de zonkracht. Nog nooit zo hoog gemeten begreep ik en zo vroeg in de ochtend hadden ze zich nog niet ingesmeerd. Het badje in de tuin werd opgezet en de meisjes vermaakten zich de hele dag prima binnen en buiten. Eind van de middag werd onze eerste HelloFresh doos bezorgd, naar aanleiding van de Libelle Zomerweek had ik contact opgenomen met de pr-dame van dit merk om te vragen of we het eens mochten proberen voor mijn blog. We mochten zelf 3 maaltijden uitzoeken die vandaag werden geleverd.

hellofresh

Gênante playdate

Maandag begon het gewone leven weer. Ik ging ’s ochtends eerst naar de sportschool. Daarna lekker aan het werk en veel dingen afgerond. Het liep allemaal lekker, dus ik was tevreden. De jongste wilde bij een vriendje spelen en de oudste nam een vriendinnetje mee naar huis. Toen ze samen de tekeningen aan de koelkast stonden te bewonderen, rende er een beestje onderuit. Te snel om te zien wat het was, maar mijn dochter krijste keihard ‘kakkerlak!’ en bleef dit panisch volhouden. Ze stelde zich ontzettend aan had hele verhalen over kakkerlakken en hield er gewoon niet over op…

Ik schaamde me kapot! Nee, mijn huis is niet opgeruimd (ik krijg daar ook niet echt hulp bij behalve als ik ontplof) maar zo vies dat we kakkerlakken zouden hebben is het ook weer niet. Op een gegeven moment was ik zo klaar met de drama dat ik mijn dochter van 6 toeriep dat ze voortaan kon schoonmaken in plaats van met vriendinnetjes afspreken als ze het echt zo erg vond. Pffff… – ik stond verdorie de afwas met de hand te doen omdat de vaatwasser het niet meer goed schoonmaakt – toen hield ze er even over op. Het vriendinnetje wist zich ook niet goed een houding te geven. Gelukkig hebben ze daarna lief samen gespeeld en geknutseld, maar ik moest nog wel een paar berispingen aan mijn kind geven voor het terloops laten vallen van het woord ‘kakkerlak’. Hoop niet dat het meisje thuis verteld heeft dat we die beesten hier thuis zouden hebben, schaamde me kapot! Maar goed, ik ben niet de enige moeder die weleens voor paal wordt gezet door haar kinderen  😉  Toch?

auto folders

Proefritjes maken

Dinsdag deed ik mijn best op de kapsels van mijn dochters. De schoolfotograaf zou komen! Thuis verzette ik nog even snel wat werk en toen stond mijn vader voor de deur. Vanwege mijn kapotte auto wilde ik wat offertes hebben voor nieuwe auto’s. Als je toch bijna 1000 euro moet neertellen voor een reparatie, is het misschien verstandiger om dat als aanbetaling voor een nieuwe auto te doen. En met mijn bedrijf is de BTW-aftrek natuurlijk aantrekkelijk. We bezochten eerst de Suzuki dealer voor een proefrit in de Celerio. Een erg fijne auto en Suzuki kende ik van de Libelle Zomerweek, ze positioneren zich als vrouwvriendelijk merk. Daarna dropte mijn vader me thuis voor de lunch. Kon ik ook nog even snel de was uit de machine halen en wat mails beantwoorden. Mijn broodje was net achter de kiezen toen hij me weer kwam ophalen voor een bezoek aan de Fiat dealer. Ik heb een hele lieve papa  :mrgreen:   Gelukkig vindt hij auto’s kijken wel heel leuk, dus het was gezellig. Ook daar werd een uitgebreide offerte voor me gemaakt. Een proefrit was helaas niet mogelijk, maar het gesprek duurde wel heel lang dus snel weer naar huis. Ik moest om 3 uur weer op het schoolplein staan!

Perspakketje van Skechers

Woensdag was het pakjesdag. Er werden bestelde verjaarscadeautjes geleverd. In één doos bleek echter iets te ontbreken (inclusief de pakbon die er ook niet bij zat) dat ik al wel had betaald. Iets anders – dat ik zondag voor een kinderverjaardag nodig heb – zou pas volgende week leverbaar zijn. Gebeld met de klantenservice van Bol.com dus, die het netjes voor me heeft opgelost. Het niet-leverbare item spotte ik die middag bij de Primera en is dus alsnog geregeld. Het allermooist vond ik het canvas voor mijn nichtje dat 9 jaar wordt, ik liet daar de foto van de fotograaf die op het Dylan Haegens event rondliep op afdrukken voor op haar slaapkamertje. Door een aanbieding van Wij kon ik een groter formaat bestellen en hij is echt supergaaf gevonden, echt een persoonlijk cadeau ook.

Het laatste pakketje was een enorme zwarte doos die een heel leuk perspakket bleek te bevatten: de zomer van Skechers straalde me tegemoet. #Skecherscali slippers met een sleehak en heel zacht, flexibel voetbed. Ik voel me er heel chic in. Normaal draag ik geen hakken, dus fijn om er weer een beetje in te komen en ideaal met het warme weer. De review met Skechers outfitfoto’s volgt uiteraard!

Ik belde ook met het UWV omdat ik via de startersregeling nog recht heb op een (lagere) uitkering als basisinkomen, maar niets gekregen heb. Dat bleek een foutje en ze gaan het in orde maken. Gelukkig maar!

Nog een proefrit en vaderdaglunch

Donderdag deed ik snel boodschappen en wat werk, want er stond nog een dealerbezoek op het programma. Dit keer Peugeot voor een proefrit in de 208. Mooie, zeer complete auto al vind ik de 108 ook heel gaaf. Hier kreeg ik veel toelichting op de financieringsmogelijkheden en misschien ligt er toch meer binnen bereik dan je denkt. Weer veel stof tot nadenken in ieder geval en dit weekend moet ik er maar eens goed voor zitten met alle offertes om een keuze te maken. Deze wederom gezellige date met mijn vader (mijn auto is tenslotte kapot dus ik kan nergens heen), trakteerde ik hem op lunch bij Rijnhoek Plaza. Kon hij ook meteen even kijken wat een gastank voor de barbecue kost  😎 . En hij mocht zijn Vaderdagcadeau uitkiezen. Weet ik zeker dat het in de smaak valt.

Bijtplek

Kindjes uit school gehaald en de jongste was in tranen. Een jongetje had haar zojuist gebeten en de tandafdrukken stonden nog in haar armpje. De juf kwam al naar me toe, maar moest ook snel terug naar de klas om het kindje in kwestie aan te spreken. Dochterlief wilde nooit meer naar school zei ze… De volgende dag zorgde de moeder van het jongetje ervoor dat hij zijn excuses aanbood, en toen was het gelukkig weer goed. Netjes gedaan van de moeder, want ook mijn kind heeft dit op het kinderdagverblijf weleens gedaan en ik schaamde me rot. Bij de kleuters verwacht je het ook eigenlijk niet meer.

tandafdrukken
Je kunt de tandjes nog zien staan in haar armpje 🙁

#Thefloorislava

’s Avonds moest ik nog werken maar ik had niet veel puf meer. Ik wilde iets leuks doen! Die middag las ik iets over de nieuwe challenge #thefloorislava waarbij je van 5 naar 1 aftelt en dan je voeten van de vloer moet hebben, anders ben je af. Hilarische foto’s erbij. Dus om een uurtje of 11 ’s avonds gooide ik hem in mijn mamablogger appgroepje  :mrgreen:   De meesten waren nog aan het werk en hadden er al van gehoord, dus al snel verschenen de foto’s, de meesten binnen de tijd  😆  Supergrappig! Heb jij deze challenge al gedaan?

#thefloorislava met mijn #mamablogger appgroepje #fun #lachen #grappig

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op


Oogarts

Vrijdag was wederom erg druk. Af en toe weet je van voren niet dat je van achteren nog leeft! We hadden een ziekenhuisafspraak staan voor de jongste. Maar last minute bleek ineens mijn man zijn auto zelf nodig te hebben. Stress! Voor de zoveelste keer deze week kon ik gelukkig een beroep doen op mijn vader, we mochten zijn auto lenen. Oudste kind naar school, met de jongste op de fiets naar opa en oma en gelukkig nog tijd voor een bakkie koffie. Toen door naar het ziekenhuis waar we herkend werden door de moeder van een vriendje die daar blijkt te werken  🙂  Leuk! Dochterlief had zich er erg op verheugd: niet naar school en poppetjes kiezen bij de oogarts. Ze zou eigenlijk gedruppeld worden, dus ik had haar al voorbereid en gezegd dat we tijdens het wachten iets lekkers zouden nemen in het restaurant van het ziekenhuis. Nou dat viel even tegen, haar oogjes zagen er zonder druppels nog vrijwel hetzelfde uit als de huidige brilsterkte. Ook de ogentestjes deed ze prima. Dit keer mocht ze voor het eerst cijfers oplezen uit de verte. Er hoefden dus geen vervelende druppels in haar ogen. De oogarts was zo tevreden dat we pas over een jaar terug hoeven voor controle. Of eerder als de bril niet meer goed past. Superfijn, dus eerder dan verwacht waren we weer bij opa en oma thuis. Dochterlief baalde flink dat ze iets lekkers was misgelopen… maar, dan ken je oma nog niet  😎  Oma’s zijn er om hun kleinkinderen te verwennen tenslotte, dus ze kreeg een ijsje. Die oogjes … priceless!

tuinieren
De meisjes hebben een kikker uit het zwembadje gered en hier maken ze de tuin onkruidvrij om er bloemzaadjes te planten.

’s Middags had de oudste een speeldate en ging ik met de jongste nog even buurten bij Liesbeth en haar baby. Gezellig even bijgekletst en we deden een snelle fotoshoot voor mijn blog. Sommige foto’s kun je namelijk niet zelf maken. Ik had ook nog wat leuke babyspulletjes bij me om te bespreken, dus binnenkort komt er een leuke review in het baby thema. Ik mocht even achter de kinderwagen poseren. En dat mis ik dus wel aan de babytijd! De kinderwagen! Vond het heerlijk om met mijn baby’s te wandelen. Dan zie je er weer zo’n lief klein schattig kindje in liggen, heerlijk slapend <3. Het is echt een schatje hoor  😀 .

En terwijl ik deze blog schrijf, deed ik via verschillende appgroepjes nog wat potjes #thefloorislava. Herkansing voor de mensen die gesmolten waren  😆 .

Hoe was jouw week?

Lees ook Humor: 1 april-persberichten

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat een leuke slippers heb je gekregen. En super dat je nog recht heb op een kleine uitkering als starter. Goed om te weten!

 2. Fleur zegt:

  Lekker weekje heb je gehad en je zo te lezen geen moment verveeld ;D Vergeet niet te genieten van het mooie weer, want de vloer voelt nu echt aan als lava

 3. Maaike zegt:

  Klinkt toch nog best druk. Leuk zo’n app groep! Lijkt me gezellig!

 4. MarjonS zegt:

  Leuk weer om te lezen. Hopelijk geen kakkerlakken meer tegen gekomen ??
  Nu snap ik ook eindelijk de #thefloorislava Zag het voorbij komen op ig maar begreep er weinig van.

  1. Marguerita zegt:

   Het bleek een uit de klauwen gegroeid zivervisje en ik heb hem inmiddels opgezogen met de kruimeldief 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.