Humor: 1 april-persberichten

Vandaag is het 1 april, ik was dus de hele week alert op persberichten die konden duiden op een grap. PR-afdelingen zijn graag creatief om mogelijke publiciteit te realiseren. Wel leuk om ze vandaag met jullie te delen, toch? De eerste die ik ontving was de Re-Volt: de vertaling naar het Nederlands zegt genoeg. Daar bleef het echter bij, dus ik vond elders ook nog een paar leuke grappen om met jullie te delen.

Nummer 1: Kindertypecursus start pilot met stroomimpulsen

TypeTopia, aanbieder van de online typecursus voor kinderen, heeft in samenwerking met de Technische Universiteit Delft de Re-Volt ontwikkeld. Dit is een gadget die via het toetsenbord kleine stroomimpulsen afgeeft wanneer een kind een typefout maakt.

"De afschuwelijke typecursus. Ook voor zindelijkheidstraining te gebruiken."
“De afschuwelijke typecursus. Ook voor zindelijkheidstraining te gebruiken.”
De set bestaat uit een adapter en stickers met electroden die bij een verkeerde aanslag een 12 volt prikkel afgeeft. Door het voltage toe te laten nemen naarmate het kind dezelfde fout vaker maakt, wordt het kind gemotiveerd om rustiger en dus nauwkeuriger te typen. Deze Stimulus – Respons methode moet voorkomen dat verkeerd gedrag inslijpt door direct feedback te geven zodra er een typefout gemaakt wordt.

Pilot project “Re-Volt”
Naar verwachting zullen de eerste exemplaren van het toetsenbord de “Re-Volt” nog voor de zomer geproduceerd worden. Een testgroep van cursisten die de cursus TypeTopia al volgt, heeft het prototype de afgelopen weken uitgeprobeerd en zijn er erg enthousiast over. Stiekem maakt het de spannendste typecursus van het universum nog een stukje spannender.

50% korting bij voorinschrijving
Reserveer nu vast ontvang 50% korting. Ga naar www.typetopia.com/re-volt en bestel. De eerste 100 geïnteresseerden ontvangen de Re-Volt voor €49,95 in plaats van € 99,95.

Het verhaal achter de Re-Volt
Onlangs is door professor P. Brown van de Universiteit van London het aloude behaviorisme opnieuw onderzocht, waarbij bewezen is dat kinderen bepaald gedrag aanleren door een combinatie van belonen en ‘straffen’. De TypeTopia typecursus is al zo ingericht dat kinderen bij goede prestaties beloond worden met het spelen van games. Door nu ook nog op een speelse manier foutjes af te straffen zijn ze nog geconcentreerder, wat voor betere resultaten gaat zorgen.

De behavioristische leertheorie houdt zich bezig met conditioneren. Conditioneren is het ontstaan van een afhankelijkheid tussen een stimulus en een respons onder invloed van straf en/of beloning.

Operant conditioneren wordt onder andere bewust toegepast bij:

 • Zindelijkheidstraining;
 • Zelfleersystemen;
 • Criminaliteitsbestrijding

Met deze wetenschap is TopiaTeam gaan onderzoeken of het operant conditioneren ook een positief effect zou hebben op het blind leren typen.

Over TypeTopia
Leren blind typen is zeker in het digitale tijdperk een must voor elk kind. Sneller huiswerk en verslagen maken, maar ook ter voorbereiding op de middelbare school en het werkend leven later is goed kunnen typen een handige vaardigheid. Eenmaal goed aangeleerd verleren kinderen het nooit meer. TypeTopia is een cursus volgens het serious gaming principe; door meegenomen te worden in een spannend avontuur leren kinderen razendsnel blind typen.

TypeTopia is onderdeel van TopiaTeam, The next level in learning! Wij ontwikkelen lesmateriaal gebaseerd op serious gaming, met als doel saaie lesstof om te zetten naar uitdagende en educatieve games voor kinderen.

Nummer 2: de tompouce deo

Niet zelf ontvangen, maar wel een plaatje gespot van de HEMA tompouce deo. Erg grappig gevonden.

Tompouce-deo-spray

Nummer 3: de chip van Mediamarkt

Deze spotte ik op facebook, erg grappig.

Ken je dat? Zit je net lekker op een terrasje, rent je kind weg! Jij in paniek, want binnen 5 seconden is hij compleet uit het zicht verdwenen. Hoe vind je hem nu ooit terug? Zou fijn zijn als daar een oplossing voor kwam, toch? En om je kind van 6 al een mobiele telefoon te geven, dat gaat natuurlijk echt te ver.

Daarom is bij ons nu de RFID S4 Easy-Chipper verkrijgbaar, waarmee je je kind helemaal pijnloos en onzichtbaar voorziet van een Tag & Trace-microchip. Zo kun je altijd direct op je smartphone zien waar je kind is!

De Easy-Chipper maakt gebruik van nanotechnologie waardoor de chip uiterst klein is gebleven. Op deze manier voorkom je het risico dat de Chip ontdekt en eventueel verwijderd wordt door onbekenden. Superveilig dus!

De RFID S4 Easy Chipper wordt geleverd inclusief 3 Tag & Trace Microchips. Bestellen? Ga dan nu naar de webshop: goo.gl/13akvq

mediamarkt

Ben benieuwd of er vandaag nog iets bijzonders in mijn mailbox komt! Wil je zelf flauwe grappen uithalen? Quotenet plaatste een aantal kantoorknallers. Oh en ik moest heel hard lachen om de winactie van Lobbes, geweldig!

Grappige dag gewenst! En vertel eens, halen jouw kinderen op deze dag grapjes met je uit? Of andersom?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Die maffe deo kwam ik inderdaad ook tegen : )

 2. Liselotte zegt:

  …. Die tompouce deo ben ik een beetje ingestonken… Blond

 3. Nathalie zegt:

  Ik heb geen van deze grappen ontvangen in mijn mailbox maar wel grappig. Doe mij maar een deo met Hema rookworst geur hahhhaa. Grapje!

 4. Linda zegt:

  Daan en Jesse hebben van school een brief gekregen dat er een nieuwe vrucht gevonden is en dat de kinderen van school een wikkel voor over de fles mogen tekenen.
  De mooiste wint…dus de hele school is fanatiek aan het tekenen voor de nieuwe vruchtensap.
  De Lirpanee heet de vrucht.
  Lees dat van achter naar voren en………… 😉
  Erg leuk, ik ben heel benieuwd hoe de kids vandaag reageren. In de weekviering maken ze dat bekend en daar zijn wij als ouders ook bij altijd, dus we kunnen hun reactie mooi zien 😀

 5. Marguerita78 zegt:

  Wat leuk bedacht! Veel plezier strakjes hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.