Uit eten en tussendoor kalfjes aaien in Nieuwerbrug

Op Koningsdag werd een nieuw restaurant geopend in Nieuwerbrug aan den Rijn, een klein dorpje tussen Bodegraven en Woerden in. Boerderij De Deel stond hier in de regio al bekend als feestlocatie waar je een zaaltje kunt huren en voorheen kon je hier kinderfeestjes organiseren. Nu is het dus een kindvriendelijk restaurant geworden, waar je kunt lunchen of genieten van het diner. Wij waren op de openingsavond uitgenodigd om hier met de kinderen en opa en oma te komen eten en de boerderij te bekijken.

Op zo’n allereerste avond zijn er natuurlijk altijd wat ditjes en datjes die verbeterd moeten worden, kijk maar naar programma’s op tv van Gordon Ramsey en Herman den Blijker. Ik hoop dat ze die zaken snel op orde hebben, er wordt in ieder geval heel hard aan gewerkt en ze stonden open voor feedback. Het eten was gelukkig erg lekker en je kon proeven dat het vers was, heerlijk!

Wat hebben wij gegeten?

Bij Boerderij De Deel proberen ze zoveel mogelijk te maken met ingrediënten van eigen boerderij. Het ijs komt van een ijsboerderij in de buurt, maar het vlees komt van eigen koeien. Vooraf kregen we een broodplankje met tapenade en nam ik de broccollisoep. Mijn oudste dochter kan een soepje wel waarderen en proefde wat van mij mee. Zij nam als hoofdgerecht de pannenkoek en haar zusje koos voor frites met een frikadel. Zelf ging ik voor de biefstuk. Uiteraard namen we ook een toetje, de kinderen een kinderijsje en ik ging voor ijs met vers fruit. Je proeft dat het eten vers is en dat smaakt extra lekker!

Kalfjes en lammetjes aaien

Omdat we iets langer op ons eten moesten wachten, nam eigenaresse Bertine ons mee om de boerderij te verkennen. We boften, want de boer was net de koeien aan het melken en we konden mooi zien hoe dat gaat. Ook waren er kalfjes om te aaien, gingen we langs bij de schapen met lammetjes en daar zagen we ook de speelhooiberg waar kinderen in mogen spelen. Op het woonerf, waar je vanuit het restaurant geen zicht op hebt dus wel even met je kinderen meelopen, mochten de meisjes skelteren, springen op de trampoline en van de glijbaan roetsjen. In het restaurant zelf is ook een speelhoek met keukentje, tekenposter en allerlei speelgoed. De kinderen kregen aan tafel een mooie kleurplaat en kleurtjes waar ze heerlijk zoet mee waren. Kleurtjes doen het altijd goed!

Mooi ingericht

De boerderij is sfeervol ingericht tot restaurant. Bovenin de nok zie je de hooibalen liggen onder de rieten kap. Alles is in landelijke stijl met verse bloemen en vergrijsde verf. Wij zaten op een lange bank achter een tafel en opa en oma op stoelen tegenover ons., knus is dat. De stalraampjes, een piano, het haardvuur (omheind uiteraard) en de houten bar… Erg mooi en het draagt bij aan de sfeer.

Restaurant De Deel is open van woensdag tot zaterdag en heeft in de schoolvakanties met de lunch leuke activiteiten voor kinderen. Je kunt op deze boerderij ook (binnen of buiten, net wat je wilt) trouwen, weer eens iets anders dan het gemeentehuis!

Adres: Restaurant De Deel, Weijland 20 in Nieuwerbrug aan den Rijn

Bertine heel veel succes met jullie nieuwe restaurant en hartelijk dank voor de gastvrijheid en de rondleiding langs de dieren.

Zijn jullie al eens bij De Deel geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Denise zegt:

  Ziet er leuk uit! Ik heb al even op hun site/Facebook zitten neuzen maar kan eigenlijk geen agenda vinden wat voor activiteiten ze in de vakanties doen. Eigenlijk kan ik helemaal niks vinden over de rest van de boerderij ( alleen over trouwen haha) Weet jij misschien wat het programma is in de vakanties of hoe ik daar achter kan komen ?

  1. Marguerita zegt:

   Ha Denise, ik heb Bertine op de hoogte gesteld van je reactie. Zij kan het je vast vertellen!

   1. Denise zegt:

    Super! Bedankt voor het op de hoogte stellen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.