KanJam glow in the dark: Shot in de Roos

Kennen jullie dat, het is donker, een tikkie koud, soms wat guur. De keuze voor één van de (vele) schermen is veel sneller gemaakt dan voor buiten spelen. Maar toen was daar ineens de KanJam. We mochten de KanJam Illuminate testen voor Marstyle en dat was een groter succes dan verwacht. Lees snel verder, want we mogen er ook 2 verloten!

Gastblog door Lisanne van Uunen

KanJam glow in the dark spel

Wat is dat?

Nu denk je misschien Kan-Wat? Ja, dat had ik ook een beetje. Ik had er nog nooit van gehoord en toen het woord frisbee viel passeerde toch ook de gedachte, wat is daar nieuw aan? Nou ja, dat is dus de grap. Eigenlijk niet zoveel. De Kan-Jam illuminatie set is een set van 2 ‘Kans’ en een frisbee die alle drie door LED lampen verlicht kunnen worden. Zo wordt het ineens frisbeeën in het donker, dat maakt het gelijk heel wat uitdagender en spannender. Daarbij kun je het spel met meer dan 2 deelnemers spelen en scoor je extra punten als je met je frisbee in de ‘Kan’ van het andere team gooit. Ik wil bijna zeggen, het leukste cadeau in het donker, maar dan jat ik volgens mij de quote van iemand anders, dus ik maak ervan, het leukste actieve cadeau in het donker.

KanJam glow in the dark spel

Buitenspelen in het donker

Tot mijn verbazing hadden mijn kids en hun vriendjes, allemaal in de leeftijd tussen 9 en 12 jaar, er namelijk direct lol in. We begonnen op een speelveldje waarbij we alleen de frisbee hanteerden. De ‘Kans’ moesten namelijk nog even in elkaar gezet worden, wat niet moeilijk is, maar wat deze mama met haar reumahanden toch liever aan papa over liet. Daarna kwam onze shitload aan voorradige batterijen uitermate goed van pas bij het activeren van de lampjes die in de Kans geplaatst moesten worden en was het spel daarmee klaar voor gebruik.

KanJam glow in the dark spel
Batterij, lampje, Kan: spelen maar!

Team challenge

De twee tonnen werden tegenover elkaar gezet, de teams waren snel gevormd en toen kwam de challenge, mikken op de Kan van de tegenstander. Er moet gezegd worden, het ging de ene wat beter af dan de ander. Je ziet in dit spel dat een beetje aanleg / richtinggevoel handig is. Al snel vlogen de tips heen en weer waarbij de meeste gehoorde was: ‘Je moet rekening houden met de wind’. Dat hoor ik nou nooit als ze Roblox spelen, waarmee dit spel in mijn bescheiden mening een groots succes genoemd mag worden. Lekker buiten te spelen. Door de beweging word je vanzelf warm. Het contact met elkaar is echt en het maakt eigenlijk niet uit of je goed of slecht bent, als je het maar leuk hebt.

KanJam glow in the dark spel

Wij testten het spel uit in de ‘donkere dagen’ waardoor je voor het avondeten al kon spelen, maar als je graag naar de camping gaat lijkt me dit ook hilarisch op een warme zomeravond als het net donker is. Overigens kan het ook gewoon overdag gespeeld worden, op het schoolplein bijvoorbeeld. Het is weer eens wat anders dan springtouwen of lummelen. Met weinig materialen, heb je zo toch een vernieuwend en interactief teamspel.

Lees ook KanJam; de spelregels van dit stoere buitenspel met frisbee

KanJam glow in the dark spel

Zelf zou ik wel voor de Illuminate gaan omdat het ‘glow in de dark’ effect van de lampen in de ‘Kans’ echt wat oproept bij die kids. Dat vinden ze gewoon net wat spannender. En ja, die van mij reageren altijd goed op LED-verlichting. Fijn dat er nu een alternatief is op die Ipad. Lekker naar buiten wieberen en als moeder alleen ingrijpen als die frisbee weer eens bij de buren in de tuin ligt. 

Overigens heeft KanJam ook lichtgevende voetballen voor een potje ballen in het donker. Lees hier meer.

KanJam glow in the dark spel

Winactie: we verloten er 2!

Denk jij nu ook “YES, zo krijg ik mijn kinderen naar buiten!”. Bestel de KanJam Illuminate dan bij Bol.com of ga voor die toffe lichtgevende voetbal van hetzelfde merk. Marstyle.nl heeft 2 extra dozen KanJam ontvangen, ben jij gymleraar, heb je kinderen die meer naar buiten moeten, wil je wat actiefs doen op een zomerkamp of zie je dit leuke spel van distributeur Brookline gewoon helemaal zitten? Laat hieronder een reactie achter en vertel met wie je dit Illuminate spel graag zou spelen, dan maak je kans. Aangezien er voor ons best hoge verzendkosten aan vast zitten, wordt het gewaardeerd als je dit berichtje op je socials deelt en vaker artikelen op deze blog leest, of doorklikt naar Bol.com enzo ;-).

De winnaars zijn Oanda van Egmond en Linda de Bode. Van harte gefeliciteerd!

Zie je jezelf al in teams sporten met dit glow in the dark buitenspel?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marieke zegt:

  Jaaa super leuk ik doe graag mee voor mijn kinderen, dol op buitenspelen en met dit geweldige spel nog veel méér

 2. Riggie van Lochem zegt:

  Wauw ik begon te lezen aan dit artikel en dacht meteen aan de camping van de zomer. Kids liggen op bed en papa en mama gaan met hun vrienden kan jam spelen. Echt geweldig met day licht. En natuurlijk nu ook super tof voor de kinderen. Lekker naar buiten ook in het donker. Super gaaf spel. Ik zeg wij spelen dit met het hele gezin en alle vrienden erbij!! En die verzendkosten wil ik ook wel betalen hoor. Is toch al geweldig dat je dit weggeeft!!

 3. Mariska zegt:

  Super gaaf spel!Eigenlijk hoef ik mijn kids niet naar buiten te krijgen, want dat doen ze al vaak genoeg(11 en 7)samen met hun buurmeid van 13 bedenken ze de origineelste creatiefste, leukste en gezelligste spelletjes/bezigheden buiten. En daar geniet ik altijd volop van!Dit zou een erg leuk spel zijn voor ze en Ik gun het ze van harte in deze onrustige tijden❤

 4. G.T. zegt:

  Dit lijkt me nou echt een tof spel! Ik zou het thuis gebruiken, maar ook uitlenen aan de gymdocent op mijn werk om op een bewolkte dag in de gymzaal te doen.
  Helaas doe ik niet aan social media, dus daar kan ik niet mee helpen.

 5. Rosemary van Duinen zegt:

  Ja ook ik doe mee …voor mijn kleinkinderen, ze spelen wel buiten maar niet in t donker. Leuk spel voor jong en oud..

 6. Bianca zegt:

  Super leuk, ik speel graag mee voor onze zoon van 7 zodat hij dit met buurkindjes kan spelen. Dit zullen ze echt fantastisch vinden.

 7. Mariska zegt:

  Oh supertof dit! Heel leuk voor met mijn eigen kinderen en de buurkinderen te spelen. En ik denk dat dit zomaar ook een hit kan worden op de camping met alle kinderen die continu komen aanwaaien met mijn kids (staan altijd in het voorseizoen in Nederland en in de zomer naar het buitenland). Kortom, dat wordt lange avonden speelplezier!

 8. Gé Geurtsen zegt:

  Leuk om te spelen met ons zoontje en wat kinderen uit de buurt!

 9. Oanda van Egmond zegt:

  Wat een geweldig leuk spel, de kinderen van Scouting Bolaro zouden dit geweldig vinden tijdens opkomsten en kampen. Wij loten graag mee!!

 10. Loes van den Eijkel zegt:

  Dit is echt geweldig voor onze scouting club. Scouting Rheijnewoud. Voor de avond opkomsten maar ook voor mee op kamp. Vinden ze vast geweldig!!

 11. Karin zegt:

  Wat leuk! Dit gaan onze meiden én de buurkinderen geweldig gingen vinden!

 12. Linda de bode zegt:

  Wat ontzettend leuk om in de ‘nacht’ met 3 dochters te spelen op ons landje en mee te nemen naar een late scoutingopkomst

 13. Ingrid Langstraat zegt:

  Wat zou dit gaaf zijn voor alle kinderen in de straat. Mijn kinderen vinden buiten spelen leuk maar weten soms lastig iets te bedenken. Deze set is echt geweldig! We organiseren vaak leuke spelletjes met alle kinderen in de straat en dit zal zeker een groot succes zijn!!

 14. Diana zegt:

  Ziet er zeker heel gaaf uit Lisanne!! Denk dat m’n jongens na hun coronaperiode van binnen zitten dit wel erg graag willen spelen!! Ik doe dus graag mee met de win-actie!!

 15. Danielle betting zegt:

  Dit zou gaaf zijn om te spelen met mijn kinderen en neefjes en nichtjes als we deze zomer met z’n allen op vakantie gaan. Denk dat alle kinderen van jong tot oud het super leuk vinden om te doen.

 16. Brenda van Zanten zegt:

  Jaaa ik doe graag een poging om een van deze sets te winnen! Toevallig gister bericht gehad dat het wederom gelukt is een veld op een camping te reserveren voor het pinksterweekend om met de hele vriendengroep te gaan kamperen. Met zo’n 35 volwassenen en ruim 40 kinderen is dit een te gekke activiteit om te introduceren. Daarnaast heb ik thuis drie jongens die graag buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes en dit spel ook fantastisch gaan vinden. Dus jaaaa ik ben enthousiast.

 17. kempenaers anita zegt:

  doe zeer graag mee voor mijn kleinkinderen kunnen ze wanneer ze komen logeren samen in het donker het spel in de tuin spelen

 18. Tamara zegt:

  Super gaaf zeg voor de kids thuis en voor van de zomer op de camping leuk met alle andere kinderen op t veld genieten

 19. Marian Zw zegt:

  Dit lijkt me een superleuk spel voor de Tso waar ik als vrijwilliger werk. Moet ik ook nog wel iemand zien te vinden die de kans in elkaar zet..hier ook reuma handen namelijk….. Zelfs als het niet helemaal donker is maar een sombere grauwe dag is dit leuk om op het schoolplein te spelen .

  1. Jessika zegt:

   Dat ziet er heel gaaf uit! Mijn dochter van 9 zal dit vast graag spelen met de buurkinderen. We hebben een heel klein speelbos in de straat, perfect plekje om te frisbeeën in het donker. Eindelijk achter die Switch weg 😉

 20. Marian B zegt:

  Dit ken ik helemaal niet. Ziet er leuk uit. En buitenspelen in het donker kan zo wel, zal mijn zoon blij mee zijn! Wij al gezin gaan het graag proberen, en ik denk dat wel vanzelf wel wat anderen bijkomen die mee willen doen.

 21. Kelly Callemeijn zegt:

  Wauw! Ik doe graag mee voor de sport en speelclub van mijn zoontje: Fit en Stoer! Wat zou dit leuk zijn voor alle kinderen ?

 22. Leonie van der Laan zegt:

  Dit zou erg leuk zijn voor mijn 2 kinderen en de andere kinderen hier in de straat. Geen speeltuintje in de buurt dus dit zou een leuke verrassing voor ze zijn. En wat is er nou leuker dan spelen in het donker.

  1. Joyce Joshua zegt:

   Wat een geweldig spel. Die wil ik wel spelen met mijn kinderen. Zou super zijn voor de verjaardag van mijn zoon die bijna jarig is!!

 23. Mariska zegt:

  Geweldig leuk!
  Weet bijna zeker dat zelfs de oudste 2 (lees 17 en 18) graag met hun zusje (9 jaar) mee naar buiten gaan om te spelen.
  En wie er verder langs komt doet gezellig mee.
  Zou hem daarnaast ook zeker meenemen op vakantie op de camping.

 24. Zou leuk zijn voor mijn neefje en nichtje die hier in Friesland gelukkig nog veel ruimte hebben om veilig buiten te spelen. En in het donker spelen, vinden ze altijd spannend. Dan is volgens mij dit spel echt een schot in de roos.

 25. Melissa zegt:

  Ohhh wat is dit gaaf zeg! Hier 2 Kids die het liefst de hele dag aan t gamen zijn en we steeds naar buiten sturen maar met een half uur terug komen met we vervelen ons! Ik denk dat als ik dit neer zet ze niet meer naar binnen willen!! Heeeel gaaf dit!! Dus wil zeker winnen

 26. elisabeth maria martina zegt:

  dit geweldige spel dat willen mijn kleinkinderen vast wel, in het donker samen buiten spelen dat word hiermee een hele bijzondere ervaring

  1. Bianca van Rijn Wolswijk zegt:

   Dit lijkt me heel leuk voor onze zoon Thimo op de scouting bij de welpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.