De leukste uitstapjes met kinderen in Alphen aan den Rijn

Wat zijn nu leuke uitjes in Alphen aan den Rijn? Ik vroeg het aan Felice Veenman van Baby en Kind die hier woont en er voor mij een mooie gastblog van maakte. Zelf maakte ik al een overzicht van uitjes met kinderen in Bodegraven, maar Alphen is helemaal niet zo ver en er zijn erg leuke dingen te doen. Woon je in het Groene Hart of ben je op vakantie bij Landal Reeuwijk? Lees dan zeker even verder.

Kun je een stukje schrijven over uitstapjes in Alphen, was de vraag. Maar natuurlijk kan ik dat! Wat een leuke vraag. Het eerste waar iedereen aan denkt bij uitstapjes in Alphen aan den Rijn, is natuurlijk vogelpark Avifauna of het Archeon. Allebei heel leuke pretparken. En heel geschikt voor een heerlijk dagje uit.

Gastblog door Felice Veenman van BabyenkindWaarbij ik wel moet opmerken dat ik persoonlijk Avifauna het meest geschikt vind voor kinderen tot een jaar of zes. Het Archeon is vanaf zes tot honderdzes jaar een geweldig park. Niets is zo leuk, in mijn ogen dan, dat geef ik toe, als levende geschiedenis.

Het nadeel van deze beide attracties is dat ze behoorlijk prijzig zijn. Voor een tussendoortje in de vakantie, wanneer je er even met de kinderen tussen uit wil, zijn ze gewoon duur. Gelukkig zijn er vaak wel kortingsacties te vinden, zoals de dagje uit munten van de Jumbo.
Ik ben eens op zoek gegaan naar hele eenvoudige, laagdrempelige uitstapjes, die weinig tot niks kosten.

Het Zaanse Rietveld

Een wandelroute met als startpunt de parkeerplaats aan het Rietveldsepad bij het viaduct N11, deze werd getipt door fietswandelweb. Sinds 2007 kent Alphen een klein natuurgebied: het Zaanse Rietveld. Daaraan gekoppeld, vind je het bedelaars bos. Een heerlijke plek om met je kinderen een frisse neus te gaan halen.
Wandel door het natuurgebied (langs de spoorlijn, maar veel anders kan toch niet) naar het Bedelaarsbos, en loop dan terug naar het parkeerterrein. De route is ruim 3, 5 km. Fototoestel in de aanslag: fotografeer vogels en bloemen en grassen. Dan kun je thuis gaan uitzoeken wat je hebt gezien. Of – lekker ouderwets – neem een boekje mee en zoek het ter plekke uit. Daarna kan je lekker picknicken. Of (als je het anders te ouderwets vindt)  naar de Mac…want die is om de hoek.

Tip: leuk om te doen met een Kidizoom of andere kindercamera!

Korenmolen de Eendracht

Adres: Gouwsluisseweg 46, 2405 XS Alphen aan den Rijn

Korenmolen De Eendracht

Als er iets leuk is, dan is het met je kinderen door een molen lopen en omhoog klimmen. Dat kan in Alphen helaas alleen op zaterdag. Dan is Korenmolen de Eendracht open. Er hangt in de molen een plezierige sfeer, dat komt door de enthousiaste vrijwilligers. Die duidelijk houden van hun parttime molenaars baan.

Behalve dat je kan zien hoe het meel gemalen wordt, kun je ook een zak meel kopen. Ze hebben heel veel soorten en heel veel pakketten. Ook als je niet kan bakken, of een hekel hebt aan koekjes bakken, dan kun je altijd  pannenkoeken bakken! (En ik verzeker je, dat pannenkoekenmeel is lekker!!) Kijk voor meer informatie op de website van Korenmolen de Eendracht.

 

Op deze foto: de Vrouwgeestmolen aan de Heimansbuurt 1 in Alphen aan den Rijn.

Boekhandel Haasbeek

Julianastraat 26 |Alphen aan den Rijn.

Wanneer je toch op zaterdag op pad gaat, dan zou je de dag kunnen starten met een voorleesontbijt bij Boekhandel Haasbeek.
Ik geef toe, dat is geen gratis uitje. Maar het is wel een “waar voor je geld” uitje. Dat komt omdat de kinderen maar € 2,50 voor hun ontbijtje hoeven te betalen. Eerst kan iedereen genieten van een lekker ontbijt. En ondertussen kunnen de kinderen kleuren.
Dan wordt er voorgelezen en kunnen de ouders op hun gemak door de winkel snuffelen. Of ongestoord nog een kopje koffie nemen en een krantje lezen. Lees hier meer over het voorleesontbijt.

Andere leuke tips in Alphen aan den Rijn:

Dankjewel Felice, leuke tips allemaal en de Barista bij Haasbeek vinden wij ook erg leuk (en smakelijk). Bovendien hebben ze er leuke spelletjes staan. En nog een leuk gratis uitje in Alphen is een rondleiding bij Dierenkliniek Rijnoever.

Weet jij nog leuke uitstapjes om met je kinderen te doen in Alphen aan den Rijn?

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.