De leukste uitstapjes met kinderen in Alphen aan den Rijn

Wat zijn nu leuke uitjes in Alphen aan den Rijn? Ik vroeg het aan Felice van Baby en Kind die hier woont en er voor mij een mooie gastblog van maakte die ik zo nu en dan update met nieuwe uitjes. Zelf maakte ik al een overzicht van uitjes met kinderen in Bodegraven, maar Alphen is helemaal niet zo ver en er zijn erg leuke dingen te doen. Woon je in het Groene Hart of ben je op vakantie bij Landal Reeuwijk? Lees dan zeker even verder.

Kun je een stukje schrijven over uitstapjes in Alphen, was de vraag. Maar natuurlijk kan ik dat! Wat een leuke vraag. Het eerste waar iedereen aan denkt bij uitstapjes in Alphen aan den Rijn, is natuurlijk vogelpark Avifauna of het Archeon. Allebei heel leuke pretparken. En heel geschikt voor een heerlijk dagje uit.

Gastblog door Felice Veenman van BabyenkindWaarbij ik wel moet opmerken dat ik persoonlijk Avifauna het meest geschikt vind voor kinderen tot een jaar of zes. Het Archeon is vanaf zes tot honderdzes jaar een geweldig park. Niets is zo leuk, in mijn ogen dan, dat geef ik toe, als levende geschiedenis.

archeon
Speerwerpen in het Archeon.

Het nadeel van deze beide attracties is dat ze behoorlijk prijzig zijn. Voor een tussendoortje in de vakantie, wanneer je er even met de kinderen tussen uit wil, zijn ze gewoon duur. Gelukkig zijn er vaak wel kortingsacties te vinden, zoals de dagje uit munten van de Jumbo.
Ik ben eens op zoek gegaan naar hele eenvoudige, laagdrempelige uitstapjes, die weinig tot niks kosten.

Het Zaanse Rietveld

Een wandelroute met als startpunt de parkeerplaats aan het Rietveldsepad bij het viaduct N11, deze werd getipt door fietswandelweb. Sinds 2007 kent Alphen een klein natuurgebied: het Zaanse Rietveld. Daaraan gekoppeld, vind je het bedelaars bos. Een heerlijke plek om met je kinderen een frisse neus te gaan halen.
Wandel door het natuurgebied (langs de spoorlijn, maar veel anders kan toch niet) naar het Bedelaarsbos, en loop dan terug naar het parkeerterrein. De route is ruim 3,5 km. Fototoestel in de aanslag: fotografeer vogels en bloemen en grassen. Dan kun je thuis gaan uitzoeken wat je hebt gezien. Of – lekker ouderwets – neem een boekje (van de Postcodeloterij) mee en zoek het ter plekke uit. Daarna kan je lekker picknicken. Of (als je het anders te ouderwets vindt) naar de Mac…want die is om de hoek.

Tip: leuk om te doen met een Kidizoom of andere kindercamera!

Lees ook: Verrekijker mee op vakantie

Korenmolen de Eendracht

Adres: Gouwsluisseweg 46, 2405 XS Alphen aan den Rijn

Korenmolen De Eendracht

Als er iets leuk is, dan is het met je kinderen door een molen lopen en omhoog klimmen. Dat kan in Alphen helaas alleen op zaterdag. Dan is Korenmolen de Eendracht open. Er hangt in de molen een plezierige sfeer, dat komt door de enthousiaste vrijwilligers. Die duidelijk houden van hun parttime molenaars baan.

Behalve dat je kan zien hoe het meel gemalen wordt, kun je ook een zak meel kopen. Ze hebben heel veel soorten en heel veel pakketten. Ook als je niet kan bakken, of een hekel hebt aan koekjes bakken, dan kun je altijd  pannenkoeken bakken! (En ik verzeker je, dat pannenkoekenmeel is lekker!!) Kijk voor meer informatie op de website van Korenmolen de Eendracht.

Op deze foto: de Vrouwgeestmolen aan de Heimansbuurt 1 in Alphen aan den Rijn.

Boekhandel Haasbeek

Julianastraat 26 |Alphen aan den Rijn.

Wanneer je toch op zaterdag op pad gaat, dan zou je de dag kunnen starten met een voorleesontbijt bij Boekhandel Haasbeek.
Ik geef toe, dat is geen gratis uitje. Maar het is wel een “waar voor je geld” uitje. Dat komt omdat de kinderen maar € 2,50 voor hun ontbijtje hoeven te betalen. Eerst kan iedereen genieten van een lekker ontbijt. En ondertussen kunnen de kinderen kleuren.
Dan wordt er voorgelezen en kunnen de ouders op hun gemak door de winkel snuffelen. Of ongestoord nog een kopje koffie nemen en een krantje lezen. Lees hier meer over het voorleesontbijt.

Dankjewel Felice, leuke tips allemaal en de Barista bij Haasbeek vinden wij ook erg leuk (en smakelijk). Bovendien hebben ze er leuke spelletjes staan. 

Andere leuke tips in Alphen aan den Rijn:

Indoor speelparadijs Ballorig

ballorig

Adres: Rijnhavenkade 2 in Alphen a/d Rijn

Je kunt hier heerlijk aan een tafeltje werken (er is wifi) terwijl je kinderen lekker spelen. Dit klim- en klauterpark is alleen op 1e kerstdag dicht, dus je kunt er dagelijks terecht van 9.00 tot 18.00 uur. Lees onze Ballorig review.

Fort Alpha

Adres: De Bijlen 4 in Alphen a/d Rijn

Je kunt bij Fort Alpha vaste lessen nemen, of je kinderfeestje geven. Geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar die houdt van lekker buiten bewegen en sporten. Ze hebben een obstacle run parcours waar je een bootcamp of wedstrijdje kunt doen onder leiding van een professionele trainer.

Wet ’n Wild

Adres: Sportlaan 5 in Alphen a/d Rijn

Waterratten kunnen zich vermaken bij Wet ’n Wild. Je kunt bij Wet n Wild lesjes wakeboarden of waterskiën volgen. De wakeboard-cursus is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 15 jaar. Ze leren daarbij hoe je een heel rondje aan de kabel kan maken. Daarna zullen de instructeurs ze trucjes leren zoals een sprong-start van de steiger, een ollie op het water of een 180 slide. Superstoer en ook leuk om vanaf het terras te bekijken. Op woensdagmiddag hebben ze introductielessen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, waarbij ze kennismaken met verschillende watersporten. Je kunt hier trouwens ook suppen!

Nikano

Adres: S. van Capelweg 111 in Noorden

Rustig kano varen of met een fluisterboot van de natuur genieten? Dat kan bij Nikano, waar je fluisterboten, kano’s, kajaks en sups of sup workshops kunt boeken. De Nieuwkoopse Plassen zijn prachtig, leuk om een mooie route te varen.

Tips van lezers

  • Klein Giethoorn in het Rietveld in Hazerswoude-dorp
  • Zegerplas
  • Pannenkoe, een pannenkoekenrestaurant, Burgemeester Bruins Slotsingel 13
  • Skatepark
  • Bekijk alle speeltuinen op een plattegrond van de gemeente Alphen a/d Rijn

Weet jij nog leuke uitstapjes om met je kinderen te doen in Alphen aan den Rijn?

Afbeeldingen: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.