5 woongadgets die je wilt hebben

Anno 2022 kiezen we voor gemak en luxe. En vooral ook voor duurzaam, dus huishoudelijke gadgets die zuinig zijn in verbruik en op een mooie manier geproduceerd. Ik zet 5 mooie hebbedingen voor je op een rij!

Professionele koffiemachine

horecarama diamond-espresso-machine-aroma-enkel
Foto: HorecaRama.nl

Met het vele thuiswerken zijn ook de apparaten die bijdragen aan je werkgenot in zwang. Geen flutbakjes op kantoor meer en ook geen slappe bakjes van thuis. We gaan voor een percolator of mooie espresso machine op het aanrecht die gezien mag worden, maar die vooral ook heerlijke bakjes koffie schenkt. Bijvoorbeeld eentje bij HorecaRama vandaan waar je de echte topmodelletjes onder de koffieautomaten kunt vinden. Nu je minder tijd verspilt aan dittemedatpraatjes met collega’s, nemen we de tijd om op het thuiskantoor een uitgebreid espressomomentje te nemen. Even ontspannen. Liefst met koffie gemaakt van bonen. Echte liefhebbers kopen er ook meteen een professionele melkopschuimer bij of gaan zelfs voor een high end horeca koffiemachine. Bij HorecaRama vind je al dit soort high end snufjes en ook voor (chocolade) bakvormen, luxe schenkkannen, de chocoladefontein, ovenschalen, crêpebakplaten, popcornmachines, wafelijzers en frietsnijders kun je er terecht. Om even een paar dingen te noemen.

Bruiswaterapparaat

sodastream bio limonade
Foto: Sodastream

In recyclebare flessen maken we ons eigen bruiswater met steeds weer een ander smaakje. Deze SodaStream Art prijkt ook op mijn eigen aanrecht en is favoriet bij de kinderen. Wist je dat dit bruiswatermerk nu ook SodaStreamBÍO heeft gelanceerd? Dit zijn duurzame en biologische fruitsmaken siroop, waarmee je eenvoudig je eigen bruisende biodrankjes kunt bereiden. Deze smaken zijn biologisch, 100% plantaardig, glutenvrij, bevatten géén gemanipuleerde voedingselementen, géén conserveringsmiddelen en géén kunstmatige smaak- of zoetstoffen. SodaStreamBÍO bevat minstens 50% minder suiker dan traditionele frisdranken.

Ramen noodle bowl to go

noodle up radbag
Foto: Radbag

Een grappige nieuwe gimmick van Radbag is de Noodle Up, om onderweg je noodles op te warmen. Er zitten 2 vakjes in: 1 voor de noodles, 1 voor de groenten. Dan heb je alleen nog maar heet water nodig om ze klaar te maken. Bijvoorbeeld uit je thermoskan. Ze hebben het deksel van dit pannetje zo gemaakt, dat je er tijdens het eten van de noodles onderweg je smartphone in kunt zetten en dus een filmpje kunt kijken of videobellen.

Home entertainment

sony tv
Foto: Sony

De thuisbioscoop zorgt ervoor dat je het huis niet uit hoeft, zoals bijvoorbeeld een grote Sony BRAVIA XR A80J-series televisie met OLED-beeldkwaliteit voor natuurlijke, realistische beelden in de woonkamer. Dit model heeft het vermogen om dingen te leren, te onthouden en continu te verbeteren. Gecombineerd met bijvoorbeeld een HT-S40R soundbar, geniet je van de mooiste films en series – die je dankzij de streamingdienst gewoon op pauze kunt zetten – met krachtig en authentiek surround sound voor een uitzonderlijke audio-ervaring op je eigen bank. Ziet er heel high tech uit in de woonkamer!

Elektrische kookplaat?

roompot eksel
Elektrisch koken bij Roompot park Eksel, België.

De helft van Nederland maakt nog altijd gebruik van een gasfornuis om op te koken. Bijna een derde kookt daarnaast inmiddels op inductie, terwijl de elektrische en keramische kookplaat samen goed zijn voor zeventien procent. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Aan het onderzoek deden 2000 Nederlanders mee. Met de flink stijgende gasprijs, lijkt elektrisch koken dé musthave van 2022. Maar is dat echt zo?

Waar veel Nederlanders zijn overgestapt van gas op inductie omdat dit beter voor het milieu zou zijn, is dit in de praktijk niet het geval volgens berekeningen van Zonneplan. Keramische, elektrische en halogeenkookplaten gebruiken een stuk meer stroom en zorgen dus voor meer CO2-uitstoot dan gas.

En de gasprijs dan? Met de gemiddelde stroom- en gasprijzen die het CBS momenteel hanteert kost koken op gas jaarlijks een kleine 62 euro. Inductiekoken komt neer op ruim 66 euro, terwijl een keramische kookplaat voor 85 euro aan elektriciteitskosten zorgt. Elektrisch koken is met 98 euro per jaar het duurst. Op het moment dat het mogelijk wordt om overdag (zonne)stroom op te slaan en ‘s avonds te gebruiken wordt inductiekoken logischerwijs zowel qua prijs als qua milieu-impact aanzienlijk aantrekkelijker ten opzichte van gas. Ik streep de elektrische kookplaat nog heel even weg van mijn wensenlijstje… Tot die tijd bespaar ik gas met de Ecostoof.

Lees ook: Lifehack voor wijnliefhebbers en andere keukengadgets

Welke staat bovenaan jouw verlanglijst? Kun je al iets afstrepen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.