Energie besparen door koken met Ecostoof

De energieprijzen rijzen de pan uit en jouw kookkunsten – met een energiebesparende EcoStoof – gelukkig ook. Door middel van een eeuwenoude techniek, het isolatiekoken, kan tot 30 procent op gas of elektriciteit worden bespaard tijdens het koken. Iris van de Graaf en Caro Niestijl blazen deze oude methode nieuw leven in en ontwikkelden een moderne variant om pannen handzaam te isoleren, waardoor het eten vanzelf gaart. Niet met de vroegere hooikisten, een deken of kranten, maar met de stijlvolle EcoStoof.

ecostoof zuinig koken

“Mijn oma maakte altijd dikke Rijstepap en zette die de hele middag onder haar deken”, zegt cabaretier Richard Groenendijk in het persbericht van Ecostoof. En ook de tajine is natuurlijk op dit principe gestoeld. Houd je van kamperen of woon je net als ik in een huurwoning waarbij je het koken op gas niet makkelijk veranderd, dan is dit een interessant handigheidje voor slow cooking dat ook nog eens budgetfriendly is.

ecostoof zuinig koken

Energiebesparend koken

Tijdens het koken verbruiken Nederlanders veel energie. Gelukkig kun je nu besparen op je energiekosten en kook je met de EcoStoof voortaan milieubewust, ontspannen en bovenal erg gemakkelijk. Met de stoof kun je 30 % van je energie besparen die je normaliter voor koken gebruikt. Je hoeft alleen maar je ingrediënten in een pan te doen, aan de kook te brengen en het geheel in de isolerende stoof te zetten. De maaltijd stooft zichzelf gaar in de geïsoleerde behuizing, met behoud van alle smaken, zonder energie en zonder aanbranden. Bijkomend voordeel is dat de maaltijd uren warm blijft zonder te verpieteren. Ideaal voor laatkomers.

ecostoof zuinig koken

Dat smaakt naar meer

Doordat de temperatuur van het eten een lange tijd tussen de 100 en 70°C blijft, garen de ingrediënten geleidelijk. Er gaan geen geur- en smaakstoffen verloren tijdens het stoven, omdat alle sappen, smaken en voedingsstoffen in de pan blijven. De EcoStoof is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, desserts, curries, soep en zelfs yoghurt. Omdat je op lage temperatuur gaart, koken groenten niet kapot, vlees wordt lekker mals en je hoeft vrijwel geen vet te gebruiken. Ook voor bijgerechten zoals aardappelen is isolatiekoken een uitkomst. In hun kookboek en blogs delen Iris en Caro heerlijke recepten voor de EcoStoof.

 

EcoStoof mee op reis

Niet alleen thuis, maar ook tijdens een dagje weg of een kampeeruitje in de natuur ben je met de EcoStoof van alle gemakken voorzien. De EcoStoof is compact en gemakkelijk mee te nemen op de fiets, boot of tijdens een picknick. Hierdoor is gezond en lekker koken tijdens een uitje nog nooit zo eenvoudig is geweest. Breng het eten met behulp van bijvoorbeeld een gasbrander of barbecue aan de kook en zet de pan in de EcoStoof. Terwijl jij geniet van de natuur, een koel drankje of een goed boek, gaart de maaltijd zichzelf en heb je hier geen omkijken naar.

 

Een klimaatvriendelijke én verantwoorde manier van eten bereiden dus! Is de gasprijs voor jou een ding? Of houd je graag rekening met het milieu en zoek je duurzame oplossingen? Dan is deze manier van koken zeker het proberen waard. De vulling van de EcoStoof bestaat uit gerecycled textiel en de voering is van gerecyclede vilt. De overige materialen, linnen en kurk, zijn biobased met een lage CO2 voetafdruk. Onder andere te koop bij Bol.com.

Had jij hier al eens van gehoord? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.