Lifehack voor wijnliefhebbers en andere keukengadgets

Bizar handige lifehacks voor je keuken, daar ga ik het vandaag over hebben. Supersimpele uitvindingen die het leven onverwachts een stuk simpeler maken. Ken jij bijvoorbeeld ook dat probleem van breekbare wijnglazen die nooit blijven staan in je vaatwasser? Van het overgieten van pasta in een vergiet en weer terug in een andere bak? Van pizzasnijders die moeite hebben met de dikke korst? Van heel veel spatels hebben, maar nooit de goede vinden? En hoe splits je een ei?

quirky keukentools
Nee, de Slice zie je niet op deze foto, die was al heel snel in gebruik 😉

Voor al deze problemen hebben gewone mensen een oplossing bedacht. Die zijn ingediend via het Amerikaanse innovatieplatform van Quirky. Cocreatie noemen ze dat, of crowdsourcing of… nou ja een moderne term. 💡  Jij bedenkt een fantastische oplossing en als er genoeg mensen achter staan, wordt het ontwerp ook echt op de markt gebracht. En in allerlei landen verkocht, waaronder dus Nederland. Ik schreef pas bijvoorbeeld al over de gave knalroze stekkerverdeeldoos die hier vandaan komt: je kunt hem bewegen en dus bijvoorbeeld om je bureaupoot ‘vouwen’. Bovendien passen alle soorten stekkers er in. Handig (en een gaaf kleurtje)! Ze stuurden mij ook de Cooking Lovers Gift Set toe én een gadget voor de wijn drinkende mama. Vandaag vertel ik je graag mijn ervaringen met deze lifehacks.

wijglashouder vaatwasser

Tether vaatwasserset

Wijndrinkende mama’s opgelet! Dit is weer net zo’n handige gadget om die breekbare wijnglazen schoon te krijgen als de Spot-Not (waar ik hier over schreef) alleen dan nog weer een tikkie makkelijker voor jezelf. Kon je dat breekbare glas met de Spot-Not eindelijk goed boenen aan de binnenkant – weg opgedroogde rode vlekken – met de Tether maak je het af. Dit flexibele handigheidje zorgt er namelijk voor dat je geen gebroken wijnglazen uit je vaatwasser trekt. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar in mijn vaatwasser donderen die wijnglazen altijd om tijdens het wasprogramma. En dan breekt er dus nog wel eens eentje. De Tether doe je met de ene helft om het steeltje van je glas en de andere helft schuif je over een uitsteeksel in je vaatwasser. Zo staat je wijnglas stevig. Ik heb dit uiteraard geprobeerd met onmogelijke grote wijnglazen in mijn vaatwasser die alleen op de onderste schuiflade van die uitsteeksels heeft. Daarna heb ik er een zware pan op laten leunen, anders paste het niet. Het resultaat? Drie wijnglazen die nog heel waren! In de Tether verpakking zitten overigens 4 steeltjes, maar ik had slechts 3 van deze glazen, vandaar. De kosten? Voor 12,95 euro heb je een praktisch én vooral heel handig cadeautje voor je wijnminnende partner met Valentijn. Of een origineel verjaarscadeau voor je wijnbuddies.

Slice pizzasnijder

We hebben speciaal voor jou niet alleen wijn gedronken, maar ook pizza’s besteld. In ons dorp zit sinds kort een Dominos – een keten die werkt met allerlei fijne kortingscodes – en ik wilde natuurlijk zowel de kortingscodes proberen als de Slice pizzasnijder die Quirky mij stuurde. Deze kost 12,95 euro en kan in de vaatwasser, mits je hem daarna direct afdroogt. Hij vraagt weinig kracht, is superscherp en heeft aan beide kanten van het rolmes een extra mes om de dikkere korst van de pizza te snijden. De man en ikzelf vonden hem erg fijn, maar misschien dat we nog even wat meer pizza’s moeten bestellen om het echt echt echt te testen natuurlijk… Kuch.  😉 Handig dingetje, vooral als je net als ik weinig kracht in je handen hebt. Bij deze pizzasnijder kun je gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht om te duwen, dit is dus niet afhankelijk van je persoonlijke knijpkracht. Deze Slice is onderdeel van de Cooking Lovers Gift Set.

Click ’n Cook kookspatels

Het messenblok hebben de meeste mensen wel op het aanrecht staan, denk ik? Nu is er dus iets soortgelijks voor spatels in alle soorten en maten. De Click ’n Cook is een opbergblok met 5 verschillende spatelkoppen en één handvat dat je hier gemakkelijk op en af kunt klikken. Een spatel voor deeg, een spatel voor vlees met gaten, een spatel voor eieren zonder gaten, een extra brede variant en een licht gebogen spatel die een beetje aandoet als een lepel maar dan met gaten. Het op- en afklikken gaat tijdens het koken heel eenvoudig met 1 hand, en aangezien ik zelf helemaal niet handig ben zegt dat in dit geval dat het dus écht makkelijk gaat. Je hebt natuurlijk wel meer vaat als je verschillende spatels tegelijk gebruikt, maar ze nemen minder plek in, in je vaatwasser omdat je slechts 1 handvat hebt. Ziet er netjes en geordend uit op je aanrecht en je hoeft niet te zoeken in je keukenla. Deze set kost los 29,95 euro, maar hoort ook bij de Cooking Lovers Gift Set.

Pluck eierscheider

Nog zo’n handigheidje is de Pluck. Deze eierscheider bestaat uit een flexibel knijpbaar einde en een doorzichtig ’tuutje’. Moet je voor een recept het eigeel en eiwit apart verwerken? Doe het ei in een bakje, pak je Pluck en knijp in de siliconen ballon. Nu wordt het geel opgezogen en kun je dit ergens anders loslaten. Easy peasy en je schroeft de ‘dop’ heel makkelijk los om alles in je vaatwasser te doen. Of met de hand schoon te maken. Kan ook, maar ik ben fan van mijn vaatwasser. De eierscheider kost 9,95 euro, maar zit ook in de Cooking Lovers Gift Set.

quirky keukentools eierscheider

Ventu vergiet en saladekom

Dan was er nog de Ventu: een vergiet en saladekom in één. Deze schaal is lekker groot en heeft aan de onderkant een soort ‘dop’ die je er af kunt halen. Met de dop er af is het een vergiet, ik heb hem gebruikt om de spaghetti af te gieten. Je kunt lekker het water los schudden, want de bak is enorm. Heel geschikt ook voor het schudden van sla dus! Verder ziet hij er mooi uit, dus heb ik de dop eronder geschroefd en de spaghetti zo op tafel gepresenteerd. De dop kan niet in de vaatwasser maar het vergiet wel. Deze handige bak kost 39,95 euro als je hem los koopt, maar zit ook bij de Cooking Lovers Gift Set inbegrepen.

Alles is hier te koop in de webshop van Quirky. Voor de Cooking Lovers Gift Set, bestaande uit de pizzasnijder, kookspatels, vergiet/saladekom en eierscheider, betaal je voor alles bij elkaar 69,95 euro.

Welke gadget heb jij NU nodig?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wauw, wat een gave keukengadget allemaal. Leuke cadeaus om voor Moederdag te vragen.

 2. Judith zegt:

  Wat een handige gadgets allemaal vooral de spatels

 3. Jamey zegt:

  O wat geweldig zeg! Dit maakt koken een stuk leuker whaha

 4. MamaPlaneet zegt:

  Ventu vergiet en saladekom lijkt mij het meest interessant van alle.

 5. ni zegt:

  Wat een handige gadgets allemaal! Zo’n pizzasnijder heb ik ook, en die is echt prettig. De onze komt alleen van de Wibra.

 6. Fleur zegt:

  Wat een grappige producten voor in de keuken. Ik ben wel benieuwd naar de wijnglashouders in de vaatwasser. Bij mij vallen ze ook altijd om

 7. Charlotte zegt:

  Die wijnglazen houder ziet er echt ontzettend handig uit! Dat zoiets niet al veel langer bestaat terwijl het eigenlijk best simpel is. Ik ga hem onthouden!

 8. MamaMinme zegt:

  Dat vergiet ziet er super handig uit! En de pizzasnijder ook. Zo irritant als hij niet in 1 keer door de pizza gaat.

 9. Cindy zegt:

  Wauwww ideaal Héél héél graaag! !???

  MAAK ME GEK en enthousiast zou te gek echt
  Mega handig

 10. Anne-Marie zegt:

  Die spatelset is wel gaaf! Ik ben altijd in gevecht met alle spatels in mijn lade…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.