World Cleanup Day met de Blogboot, Sodastream, Hyundai en Gardena

Heb jij afval opgeruimd in het kader van World Cleanup Day? Op heel veel plekken in Nederland is de boel een stuk schoner geworden. Jammer dat het nodig is, maar fijn dat velen wel weten dat rotzooi in de vuilnisbak hoort en niet in de natuur. Met de Blogboot merken we ook dat er meer toeristen naar Amsterdam zijn geweest. Enkele maanden terug viel er bijna geen afval op te vissen, maar nu… Volle flessen cola, wietzakjes, tubes tandpasta en wat al niet meer hebben we uit de grachten gehaald en opgeruimd dankzij Starboard Boats.

blogboot world cleanup day 21 september

De afsluiting van de weg naar parkeergarage The Bank deze maand zat een beetje tegen, maar het weer zat ons mee. Toen we eenmaal aan het varen waren tijdens onze privé boottocht door Amsterdam was het genieten geblazen en kon iedereen de parkeerstress een beetje loslaten. De elektrische sloep van Starboard Boats bracht ons langs mooie plekjes en er stond een heerlijke luxe food platter klaar om van te snoepen. 

blogboot world cleanup day 21 september

Mocktailtje van Sodastream

De aftrap was voor Barbara van PR Matters die ter plekke voor iedereen een heerlijk mocktailtje klaarmaakte met de bubbels uit de stekkerloze Sodastream die je overal mee naartoe kunt nemen. Ze had vlierbessensap meegenomen, limoentjes en verse munt, lekker fris van smaak en het zag er waanzinnig uit! Aan boord waren enthousiaste ambassadeurs die regelmatig thuis hun Sodastream apparaat gebruiken met de nodige tips en tricks. Je shopt zo’n apparaat, navullingen en smaakjes bijvoorbeeld hier.

blogboot world cleanup day 21 september

Sodastream richt zich bewust op het verminderen van plastic afval en duurzaamheid. Je maakt er je eigen frisdranken mee en de flessen van tegenwoordig kunnen gewoon in de vaatwasser zodat je ze keer op keer kunt gebruiken. We kregen een apparaat en losse fles mee, zodat we meerdere smaakjes in de koelkast kunnen zetten en natuurlijk zelf aan de slag kunnen met onze mocktailreceptjes. Vooral mijn jongste dochter vindt het erg leuk om drankjes klaar te maken met de Sodastream en kan nu nog meer verschillende drankjes in de koelkast bewaren voor haar ‘restaurant Tijger’.

blogboot world cleanup day 21 september

Zonnepaneeltjes op het dak van je Hyundai

Anne nam ons mee in het verhaal achter het merk Hyundai, dat tal van huishoudelijke producten op de markt brengt én auto’s. Ze liet ons het futuristische design en interieur zien van de elektrische gezinsauto Ioniq 5. Deze auto heeft een platte batterij, wat zorgt voor extra ruimte in het interieur én een veel grotere actieradius dan veel andere elektrische auto’s; je kunt er bijna 500 kilometer mee rijden! Kijk, dat is fijn. Dat komt aardig in de richting van benzine auto’s. En dan vergroot Hyundai deze actieradius nog doordat er zonnepanelen op het dak van de auto liggen, bij mooi weer win je er dus eenvoudig wat kilometers bij. Ideaal en slim bedacht!

blogboot world cleanup day 21 september

Opgeruimde tuin met het combi-systeem van Gardena

Daarna presenteerde ik zelf het superhandige combi-systeem van Gardena. Ze bedachten dit in 1976 al en het was direct een hit: geen wirwar van stelen meer in de schuur, maar 1 stok en losse opzetstukken die je gemakkelijk op een plank kunt opbergen. Gardena geeft bovendien 25 jaar garantie op al hun producten. Ze zijn dan ook zeer degelijk en wiebelen niet wanneer je er lekker mee aan de slag bent in je tuin. Het hele assortiment aan opties vind je hier.

Speciaal voor de cleanup hadden we de vijverhark ontvangen om echt grote stukken afval uit het water te kunnen scheppen. In je eigen tuin zijn het natuurlijk vooral woekerende plantjes en straks de herfstbladeren die je ermee wegharkt en in de container schept.

blogboot

Verder kreeg ik als demonstratiemodel nog een handige sneeuwschep en een fijne voegenkrabber. Een sneeuwschep had ik nog niet, maar daar baalde ik vorig jaar best van. Als je zoiets nodig hebt is het altijd uitverkocht! Ideaal dus, want nu hoef ik hem alleen maar op mijn steel vast te draaien en ik kan sneeuw scheppen. Voor het uitdruipen schroef ik hem los en leg ik hem bij de buitendeur op een handdoekje.

De voegenkrabber van Gardena is werkelijk één van de fijnste uitvindingen ooit. Mijn tuin vol kleine klinkertjes was behoorlijk overwoekerd door onkruid en mijn conditie te slecht om daar echt voor te gaan zitten met een voegenkrabbertje op mijn knietjes. Nou, dat hoeft nu dus ook niet meer: ik kan gewoon blijven staan en steeds een klein stukje meepakken met de Gardena 3-in-1 voegenkrabber. Mesje tussen de voegen, staalborstel om het mos los te vegen, grotere krabber voor bredere voegen. Werkelijk waar een ideaal ding, ik ben hier zo blij mee! Mijn achtertuin is weer toonbaar, komend weekend wil ik het trottoir bij mijn voordeur onder handen nemen.

voegenkrabber gardena
Maar eens even zelf ervaren hoe het tuingereedschap van Gardena werkt. Dit is de before foto.

Geslaagd Blogboot event!

Je ziet het, qua goodies was het een zeer geslaagd Blogboot event. In de goodiebag – een supertof Marstyle rugzakje gemaakt van gerecyclede PET-flessen – zat bovendien nog een tube zonnebrandcrème van Derma. Te koop bij PureNordic dat alleen hypoallergene, duurzame en ecofriendly merken verkoopt. Van Hyundai kregen we een mooie diefstalproof rugzak mee (sluiting aan de rugzijde) gemaakt van opgevist oceaanplastic en de uitnodiging om eens zelf te rijden in een elektrische Ioniq5. Met de huidige benzineprijzen een zeer mooi aanbod. Gardena voorzag iedereen van een combi-steel met hark opzetstuk en stuurt alle bloggers ook nog een fijne straatbezem toe. En dankzij Sodastream kan iedereen lekkere drankjes bereiden met een eigen bubbeltjes apparaat en extra hervulbare fles.

De elektrische sloep van Starboard Boats bracht ons naar wat interessante plekjes waar we de boel fijn konden opschonen. Iedereen was lekker fanatiek met afval opvissen! Het was dan ook heerlijk weer en erg gezellig zo met elkaar.

Timo van Starboard had als geweldige afsluiter nog het superidee om ook een Blogboot te doen tijdens het Amsterdam Light Festival, zodat je alle lichtjes vanaf het water kunt bekijken. We gaan dit doen op 14 december.
Ben je geen blogger? Dan kun je online je ticket kopen voor het Amsterdam Light Festival en meevaren met Starboard onder het genot van een verwarmd kussentje en een lekker drankje aan boord.

Heb jij ook zwerfvuil opgeruimd in het kader van World Cleanup Day?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mitchel zegt:

    Lijkt me een hele gezellige dag op de boot. Een mooi doel om te op te ruimen. Lekker mocktailtje ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.