Edelweiss, een bloemetje waar The Body Shop fan van is

Edelweiss… tja toegegeven ik kende dit bloemetje vooral vanwege het liedje uit filmklassieker The Sound of Music. Het staat echter centraal als ingrediënt van de nieuwste beauty productlijn van The Body Shop. Edelweiss is een krachtig bloemetje boordevol antioxidantpower. Het wordt al eeuwenlang toegepast in volksgeneeskunde, en in de Alpen is het cadeau geven van dit bloemetje aan een geliefde het ultieme teken van toewijding.

Edelweiss bodyshop

The Body Shop stuurde mij de nieuwe productlijn toe om uit te proberen, dus tijd om me eens in dit mooie bloemetje te verdiepen. Groeiend onder de extreme weersomstandigheden in de Alpen, met harde wind, regen en sneeuw, doet het edelweissplantje het daar uitstekend.

Hoe dat kan? Het plantje beschermt en repareert zichzelf, dankzij zijn natuurlijke antioxidanten, waaronder leontopodinezuur, dat alleen wordt geproduceerd als het bloemetje zich bevindt in dergelijke extreme omstandigheden. De antioxidantwerking en beschermende eigenschappen van edelweissextract en edelweiss-stamcellen helpen de huid barrière in stand te houden en het oppervlak van de huid te verzachten, waardoor je huid stralend fris blijft, ongeacht je leeftijd. Maar ondanks deze cocktail van bewezen positieve effecten is edelweiss in de beautyindustrie nog een goed bewaard geheim.

Edelweiss bekijken vanuit een sterrensuite

sterrensuite davos klosters Sternen-Suite on Madrisa
Foto: Sternen-Suite on Madrisa @Madrisa / Destination Davos Klosters

Edelweiss, Edelweiss, ev’ry morning you greet me, schreef Richard Rodgers vorige eeuw. Dat kan dus met een crème van The Body Shop maar…. je kunt het ook live gaan beleven vanuit bijvoorbeeld bovenstaande sterrensuite. De grootste verzameling edelweiss kan bewonderd worden in het Alpinum aan de Schatzalp in Zwitserland. Een botanische alpentuin met zo’n 5.000 verschillende plantensoorten uit alle bergen van de wereld met typische alpenplanten zoals gentianen, boshyacinten en… edelweiss.

Heel romantisch, ik zet het op de bucketlijst maar tot die tijd geniet ik van edelweiss uit een potje.

Stevige gladde huid dankzij edelweiss

The Body Shop weet edelweiss op waarde te schatten en ik heb mijn favorieten geprobeerd. De huid voelt ook stevig en glad. De peeling producten wil ik doorgeven aan mijn tienerdochter, we hadden de afgelopen weken nog geen tijd om deze even samen te proberen. Ik moet haar natuurlijk wel vertellen hoe je dit gebruikt. 

edelweiss collectie the body shop
Dit slaapmaskertje is mijn favoriet! Je ziet het dus niet zitten op de huid.

Wat kreeg ik toegestuurd ter review?

  • Edelweiss intense smoothing cream – een dagcrème voor de droge gevoelige huid (50 ml – € 25,-), beschermt de huid tegen luchtvervuiling.
  • Edelweiss eye serum concentrate – een serum voor de tere huid rondom de ogen (10 ml – € 19,-), verfrist je oogcontour en laat fijne lijntjes er gladder uitzien. Love this!
  • Edelweiss serum concentrate sheet mask – een sheetmasker om de huid te hydrateren (21 ml – € 6,-), bijzonderheid: kan bij het compost na gebruik!
  • Edelweiss bouncy sleeping mask – dit product voor het slapen gaan doet puddingachtig aan en is mijn favoriet uit deze lijn (75 ml – € 25,-)
  • Edelweiss liquid peel – milde peeling die onzuiverheden verwijderd en tegelijk verzorgt (100 ml – € 19,- ), gebruik max 2x per week.
  • Edelweiss cleansing concentrate – verfrissende lichte reinigingsgel (100 ml – € 16,-), gebruik deze dagelijks voor je een crème aanbrengt.
  • Edelweiss bouncy Jelly Mist – lichte mist (57 ml – € 19,-), om je huid onderweg even op te frissen.

Mijn ervaring

edelweiss collectie the body shop
Foto gemaakt in Hotel de Pergola, Giethoorn (heerlijke regendouche!)

Deze beauty producten ruiken fris, een beetje munt achtig kan ik het geurtje wel noemen. Op een bloggerevent sprak ik met verschillende dames die deze lijn ook aan het reviewen zijn, de meningen over de geur zijn wat verdeeld. Zelf vond ik het niet onaangenaam ruiken.

Ik moest wel even wennen aan het pudding achtige slaapmasker, maar inmiddels is het mijn favoriete product uit deze lijn. Het grappige: als je iets uit dit potje op je huid smeert en de volgende dag het weer opent, ziet het eruit alsof er niemand aan heeft gezeten. Het is zo bouncy (oftewel drillerig) dat het terug veranderd in een glad oppervlak in het potje. Trekt snel in mijn huid, geen extreme geur dus kan er heerlijk mee slapen.

Het oogserum pept je ogen echt op in de ochtend, waardoor je met een fris en wakker gevoel aan de dag begint. De dagcrème is heel licht en trekt snel in. Alles is ook geschikt voor de gevoelige huid, waardoor ik de producten prima kan delen met mijn tienerdochter. 

Wist je dat 80% van de dagelijkse huidproblemen wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en stof , waardoor de huid er dof, droog en futloos uit gaat zien. De krachtige natuurlijke beschermingssystemen uit edelweiss maken dat het ideale skincare-ingrediënt.

perspakketje bodyshop edelweiss
Prachtig perspakketje van The Body Shop om te proberen.

Gratis sample aanvragen

De Edelweiss-lijn van The Body Shop is 100% vegan, gecertificeerd door The Vegan Society, en bestaat afhankelijk van het product voor 91 tot 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is daardoor uiterst effectief. Je kunt een gratis sample aanvragen in de winkels van The Body Shop om de nieuwe Edelweiss lijn zelf te proberen. Op de site van The Body Shop kan het ook, daar bestel je dan voor 35 euro aan producten, je kunt dan de Edelweiss Cleansing Concentrate van 15 euro gratis toevoegen aan je mandje.

Overigens zijn ook de leuke adventskalenders al the koop én vergeet voor je tiener de Tea Tree olie voor jeugdpuistjes niet.

Lees ook:

Wat zijn jouw favoriete producten van The Body Shop?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.