Inspiratie voor je persoonlijke boudoir

Op zoek naar inspiratie voor je boudoir of badkamer? Quiet Glamour is één van dé belangrijkste woontrends dit seizoen. In dit artikel 5 tips uit de persberichten mailbox met prachtige praktische accessoires om de ruimte meer sfeer te geven. Welke van deze items zou jij zeker willen hebben op jouw persoonlijke beauty plekje in huis?

Allereerst maar even een korte uitleg: wat is een boudoir?

Voel me een beetje suf, want ik dacht “iedereen las vroeger romannetjes en kijkt romantische films en series, dus mensen weten dat wel” maar dat blijkt dus niet. Een lezeres zei me – toen ik over het schrijven van dit artikel vertelde – “ja zal wel, ik heb echt geen idee waar je het over hebt”. Dus, bij deze:

Het boudoir komt uit het Frans en stond voor de elegant ingerichte ruimte naast de slaapkamer van sjieke vrouwen des huizes uit zo ongeveer de 18e eeuw. Hier kon ze zich wassen en aankleden en maakten haar hofdames haar haren mooi. Mannen hadden ook zoiets, maar dat heette dan het kabinet. En dat was zoals het woord al doet vermoeden een stuk saaier. Kortom, je boudoir is jouw mooimaakplekje, je kaptafel, je privé spa met al je sieraden, een spiegel, je verzorgingsproducten.

Tegenwoordig zie je ook veel fotografen adverteren met de ‘boudoir fotoshoot’. Dit zijn sexy maar elegante foto’s in lingerie, veelal in zwartwit. Sjiek en overdadig, vaak dragen de dames ook lange parelkettingen. De achtergrond is een ‘boudoir’ dat iets wegheeft van die Franse stijl uit de 18e eeuw waar de dame zich omkleed.

Filmtip

Als je van dit stijltje houdt, ga dan zeker naar de film Babylon die vanaf januari 2023 in de bios draait. Zie deze filmposter:

babylon filmposter
Foto: Universal Pictures International

Brad Pitt zit er qua mancandy ook in trouwens. Babylon is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. De film gaat over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood. 

Woontrend Quiet Glamour

quietglamour woontrend
Foto: CBW-erkend, moodboard bij de woontrend quiet glamour.

De CBW Erkende Woonwinkels stuurden mij bovenstaand moodboard toe. Door alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren hechten we waarde aan een vertrouwde leefomgeving. Daarbij is er bovendien sprake van nostalgie. Dat zie je terug in de woontrend ‘Quiet Glamour’ die verwijst naar de jaren ‘20 en mid-century van de vorige eeuw. Het is een trend met contrasten: de meubels en accessoires zijn elegant en eenvoudig, maar ze stralen wel luxe uit. Ze zijn herkenbaar, maar hebben een nieuwe vormgeving. Opvallend is het kleurenpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet. Samen met klassieke dessins, zoals ruiten die diagonaal geplaatst worden, krijgt het interieur een nieuwe look maar voelt het toch vertrouwd aan.

Ik zocht hier wat passende boudoir accessoires voor je bij:

1. Klassieke deurklink

zwarte deurklink
Foto: DeOudeDeurklink.nl

Wat tref je dus in zo’n elegante ruimte aan? Dat begint al met iets kleins als de deurklink. Vroeger hadden ze welllicht houten deurknoppen of sierlijke messing rozetten, maar je kunt een accessoire als dit tegenwoordig ook krijgen in klassieke modellen met moderne uitstraling. Zie bijvoorbeeld de jaren ’30 deurklink hierboven, die je ook hebt in de vaker gespotte metaalkleur of messinglook. Hier op de foto zie je even elegant retro deurklinken zwart uitgevoerd, met het kenmerkende bakelieten handvat met houtnerf structuur dat je in deze periode veel zag. Bakeliet krast vrijwel niet en blijft dus mooi.

2. Glamour nagelkitje

tkmaxxdutch_nagelkit_18.99EUR
Foto: TK Maxx

Deze mooie glamoureuze nagelkit met goud en regenboogkleuren doet toch ook wel ietwat retro chic aan vind ik zelf. Je koopt het voor 18,95 euro bij TK Maxx. Echt een blijmaker toch? En hij geeft net dat sjieke, overdadige maar elegante boudoir sfeertje aan jouw beauty hoekje.

3. Vergulde oorbellen

gouden oorbellen wehkamp
Foto: Wehkamp

Zet een sieradenhouder neer en pronk daar met je mooiste oorbellen. Wat vind je bijvoorbeeld van deze vergulde oorhangers van Wehkamp? Zoek op de website op Comet Club Manhattan en je vindt ze. Ze zijn er overigens ook in zilver en het prijskaartje is 24,95 euro.

4. Rotan lotus kuipstoel

rotan lotus kuipstoel xenos
Foto: Xenos

Dit duurzame rotan stoeltje van Xenos is gemaakt in de vorm van een lotusbloem. In een hoekje van je boudoir met een mooi fluwelen kleedje of een bontje of rijk gedecoreerd kussen past het perfect in deze overdadige retro stijl.

5. Decoreer je plekje met echte of vilten bloemen

overdadig boudoir bloomon boeket met kaarsen
Foto: bloomon

Bloemen waren destijds één van de belangrijkste decoraties. Naast de overdadige behangetjes en schilderijen uiteraard. Uit het inspiratiebericht van bloemenleverancier bloomon komt deze prachtige foto van een warm, overdadig veldboeket in combinatie met enkele sierlijke kaarsen. Hiermee heb je snel een glamoureus sfeertje te pakken op je dressoir.

Places to visit

Je kunt trouwens ook prima de toerist uithangen om boudoir inspiratie op te doen. Vergaap jezelf bijvoorbeeld aan het Museum Palazzo Reale in Genua, Italië.

museum palazzo reale genua
Foto: Museum Palazzo Reale, Genua ©Comune di Genova

Tussen de 16e en de 18e eeuw beleeft Genua een absoluut hoogtepunt. De stad is oppermachtig … en wil dat tonen aan de buitenwereld. Daarom laat de overheid maar liefst 42 imposante palazzi bouwen. Op de foto zie je er dus eentje. Kortom, ‘boudoir’ is overdaad en in Italië kennen ze de overtreffende trap!

Of zoek het iets dichterbij ook in Nederland kun je prachtige kastelen vinden met boudoir ruimtes:

Wat perfect passen in jouw eigen boudoir?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.