Kindvriendelijke vakantie in Groningen

Ga je met de kinderen op vakantie in de provincie Groningen? Er zijn verschillende leuke opties, van kleinschalig vakantiepark tot kindvriendelijk hotel. Of als je in de regio Groningen woont: uitstapjes tijdens je staycation in eigen land. Een bijzondere vakantie plan je eenvoudig naar eigen smaak met een goede voorbereiding. Hopelijk heb je iets aan de vele tips in dit artikel!

In de stad Groningen zelf kun je heerlijk shoppen, er zijn veel kindvriendelijke winkels zoals bijvoorbeeld Musjes met speelhoekje en vrolijke collecties kinderkleding, de Kaaskop voor kaasliefhebbers, Diezijner kinderkleding of de bekende Scandinavische keten Søstrene Grene.

hotel aduard groningen speeddate

Goede workout nodig? Beklim de Martinitoren! Daar ben je met 300 stenen traptreden best even zoet mee, maar wat een geweldig uitzicht wanneer je boven staat. 

hotel aduard groningen speeddate

Een dagje de stad Groningen in is altijd leuk, maar de provincie heeft zoveel meer te bieden dan alleen een mooie stad!

Hotels en vakantieparken in Groningen

Gezinnen kunnen prima op vakantie in Groningen, want ook buiten de stad met dezelfde naam is er genoeg om je te vermaken. Er zijn allerlei groepsaccommodaties voor vriendenweekenden en familieweekendjes te vinden én de nodige ludieke activiteiten om te boeken voor tijdens zo’n weekend.

Ik ben zelf nog niet vaak in deze provincie geweest, maar op de handige website VakantieparkNederland.nl tippen ze 3 fijne vakantieparken in Groningen:

 • Dutchen Baayvilla’s (ideaal vertrekpunt voor een uitstapje naar Schiermonnikoog)
 • Roompot Emslandermeer (met wellness)
 • Landal Natuurdorp Suyderoogh (bootje huren is leuk met de huisjes aan het water)

Je kunt via deze site sorteren op al je wensen en in heel Nederland zo snel jouw ideale vakantiepark vinden. Een kindvriendelijk vakantiepark is al door hen voor jou getest en geselecteerd en de highlights staan erbij.

hotel aduard groningen speeddate

Een gezellig familiehotel met grote kamers even buiten Groningen, midden op het platte land, is Hotel Aduard. Mijn kamer (ik logeerde er in 2018) was in ieder geval super: heel ruim, leren stoelen een bureau, in het hele hotel gratis Wifi, tv ingebouwd in de muur, ruime regendouche… Het bed was heerlijk zacht en comfortabel. In het restaurant is een speelhoekje voor kinderen aanwezig en ook buiten is een trampoline. De eigenaren hebben zelf ook jonge kinderen.

hotel aduard groningen speeddate

Tip: ontbijt met een lekker stuk Gronings suikerbrood! (Mijn kids vinden suikerbrood overigens nóg lekkerder als ik er wentelteefjes van maak: ei en melk klutsen en daar je suikerbroodje in laten trekken en vervolgens opbakken in de pan.)

Liever naar een Bed&Breakfast? Bij het Westerkwartier vinden ze het heerlijk om jouw kinderen lekker in de modder te laten klooien en samen eitjes te zoeken bij de kippen. Heb je als ouder zelf ook even rust. Van steptocht tot inboeringscursus, van koetsrit tot even kijken bij de struisvogelboerderij, er is werkelijk van alles mogelijk als je deze B&B als uitvalsbasis gebruikt.

Via bijvoorbeeld Campspace kun je overigens ook overnachtingen op een echte boerderij boeken. Wakker worden tussen de paarden, koeien en kippen, hoe landelijk wil je jouw vakantie hebben?

Leuke musea, parken en bezienswaardigheden in Groningen

 • Waddenfun: het grootste indoor klimpark van Nederland. Als je een vriendenweekend of familieweekend moet organiseren, dan is dit een aanrader. Van moordspel tot kanoën, van een variant op het spel Kolonisten tot boogschieten, allemaal leuke activiteiten. Al doen ze er ook kinderfeestjes. En ze verhuren groepsaccommodaties!
 • Het Legio Museum in Grootegast: hier kunnen je kinderen uren spelen met bouwblokjes, terwijl je zelf verbaasd of nostalgisch kijkt naar de enorme collectie klassiekers die ze hier tentoonstellen. 
 • Het paardenpension dat bij Hotel Aduard hoort is een leuk uitstapje voor paardenliefhebbers.
 • Doezoo in Leens
 • Picknicken met Alpaca’s
 • Zeehondencentrum Pieterburen (wadlopen of een zeehonden excursie per boot is natuurlijk ook een fantastisch avontuur)
 • Nienoord familiepark, een klein pretpark
 • Museum Spoorlijn STAR
 • Dinopark Wedde
 • Vesting Bourtange
 • Wandel een stuk van het Pieterpad, Nederlands bekendste lange wandelroute. Deze slingert over zo’n 500 kilometer dwars door Nederland van Pieterburen – vlakbij Lauwersoog in Groningen – naar de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg. 
 • Een blauwdruk maken bij de Groninger Archieven (activiteit vanwege de maand van de Geschiedenis).

Lees ook onze tips voor:

Wat zijn jouw beste tips met kinderen in de provincie Groningen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.