3x vakantie in Zeeland (of op de grens), van glamping tot hotelweelde

Onlangs mocht ik 3 vakantieparken bezoeken in Zeeland en nèt op de grens met Zuid-Holland. Drie totaal verschillende vakantiebelevingen, maar wat ze gemeen hadden was de prachtige uitstraling van hun nieuwe accommodaties. Van glampen in een tiny house, baden in de weelde van een luxe vakantiewoning tot genieten in een sjieke hotelkamer. Of je nu van watersport, strandwandelingen of rust houdt, ze zijn alle drie een aanrader.

Vakantiepark Ridderstee
Wil je toch even de drukte opzoeken? Bij de Brouwersdam in Ouddorp kunnen thrillseekers hun hart ophalen.

Afhankelijk van jouw favoriete manier van vakantie vieren, is er in deze regio voor elk wat wils. Hoewel? Het traditionele ‘campinggevoel’ met karaoke en bingo, ga je op deze parken niet vinden. Oogstrelende vakantieverblijven en ontspanning wel! Ik zet ze op een rij van luxe, luxer, meest luxe, luxest.

De Klepperstee

de klepperstee speeltuin
Overdekte speeltuin op park De Klepperstee.

Ooit begonnen als camping toen het ‘op vakantie gaan’ voor het eerst gemeengoed werd onder de normale beroepsbevolking is De Klepperstee in Ouddorp Duin. De afgelopen jaren heeft echter een totale metamorfose plaatsgevonden, de behoefte van vakantiegangers is veranderd en dit vakantiepark dus ook. Van tentjes en chalets met bingo en karaoke, naar een duurzame uitstraling met natuurvijver, overdekte natuurspeeltuin en hippe tiny houses. Een plek voor de actieve vakantieganger die er graag (sportief) op uit trekt en offline wil genieten. De vakantiehuisjes hebben GEEN televisie.

Vakantiepark De Klepperstee
Wikkelhuisje op De Klepperstee

Als je erg jonge kinderen hebt, moet je wel even goed kijken welke accommodatie je uitkiest: er zijn in sommige tiny houses leuke verstopbedplekjes maar in andere tiny houses moet je een stijl trappetje op en lig je best hoog boven de badkamer met een heel klein bedhekje. Dat is bijvoorbeeld bij de prachtige wikkelhuisjes het geval, deze zijn gemaakt van karton! Voor mijn kinderen zou juist De Kleproos met de verstopslaapruimte erg leuk zijn, een heel laag plafonnetje met mooi uitzicht door het raampje.

wikkelwoning vakantiepark de klepperstee
Interieur van een wikkelwoning op vakantiepark De Klepperstee.
vakantiepark de klepperstee
Chillen op de veranda van een wikkelhuisje.

Het vakantiepark ligt vlakbij prachtige stranden, maar ook bij natuurgebieden als de Brouwersdam en het Grevelingenmeer.

De Ridderstee

Voor grote vakantiehuizen aan zee ga je naar het naastgelegen park De Ridderstee. Hier vind je luxe vakantievilla’s waar je voor een 3-generatie-vakantie of weekendje weg perfect terecht kunt. Restaurant en binnenspeeltuin vind je bij het naastgelegen De Klepperstee, op De Ridderstee is het rust dat de klok slaat. En luxe, want wat een prachtige vakantievilla’s vind je hier! Uitgerust met wijnkoelkast, wasmachine en uiteraard meerdere badkamers en luxe tuinmeubilair op de veranda’s voorzien van schaduwdoek.

Vakantiepark Ridderstee
De strandsfeer straalt er vanaf in het rustige Vakantiepark Ridderstee.

Wil je de zee zien? De Ridderstee ligt op nog geen kilometer wandelen van het strand. Een heerlijk ommetje dus, om lekker uit te waaien en daarna thuis een warm kopje thee voor de houtkachel in het huisje. 

vakantiewoning de Ridderstee
Een wijnkoelkast hoort erbij in deze ruime vakantievilla in park De Ridderstee.

Opa en oma kunnen op de begane grond slapen, met eigen en suite douche. In de 10-persoons vakantievilla zijn op de bovenverdieping nog 4 slaapkamers en verschillende badkamers.

vakantiepark de ridderstee
Trekvlot op een eilandje tussen de vakantiewoningen van De Ridderstee.

Zoek je toch meer vertier dan dit trekvlot? Strandtheater Houten Kaap in de buurt organiseert activiteiten als boogschieten en lasergamen. Op Goeree Overflakkee kun je ook gezellige stadjes bezoeken zoals bijvoorbeeld Goedereede. Of doe een boottocht op zee. Ben je met (klein)kinderen? Dan is bijvoorbeeld geitenboerderij De Mekkerstee een leuk gratis uitstapje.

vakantiepark de ridderstee
De Ridderstee ademt rust…

Waterrijk Oesterdam vakantievilla’s

Rijd je naar Tholen, dan kom je bij het meest luxe vakantiepark van Zeeland terecht: Waterrijk Oesterdam. De eigenaar heeft van een vlakte waar compleet niets was een prachtig park gemaakt, inclusief jachthaven. Ooit vond je op deze plek de verdronken stad Reimerswaal… Je kunt hier een dagje uit, relaxen in de cabana’s op het strand en heerlijk dineren, aanmeren met een privé jacht, maar ook relaxen in je eigen vakantievilla of in een hotelappartement.

vakantiepark Oesterdam
Relaxen in luxe op vakantiepark Oesterdam.

De meeste van de watervilla’s beschikken over een eigen aanlegsteiger. Sups, waterfietsen of kano’s kun je eventueel huren als er geen eigen boot mee is. Je geniet hier bijvoorbeeld met het eigen gezin, maar er zijn vakantievilla’s tot 16-persoons te huur. Sommigen met eigen sauna, bubbelbad of sunshower. Veel van wat je op dit park ziet, is ontworpen door de bekende ontwerper Piet Boon.

vakantiepark oesterdam
De tuin van de vakantievilla die we bekeken in Oesterdam stond prachtig in bloei!

Aan de overkant van de weg is de Oosterschelde, maar daar merk je op het park niets van. Bij de vakantiewoningen is het rustig, terwijl bij het bruist bij hoofdgebouw de Marina Beachclub. Je kunt hier naar hartelust watersporten, terrassen en flaneren of fine dinen. Juist vanwege de combinatie van watersport, cabana’s en activiteiten als Hunger Games en een Jackass arrangement zou ik dit park met tieners adviseren. Je kunt er van alles en rijdt ook in een half uur naar Antwerpen, Vlissingen, Breda of Rotterdam voor een dagje shoppen.

waterrijk oesterdam
De keuken in een door Piet Boon ontworpen vakantievilla.

Oesterdam Resort

Hotelappartementen vind je in de Marina Beachclub, waarin zich ook een kleine wellness met zwembad bevindt. Je hebt hier onder meer een infraroodsauna, stoomcabine, relaxruimte met zoutmuur en een belevingsbad. 

bruidssuite oesterdam
Portugese tegels op de badkamervloer van de bruidssuite met bubbelbad en een doorkijkje naar het zitgedeelte.

Op de centrale parkeerplaats zijn laadpalen voor elektrische voertuigen aanwezig. De kamers voelen aan als die van een boetiekhotel, zeker luxe suites als de bruidssuite met bubbelbad. Ze hebben allemaal uitzicht over het water. voor gezinnen zijn er speciale 4-persoonsfamiliekamers beschikbaar.

vakantiepark Oesterdam
Heerlijk ontbijtje in een hotelappartement op bed bij vakantiepark Oesterdam.

De roomservice van het fine dining restaurant is uiteraard beschikbaar en in coronatijd hebben ze daar nog een schepje bovenop gedaan qua mogelijkheden. Je wordt hier compleet in de watten gelegd. Uiteraard is de ventilatie van de hotelkamers meer dan goed geregeld.

vakantiepark oesterdam
Het hoofdgebouw met hotelkamers van Waterrijk Oesterdam: de Marina Beachclub.
vakantiepark oesterdam
Genieten van de zon in een cabana op het strand van Oesterdam.

Dit is dé place to be zodra het zonnetje gaat schijnen. Je proeft hier de sfeer die we vooral kennen van drukbezochte badplaatsen aan de Meditteraanse Zee. Maar dan in Zeeland.

vakNantiepark oesterdam
Je hoeft je luxe jacht of bootje niet te missen, die kan gewoon mee op vakantie naar Tholen.

Historische activiteit doen? Rondom de verdronken stad Reimerswaal die hier ooit lag is een escape room gemaakt op Oesterdam. Verder kun je een boottocht boeken om te zien hoe oesters gewonnen worden, een high beer of high wine boeken met vrienden of bijvoorbeeld RIB varen, paintballen of een andere stoere survivalmiddag boeken. Met een bruiloft of zakelijk event weten ze bij Oesterdam ook wel raad.

Zie jij jezelf hier al ontspannen met je dierbaren?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.