Keek op mijn Week: een nachtje in Hotel Aduard, pakjeswissel en de Luizenmoeder

Tja. Wekelijks neem ik mezelf voor om tijdens de week al te beginnen aan dit weekoverzicht. Soms lukt dat, maar vaak ook niet. En op dat punt ben ik nu dus. Weer een complete week voorbij en wat heb ik gedaan? Heel veel en toch ook weer niet, want ik was en ben zo verschrikkelijk moe. En deze week was ik bovendien stikzenuwachtig… Ik mocht op persreis, een echt nachtje weg in een hotel. Gewoon, doordeweeks! Heerlijk om er even uit te zijn.

pizzarette
Heel bijzonder, er werd een pizzarette bezorgd om uit te proberen voor de blog!

Flabbergasted na de extra zwemles

Zaterdag ging de jongste lekker naar scouting, en moest de oudste weer skippen vanwege de extra zwemles. Nog weer even de borstcrawl en de rugcrawl oefenen en de gewone rugslag vroeg extra inzet. Na de les was ik flabbergasted van de terugkoppeling van de juf. Die vond het complete tijd- en geldverspilling dat mijn kind deze les volgde want ze deed alles keurig en qua afstand op diploma B niveau… Nou mond vol tanden. Ik wist niet hoe ik het had! Steeds maar niet afzwemmen voor je A en nu dit. Drie privélessen en ze kan het… of ze heeft al die tijd iedereen voor het lapje gehouden in de les, dat is ook een optie. In ieder geval geen extra lessen meer dus.

sporttas met naam
Gaaf! Bulbby maakte voor een review sporttassen voor de meisjes met hun eigen naam erop.

Uitslapen 

Zondag sliepen we lekker uit. Ik in ieder geval wel! Beetje huishouden, beetje werken, beetje hangen. Ik zette de meisjes aan de knutsel omdat er een paar jarigen waren deze week. De oudste ging met papa een stuk fietsen en ik zette met de jongste foute skihut muziek aan zodat we al swingend wat opruimwerk konden doen.

Work work

Maandag was een ontzettend drukke werkdag. Ik wilde bovendien wat vooruit werken vanwege de persreis. Gelukkig kreeg ik een gastblog, werden er advertorials aangeleverd en kreeg ik zelf ook nog iets uit mijn vingers. De opdrachten voor mijn eigen blog stromen binnen, dus komend weekend hard aan de bak want doordeweeks lukt het gewoon niet… de avonden neem ik een bad of douche als de meisjes naar bed gaan om even bij te komen. En daarna weer verder werken tot half 10. Dan stop ik om nog even voor de tv te hangen. Steeds maar weer het gevoel dat ik heel erg achter loop. Terwijl het op zich reuze meevalt. Ik probeer ook mijn werkroutine om te gooien om meer rust te krijgen. Vaker social media, whatsapp en mailboxen gewoon helemaal weg geklikt en uitlaten tot ik wat typwerk uit de vingers heb gekregen. Als het even kan natuurlijk ook de 7Mind app nog even tussendoor doen om me minder opgejaagd te voelen.

Voorbereidingen en naar Groningen

Dinsdag bereidde ik me voor op de reis naar Groningen. Nog even wat sheets met informatie over mijn blog in elkaar draaien, printen en in mapjes stoppen. Een laatste blogje afmaken en inplannen. Koffer pakken. Mail bijwerken. Pfff maar ondertussen was ik vooral heel erg nerveus, ook al had ik er ontzettend veel zin in. Op onze Groningen app was het al snel gezellig, iedereen ging onderweg. ’s Middags stapte ik zelf de auto in voor een rit van ruim 2 uur naar Hotel Aduard.

Rondleiding Hotel Aduard

Wat was dit ontzettend de moeite waard! Het was stralend weer dus fijn om onderweg even je hoofd leeg te maken. Mijn TomTom stuurde me nog wel een heel smal doodlopend landweggetje in, waar ik moest keren op een plek waar dat eigenlijk niet kon… Eeks. Gelukkig ging dat goed en reed ik toen snel de ruime parkeerplaats van het hotel op. Je merkt aan de service en de sfeer dat het echt een familiehotel is, laagdrempelig en vriendelijk. Op mijn kamer kon ik even uitpuffen, maar niet nadat ik op Facebook een roomtour had gepost. Wat een balzaal! Het rare en vervelende is alleen dat mijn ‘live’ filmpje niet meer op Facebook te vinden is. Ik snap er helemaal niets van…
*update: het filmpje bleek op mijn privé Facebook te staan… ik ben zo handig*

Mijn kamer was in ieder geval super. Heel ruim, leren stoelen een bureau, in het hele hotel gratis Wifi, tv ingebouwd in de muur, ruime regendouche… Na het opnemen van de roomtour, zette ik het koffie apparaat aan: heerlijk! Er lagen pads voor 4 kopjes koffie en 2 kopjes thee. Het bed was heerlijk zacht en comfortabel. Nadat ik nog snel wat werk had gedaan, bleek het alweer tijd voor de eerste meeting. We kregen een lekker wijntje en Kim Buining die dit event organiseerde en onze gastheer Jenze van Hotel Aduard heetten ons welkom.

Hotel Aduard is een echt familiehotel, de ouders van Jenze werken nu nog actief mee, maar Jenze en zijn vrouw Raël nemen het op termijn over. Leuk om te horen welke ideeën het jonge stel heeft en om alle enthousiaste verhalen te hoen over de geschiedenis van het hotel en alle hieraan gelieerde bedrijven. Wat zijn ze veelzijdig!  Zo hebben ze een eigen biologische boerderij waar het vlees vandaan komt (en op den duur ook biologische ijsjes), een paardenpension en nog veel meer. Echte ondernemers die overal kansen zien. Hotel Aduard begon ooit als truckerscafé. In de gangen kun je daarom mooie kunstwerken op schaal zien van bijzondere vrachtwagens die bij het hotel op de parkeerplaats hebben gestaan. Gemaakt door een lokale kunstenaar! We kregen een rondleiding door het hotel, zagen de mega grote wasmachine waarin dagelijks alle wassen worden gedraaid, namen een kijkje in de bruidssuite en enkele andere kamers. Overal kunstwerken aan de muur van lokale kunstenaars en fotografen. Ook mochten we in de keuken kijken, waar alle patat ook zelf wordt gemaakt!

Waarom werd deze bloggerspeeddate georganiseerd?

Dat ondernemen Jense in het bloed zit, bleek uit alles. Leuk om iemand met zoveel passie over zijn bedrijf te horen praten. Maar bekendheid voor het hotel was niet het enige doel. Veel marketingcampagnes zijn vooral gericht op het promoten van de stad Groningen. Wij kregen deze dagen juist van alles te horen over welke leuke dingen er in de rest van de provincie te doen zijn. En dat is best veel! Gezinnen kunnen er prima op vakantie om zich te vermaken en er zijn allerlei groepsaccomodaties voor vriendenweekenden en familieweekendjes te vinden én de nodige ludieke activiteiten voor tijdens zo’n weekend. Vooraf waren wij bloggers geselecteerd op hoe je leuke uitstapjes op je blog presenteert en welke interactie je met je lezers hebt. Het was een klein clubje en ik voelde me zeer vereerd dat ik erbij mocht zijn.

Lekker eten en kletsen

Het voelde echt als een vriendinnenweekendje, maar dan doordeweeks. Een aantal bloggers kende ik al en daarmee waren we vooraf een appgroepje gestart om te kijken wanneer iedereen er zou zijn. Leuk om Linda van Mamaliefde, Cassandra van Momambition, Yvonne van Kidzblogger en Nicole van Meisje Eigenwijsje weer te zien. De rest waren voor mij allemaal nieuwe gezichten, hoewel ik Patricia van Twijfelmoeder wel al kende van ‘online’. Ik maakte dus kennis met Doortje van Doortjesblog, Ciska van Ciska La La, Cindy die aanwezig was namens Gezinopreis, Tatiana van Blog & Beauty en Marcella van reisblog MarcellaMolenaar, Tijdens de rondleiding en het diner maakten we uitgebreid kennis met elkaar en kletsen we honderduit. Uiteraard werden er tussendoor de nodige foto’s gemaakt en filmpjes opgenomen  😆  altijd hilarisch, eten met bloggers. Gelukkig zaten we in een aparte ruimte, want het was erg gezellig en er werd veel gelachen. Vooraf kreeg ik een heerlijk tomatensoepje en als hoofdgerecht koos ik voor één van de specialiteiten van het huis: het stoofpotje. Tussendoor werden er erg lekkere gintonics geserveerd. Iedereen bleef slapen, dus dat kon gewoon. Tot slot was er nog een heerlijk toetje ook een soort proeverijtje met ijs, chocola, vruchtjes… en een verse muntthee toe. Genieten dus van heerlijk biologisch eten (met waar mogelijk streekproducten, zoals de jenever uit de gintonics) en gezellige gesprekken. Echt even opladen. Maar de volgende dag zou vroeg beginnen, dus rond half 11 vertrok iedereen naar haar kamer.

Naar Groningen en speeddaten

Woensdag werd ik van de zenuwen al heel vroeg wakker, mooi op tijd om met mijn kindjes te facetimen. #lovethem Hoe relaxt het ook is om even niet de zorg te hebben, je mist die snoetjes en stemmetjes toch. Daarna zette ik een heerlijk bakkie koffie en keek ik lekker wat tv. Ook de regendouche werd uiteraard even geprobeerd en goedgekeurd. Lekkere straal! Bedacht me ook meteen hoe handig het is als je de kinderen hier zou moeten douchen, want de knoppen zitten aan de andere muur dus die kun je bedienen terwijl je zelf droog blijft. Ik checkte nog even snel de mail en toen door naar het ontbijt! Daar stond van alles op het ontbijtbuffet, dus het ontbrak ons aan niets. Je kon sinaasappels vers persen, ik roosterde een broodje, er waren eitjes en omeletten, vers fruit, Gronings suikerbrood…

hotel aduard groningen speeddate

Kaaskop

Daarna snel tanden poetsen want de bus kwam eraan. We gingen naar Groningen stad en liepen langs allerlei leuke winkeltjes tot we bij de Kaaskop uitkwamen. Daar verkopen ze allerlei soorten wijn, noten, raw chocolate, spullen van het Bodegraafse Boska en natuurlijk kaas. Wat ik zelf niet lust, dus de proeverij heb ik overgeslagen maar de appelperensap was erg lekker. De winkeleigenaar vertelde vol passie over het ontstaan van de winkel via crowdfunding en welke bijzondere producten hij in het assortiment heeft. Als je wel van kaas houdt en in Groningen bent, moet je hier zeker eens rondsnuffelen. In dezelfde straat heb je de bekende kinderwinkel Musjes, daar ben ik snel even binnengeglipt omdat ik er zoveel over gehoord heb. Echt leuk! En achterin een knutselhoekje voor de kindjes en een voedingsplek voor newbornmama’s.

Spierpijn van de Martinitoren

Onze volgende bestemming bleek de beroemde Martinitoren. Die mochten we beklimmen. Een mooi monument met hele hoge traptreden. Halverwege was ik al buiten adem. Maar ja. Dan ben je er toch. Dus ik ben aan de bel gaan hangen om te proberen er geluid uit te krijgen #FAIL. En ik ben verder omhoog geklommen uiteraard. Anders krijg je daar spijt van tenslotte! Het waaide loeihard daar bovenin, maar het was wel een mooi uitzicht. Tja, en toen weer naar beneden… De workout was geslaagd, ik heb flink spierpijn gehad en mijn trainer zegt altijd dat je het dan goed gedaan hebt. 😆  Afijn we hadden nog even tijd om snel de Sostrene Grene in te glippen, waar ik een verjaarscadeautje voor mijn moeder shopte en goud glinsterend karton om uitnodigingen van te knutselen voor het LOL Surprise partijtje van mijn dochter. Terug naar Aduard om even op te frissen en te lunchen.

Speeddate

Nu begon het echte werk: de speeddates met ondernemers uit Groningen! Helaas was een groot deel ondanks de uitgebreide voorbereidingen van de organisatie zonder bericht niet op komen dagen (en iemand had een sterfgeval, dat is uiteraard zeer treurig), wij bloggers vonden dit allemaal bijzonder sneu. Er was duidelijk heel veel werk, zorg en liefde gestopt in het promoten van de regio. Als oplossing zouden we daarom in tweetallen speeddaten met alle ondernemers die er wel waren. Iets lastiger omdat je nu je eigen bedrijf niet zo heel goed kon presenteren, maar desalniettemin was het geslaagd en vooral heel gezellig.
Ik sprak met Waddenfun, het grootste indoor klimpark van Nederland. Als je een vriendenweekend of familieweekend moet organiseren, dan is dit een aanrader. Van moordspel tot kanoën, van een variant op het spel Kolonisten tot boogschieten, allemaal leuke activiteiten. Al doen ze er ook kinderfeestjes. En ze verhuren groepsaccommodaties!
Daarna schoven wij door naar de tafel van de fotografe die haar eigen fotostudio heeft in Groningen en Kim Buining die een social media planner ontwikkelde. Deze planner heb ik meegekregen om te reviewen, dus voor de bloggers en contentmedewerkers onder ons: stay tuned.
Het Westerkwartier was onze volgende date. Hier hoorden we over de enorme diversiteit aan toeristische mogelijkheden voor als je bij Hotel Aduard of op een andere locatie in de buurt logeert. Bijvoorbeeld bij de Bed & Breakfast van onze gesprekspartner, die het heerlijk vindt om jouw kinderen lekker in de modder te laten klooien en samen eitjes te zoeken bij de kippen. Heb je als ouder zelf ook even rust. Van steptocht tot inboeringscursus, van koetsrit tot even kijken bij de struisvogelboerderij, er is werkelijk van alles mogelijk.
Als Lego-fan vond ik het mooi om de verhalen te horen van de afgevaardigde van het Legio Museum. Hier kunnen je kinderen uren spelen met bouwblokjes, terwijl je zelf verbaasd of nostalgisch kijkt naar de enorme collectie klassiekers die ze hier tentoonstellen. In hetzelfde gebouw komen binnenkort nog 2 andere musea begreep ik. Even onthouden dus!
Hotel Aduard was onze laatste date. En die vonden mijn blog zo leuk! Yay! Moet zeggen dat ik hun hotel ook ontzettend leuk vind, vooral toen ze vertelden dat de familiekamers nog redelijk nieuw zijn en uitgebreid gaan worden. In de tuin van het hotel zijn al speeltoestellen en een grote trampoline aanwezig. Het restaurant is voorzien van een speelhoekje met televisie. Alle faciliteiten voor een relaxte vakantie met je kinderen zijn dus aanwezig en de douches groot genoeg om de moddervoetjes ’s avonds schoon te wassen. Met Pasen kun je eieren zoeken in het weiland en als ludiek dauwtrap ontbijt hebben ze er ook weleens een outdoor restaurant van strobalen opgebouwd. Te grappig! Als single mama lijkt het me heel relaxt om hier met de kinderen naartoe te gaan, de eigenaren zijn zeer behulpzaam en het personeel let ook op je kinderen. Iedereen denkt met je mee, ook over leuke activiteiten die je met je kinderen kunt doen, bijvoorbeeld mee naar hun eigen paardenpension! Leuk, leuk, leuk.

Luizenmoeder

Vol inspiratie reed ik naar huis. Het was regenachtig en winderig, dus ik was erg moe maar thuis stond er een lekkere quiche op mij te wachten. De man stelde voor om samen De Luizenmoeder te kijken, een serie waar ik heel benieuwd naar was. In één keer 3 afleveringen dus, want het was supergrappig en ontzettend herkenbaar. *Hmmm wie had er voor deze woensdag aan een andere moeder gevraagd of alle twee de meisjes daar konden spelen omdat ze op persreis ging?* Lekker even gelachen dus en nu kan ik meepraten met de hype! Fijn thuiskomen zo.

Pakjeswissel

Donderdag was ik gesloopt. Stapje voor stapje ging ik aan de slag met alle puntjes op mijn to do lijst. Je bouwt toch een flinke achterstand op als je een paar dagen weg bent. Daarom deze week wat meer advertorials, maar toch ook nagenieten hoor. Twijfelmoeder had haar blog over Groningen al online staan (mamabloggers, zo vervelend zijn ze niet)! Heerlijk als het allemaal zo vlot uit je vingers rolt. Vanwege mijn acquisitiewerk, werd ik vooral opgeslokt door de mailbox. In Groningen kreeg ik de tip om mijn mailbox voortaan pas in de middag te openen, zodat ik de ochtenden rustig kan werken. Dat ga ik zeker proberen, alleen nu kon het even niet omdat de mailtjes natuurlijk al een paar dagen ‘on hold’ stonden.

sourcy appel
Verrassingspakketje!

Ondertussen hield ik mij bezig met een pakketjes mysterie. Bij thuiskomst stond er een pakket in de gang voor een adres aan de andere kant van ons dorp. De man had dit al bellende aangenomen van GLS en niet gekeken of het wel voor ons bedoeld was. Ik gooide het in een lokale groep op Facebook en kwam zo in contact met de juiste ontvanger, die toevallig een pakketje voor mij had ontvangen. Bizar, wat een rare fout van de bezorger. Nu wist ik niet eens dat er een pakketje naar mij onderweg was, dus gelukkig maar dat we elkaar gevonden hadden. Zij was gelukkig in de gelegenheid om het snel om te komen wisselen en toen hadden we beiden het juiste pakketje. Het was #sourcyappel een nieuwe smaak fruitwater.

Jarige mama

Na schooltijd gingen we naar zwemles waar de meisjes goed hun best deden. Leuk om te zien hoeveel voortgang ze maken, de jongste mag volgende week zonder kurkje! #trotsemama
Daarna door naar oma. Mijn moeder werd 65! Een watersnoodrampkindje dus. De meisjes vermaakten zich prima met neefjes en nichtje en de lekkere broodjes die oma had klaargezet als buffet gingen er heel goed in. Ondertussen hoorde ik er helemaal bij nu ik kon meepraten over de Luizenmoeder. De pilot van deze serie blijkt opgenomen te zijn op de school waar mijn schoonzus werkt als juf. Natuurlijk heb ik even gevraagd of juf Ank op haar gebaseerd is.  😉 Was gezellig en eigenlijk kwamen we iets te laat thuis voor een doordeweekse schoolavond, maar oma is maar 1x per jaar jarig.

Opgejaagd gevoel

Vrijdag had ik een opgejaagd gevoel. Heel naar is dat dus ik heb op de rem getrapt. Alles maar even wat langzamer gedaan dan normaal. Geen speeldates voor de meisjes, die het daar niet mee eens waren. Ze waren zelf ook erg moe. Maar dat is het fijne van thuisblijven: toen ze lekker buiten gingen spelen in de speeltuin was het zo gezellig met een buurmeisje dat ze daar zijn gaan spelen. Ideaal want ik hoefde alleen maar een tijdstip te noemen waarop ze thuis moesten zijn.

Sourcy proeven

En we proefden de #sourcyappel pakjes. Deze smaak fruitwater is dus wél lekker! Ik goot de pakjes in hun theepotje van Blond Amsterdam en gaf ze rietjes. Het was zo op. Uiteraard nam ik zelf ook een pakje Sourcy met appelsmaak om te proeven. Lekker! Fris en fruitig. De banaansmaak vinden wij echt helemaal niets, de andere smaken zijn wel okee maar deze nieuwe appelsmaak is top. Die gaan we zeker kopen.

proeven sourcy appel
Lekker!

Ik loop voor mijn gevoel gigantisch achter ten opzichte van de verplichtingen die ik ben aangegaan, dus hopelijk lukt het me dit weekend om dat in te lopen. Al is het natuurlijk heel fijn dat de opdrachten zo massaal binnenkomen, een groot compliment.

Fijne dag allemaal!

Ben jij weleens een nachtje zonder kinderen op (zaken)reis geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rory zegt:

  Wat een leuke blog Marguerita! Meegenieten van je / jullie persreis en tegelijkertijd ook goed om te lezen over hoe je goed omgaat met de drukte. Je realiseert het jezelf in ieder geval en trapt op de rem. Hartstikke goed. Legio mensen die gewoon (en die neiging heb ik toch soms ook nog) doorrennen. Om daarop aan te sluiten. Ik heb het inmiddels twee maal gedaan. Een jaarlijks te gek feestje in mijn ‘hometown’ en gewoon in mijn eentje in een B&B logeren terwijl man en kind thuis zijn. En o ja, vorig jaar bij het Loedermoeder-event ben ik ook blijven logeren.

 2. Patricia zegt:

  Dankzij jouw blog weer even genieten van onze trip. Leuk om je ontmoet te hebben!

  1. Marguerita zegt:

   Vond ik ook! Erg gezellig, fijn om er nu een gezicht bij te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.