Op bedrijfsuitje in Rotterdam?

Vorig jaar organiseerde ik samen met een collega ons bedrijfsuitje. Helaas was ik al uit dienst voordat het event in kwestie plaatsvond, maar ik vond echt dat we ontzettend leuke ideeën hadden bedacht in onze brainstorm. Vanwege de vestiging van het bedrijf in Zuid-Holland, kwamen we qua bereikbaarheid voor onze collega’s al snel uit op Rotterdam!

In het begin leek het ons vrij lastig om iets origineels te bedenken. Je hebt natuurlijk altijd te maken met bepaalde randvoorwaarden. Mag jij een bedrijfsuitje organiseren? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Leeftijd en sportiviteit van je collega’s. Bij ons bedrijf lag de gemiddelde leeftijd wat hoger en hielden we rekening met eventuele lichamelijke kwaaltjes van collega’s. Geen all out wipe-out parcours dus.
  • Wie gaan er mee? Zijn het alleen de collega’s? Mogen de partners mee? En wat te denken van de kindertjes, wil je die erbij hebben of niet?
  • Wat is er de voorgaande jaren allemaal gedaan? Het is natuurlijk fijn om origineel te zijn, of om iets te doen dat raakvlakken heeft met jullie bedrijfsactiviteit, maar dat is best lastig wanneer de meeste collega’s al vele jaren in dienst zijn en dus heel wat uitjes hebben meegemaakt. In ons geval lag een kookworkshop voor de hand, maar dat was al meerdere keren in diverse vormen gedaan. Net als een boottocht, ritjes in bijzondere vervoermiddelen of een stadswandeling.
  • Beschikbare tijd. Ga je een hele dag vullen? Een dagdeel? Of een paar uurtjes? Zeker als je meerdere locaties hebt, zoals een museum en een restaurant, is het handig om vooraf te weten hoe je uitkomt. Probeer in te schatten hoe lang je bezig bent en hoeveel speling er is. Zo voorkom je dat collega’s een tijd staan te blauwbekken voor jullie tafel binnen gereed is of dat jullie juist na het voorgerecht pas binnen komen vallen.
  • Budget. Welk bedrag is er beschikbaar gesteld voor jullie uitje? Is dat inclusief eten en drinken? Hoe hard is de grens? Bij bedrijfsuitjes wordt meestal gewerkt met een bepaald bedrag per deelnemer waarvoor je moet reserveren. Aan 100 euro zit je al snel (bedrag per persoon voor het uitje + bedrag per persoon voor het etentje)!
  • Ga je het zelf organiseren? Of wil je meer genieten van je dag? Dan kun je het bedrijfsuitje laten organiseren. Scheelt een hoop stress. Bovendien is dat wel zo makkelijk wanneer je een uitje kiest in een bepaalde spelvorm, dan bedoel ik niet een escape room, maar een foto puzzeltocht, GPS tochten, dinerspelletjes, video speurtochten of zelfs als team volledig in de handboeien op zoek naar de code voor jullie cijferslot in een ‘escape in the city’. Is weer eens wat anders dan midgetgolf (hoewel ik dat persoonlijk ook heel leuk vind).

Wat kun je doen in Rotterdam?

Mijn collega en ik speurden samen het internet af en vonden verschillende leuke sites met allerlei originele activiteiten, zoals bijvoorbeeld die van Uitjes en Eten die door heel Nederland bedrijfsuitjes aanbiedt. Verder hadden we beiden natuurlijk ook de nodige leuke ervaringen achter de rug.

Een golfclinic doet het altijd goed, maar in Rotterdam kun je ook heel leuk varen (zoals ik deed op deze boottrip). Met mijn dochters bezocht ik al eens de pannenkoekenboot, je hebt de tochten van Speedo maar een ander origineel watertochtje maakte ik tijdens een personeelsuitje in Rotterdam (hoogzwanger en in een hele dikke laag sneeuw!) met de watertaxi! We bezochten toen een tentoonstelling en gingen eettentjes en cafe’s af voor een drankje. Heel origineel en prima te doen omdat het hier een zeer klein bedrijf betrof, we waren met z’n vijven.

Wie minder vaak in Rotterdam komt, wil misschien juist dé sights van de stad bekijken: de Euromast, de kubuswoningen (dit is een Stayokay hostel, dus je kunt er nog slapen ook) en de Erasmus brug. Wat ook erg tof is om te doen (ligt vlak naast de Spido aanlegplaats) is een bezoekje aan Remastered Rotterdam, beleefkunst met gave soundeffects.

Zoek je leuke eetgelegenheden? Dé hipster hotspot is volgens mij nog steeds de Witte de Witstraat. Maar ook ontzettend grappig – alleen lijkt de site offline dus geen idee of het nog bestaat – zijn de dinnershows van De Heksenkethel. Goed eten en tegelijk hilarisch entertainment voor grote groepen.

Wij kozen uiteindelijk niets van dit alles. Er was zo ontzettend veel keus! We vonden het wat overweldigend en spraken daarom een tailor made programma af met Diergaarde Blijdorp. Inclusief vooraf een keertjes langsgaan om de zaal te bekijken, superleuk want mijn dochters mochten ook mee. We vonden een technische rondleiding achter de schermen wel passend, in combinatie met een speurtocht door de dierentuin en als afsluiter een Indisch buffet in een intiem zaaltje. Zelf hoefden we nergens meer aan te denken.

Ik kon dan uiteindelijk niet mee op het echte uitje, maar het planningsbezoekje aan Blijdorp was meer dan geslaagd. Daarna wilden mijn dochtertjes nog heel vaak met mama mee naar het werk, haha.

Heb jij weleens in de organisatie van een bedrijfsuitje gezeten? Of laat je het brainstormen liever aan een ander over?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.