Je puber kalmeren? Dit werkt altijd!

Je puber staat te razen en te tieren. Gaat compleet uit z’n plaatje. En waarom? Nergens om! Weet je nog hoe het voelde toen je zelf puber was? Wilde woede en verwarring om eigenlijk helemaal niks. Al die hormonen in je lijf die je gevoelsleven beïnvloedden en je wist niet hoe hiermee om te gaan. Deze week keek ik een TED-talk over hoe pubers eigenlijk veel meer slaap nodig hebben, minimaal 8 uur, maar eigenlijk meer. Gewoon omdat er zoveel gebeurt in dat lijf én op school én op sociaal gebied. Afijn, ik heb een truukje gevonden dat altijd werkt!

De omgang met je puber is soms lastig. In de lach schieten, werkt dan niet (nou ja okee, soms wel). Je kunt beter als je tiener gekalmeerd is samen daarna even lachen.

Zelf ook ontploffen? Tja, dat houd je soms niet helemaal tegen maar werkt ook niet echt. Behalve dat je zelf ook meteen uit je doen bent.

Wat wel werkt? Eén heel simpel truukje. Soms heeft het even tijd nodig, maar het werkt altijd:

  • Kijk je kind liefdevol aan.
  • Herinner je het kleine peutertje.
  • En zeg de volgende toverwoorden: “Volgens mij kun jij wel een hele dikke knuffel gebruiken!”
  • Vervolgens spreid je je armen.
  • Blijf net zo lang staan tot ze er in kruipen.
  • Soms willen ze op schoot.
  • Knuffelen. 

Dan is er, met je puber in de armen, ruimte voor een gesprekje. Ze kunnen hun hoofd verbergen op je schouder en hoeven je niet aan te kijken. Blijf kalm. En als ze niet willen praten, dan knuffel je alleen maar. Voor je puber voelt alles onveilig. Als ouder hoef je er eigenlijk alleen maar te zijn op zo’n moment. 

Nu geef ik toe dat ik zelf niet altijd de kalmte kan bewaren die je nodig hebt om dit truukje goed toe te passen, maar als ik die ruimte wel heb… werkt het dus altijd!

Tot zover deze single-mom-lifehack, doe er je voordeel mee.

Vond je dit een fijne tip lees ook meteen wat andere leuke artikelen op mijn site zoals:

Knuffel jij regelmatig met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.