Het Heksenhandboek voor 8+ kinderen

“Maak elke dag magisch met dit betoverende handboek voor jonge heksen.” Mijn nieuwsgierigheid was direct getriggerd na ontvangst van een persbericht over ‘Het Heksenhandboek‘ voor kinderen van 8+. Ik hou van spirituele zaken en was heel nieuwsgierig hoe zo’n hekserij handboek voor kinderen er uit zou zien. Echt leuk voor op het verlanglijstje in ieder geval!

heksenhandboek

Overal om ons heen is magie, het is aan jou wat je ermee doet. Met het lezen van dit boek blijken wij al best wat ‘heksendingen’ in huis te hebben of toe te passen. Dit handboek is leuk voor een meisje van 8 jaar of ouder in haar eentje óf om samen met vriendinnen mee aan de slag te gaan. Je ontdekt echte (tover)spreuken, rituelen en drankjes. En nog veel meer: de kracht van kristallen en kruiden, positieve energie, heksencodes, theerituelen en vriendschapsknopen. Laat je creativiteit de vrije loop, leer mediteren en versterk je vriendschappen. 

Over de elementen in je altaar

Zit je dochter wat vervelend in haar vel, kunnen de opdrachten uit het Heksenhandboek haar helpen om positieve verwachtingen te hebben, positieve affirmaties (oftewel bevestigingen) toe te passen en vooral ook om lekker te knutselen! Je hoeft het boek niet op volgorde door te lezen, maar kunt gewoon een spreuk of interessant onderwerp uitzoeken en daarmee aan de gang gaan. Wel zijn een paar dingen uit de introductie handig om eerst te lezen: de 4 elementen en in welke vorm je die kunt gebruiken en hoe je daarvan een persoonlijk ‘altaar’ maakt met magische spulletjes.

heksenhandboek
Kristallen reinigen onder de kraan.

Met een dochter die overal mooie spulletjes vindt, was een altaar snel gemaakt. Kastanjes, een veertje, kristallen, spiegelend toverstafje, een mooie kaars… Ze houdt niet zo van lezen, maar is bijzonder creatief. Het heksenalfabet vond ze dan ook erg leuk, op deze tekening staat in heksenschrift het woord ‘magie’. 

heksenhandboek
Hier staat in heksencode het woord ‘magie’.

Orakelkaarten zelf maken

Eén van de leukste opdrachten in het boek, vonden we het zelf maken van orakelkaarten. Ik heb verschillende sets in huis en vooral mijn jongste dochter legt graag wat kaartjes. Net als mama overigens. Nadat we wat kaartjes van een bestaande set hadden gelegd, ging ze met haar knutselspullen aan de gang om zelf orakelkaarten te maken. Hiermee kun je adviezen krijgen over vragen waar je mee zit en inzicht in je heden, verleden en toekomst. Het Heksenhandboek adviseert om te beginnen met 30 zelfgemaakte kaartjes, waarvan je de betekenis steeds kunt aanpassen in je ‘grimoire’ die de uitleg duidt.

heksenhandboek
Orakelkaartjes leggen voor verleden, heden en toekomst.
heksenhandboek
Zelf je eigen set orakelkaarten maken.

Over het boek

Wij kregen Het Heksenhandboek voor deze review toegestuurd door uitgever Witte Leeuw. Het is geschreven door Nikki van de Car. Zij schreef diverse andere boeken over magie. ‘Ik ben altijd op zoek naar de magie in het leven; van dansen in de regen tot lachen met degenen die ik liefheb.’ De illustraties zijn van Uta Krogman. Het boek ligt sinds eind september in de winkels, is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en heeft een adviesprijs van € 13,99. Zoals je ziet, is het aan ons wel besteed! De meisjes gaan zeker ook de andere spreuken en ideeën bekijken.

Steun ons en koop het via deze link bij Bol.com.

Zouden jouw kinderen ook zo enthousiast worden van Het Heksenhandboek?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. mckleuver zegt:

  Wat een toffe inhoud! Ik heb ook zo’n soort altaartje en orakelkaarten liggen ook in de kast. Nog even en dan beginnen aan Harry Potter!

  1. Marguerita zegt:

   Harty Potter rocks ?

 2. Marushi zegt:

  Ik had toen ik vroeger klein was ook een heksenboek, en die vond ik helemaal geweldig! Snap heel goed dat kindjes zulke boeken leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.