Tips voor je citytrip naar Alicante met tiener

Ga je op stedentrip naar Alicante in Spanje? Leuk! Wij deden een moeder-dochtertrip naar Alicante als afsluiter van het groep 8 jaar. Deel graag in deze blog mijn tips met je, zeker als ook jij met een tiener deze Spaanse stad wilt bezoeken. Tranquillo oftewel rustig aan doen en geniet (veel te warm om je druk te maken)!

Alicante

Tijdens je vakantie met tiener doe jij de suggesties van welke dingen je kunt zien of doen, verder houd je het tempo van je kind aan. Dus als je moe bent even chillen op de hotelkamer en een serie streamen die je samen wilt zien met wat lekkers erbij of afkoelen in het hotel zwembad. Als je 1 ding per dag kiest en de rest spontaan besluit, heb je samen een heel relaxte citytrip waarbij je tiener en jij beide genieten. Hoewel je in Alicante genoeg gave musea hebt die een bezoekje waard zijn, hebben wij deze dus niet bezocht ;-).

Neem bus C6 van het vliegveld naar de stad

bushalte plaza del mar
Het uitzicht bij bushalte Plaza Puerta Del Mar in het centrum van Alicante.

In Spanje is het openbaar vervoer lekker goedkoop. Bij de luchthaven hoef je dus geen dure taxi te nemen, maar kun je met de bus heel makkelijk naar het centrum rijden met je koffers. Deze bus rijdt elke 20 minuten (hoewel we op de terugweg wel iets langer moesten wachten bij de bushalte). Je betaalt 3,85 euro per persoon en kunt in de bus pinnen. Op de website van Alicante Turismo kun je een kaartje vinden met alle stops. Wij moesten midden in het centrum zijn voor ons hotel bij de belangrijke stop Plaza Puerta Del Mar. Hier vind je alles wat je in Alicante wilt beleven! 

Booking.com

Filmhotel DormirdCine

dormirdcine alicante

Slapen deden wij in een designerhotel met zwembad op het dak: DormirdCine. Een wat duurder hotel dat in 2021 werd voorzien van de gaafste muurschilderingen gebaseerd op bekende films. Het ziet er waanzinnig uit aan de binnenkant. Ook de gangen en het trappenhuis zijn surrealistisch. Wij sliepen in de Thelma & Louise kamer. Zie hier de roomtour op youtube:

Het hotelontbijt zit niet bij je boeking in, hiervoor betaal je extra. Grote plus – zeker als je met kind bent – is het zwembad op het dakterras, waar je heerlijk kunt afkoelen of baantjes trekken. Het is niet groot, maar je kijkt uit op de zee, Santa Barbara kasteel en andere prachtige gebouwen in de stad. 

dormirdcine alicante
Zwembad op het dak van hotel DormirdCine.

Water kopen in lokaal winkeltje

De minibar in elk hotel is duur. In ons geval kost alles 2 euro per stuk en zou je ook voor de zwemhanddoeken moeten betalen. Wij hadden gelukkig zelf hamamdoeken mee die snel drogen aan je balconette en niet veel plek in je koffer innemen. Water kun je in elk klein winkeltje wel aanschaffen, kies een leuk supermarktje uit en koop daar elke dag een grote fles bronwater.

Tienertip: in Alicante verkopen de supermarkten ook die lekkere Lays Salt & Vinegar chips die je in Nederland niet kunt kopen!

Mushroomstreet: een straat vol vrolijke paddenstoelen

alicante
We liepen door Mushroom street, hoe cute!

Lekker aan het slenteren door de stad? Tik op Google Maps ‘Mushroom Street’ in. Deze vrolijke straat vol kindvriendelijke winkels, grappige paddenstoelen en speeltoestelletjes lag precies tussen het winkelgebied en ons hotel. Wij ploften na een middagje shoppen op een terrasje neer en liepen er toen doorheen om weer bij onze tijdelijke thuisbasis te komen. Heel fotogeniek en vooral erg leuk om te zien! 

Leukste shopstraat?

De leukste shopstraat is de Avenida Maisonnave waar je veel grote winkelketens vindt. Aan de kant van ons hotel zitten meer de kleine boetiekjes en alle leuke terrassen. Wij hadden geluk dat het ‘rebajas’ was, oftewel uitverkoop. Heerlijk om te struinen in een groot Spaans warenhuis, de Desigual en de ketens die we in Nederland natuurlijk ook kennen zoals de Stradivarius, Esprit, Mango enzovoorts. In een leuk boetiekje om de hoek van deze avenida vonden we voor een heel leuk prijsje comfortabele sandaalslippers, handig met die hitte én fashionable.

mcflurry boulevard
Een McFlurry op het terras aan de boulevard is een tienervriendelijke break.

Paëlla en Sangria

citytrip alicante
Een glaasje Sangria hoort bij het Spaanse vakantiegevoel voor deze mama.

Als je in Spanje bent en je kind –  net als het mijne – wat huiverig is voor eten dat ze niet kent, is paëlla een perfect streekgerecht om toch wat van de Spaanse keuken op te snuiven. Je bestelt het per 2 personen, wij eten geen vis dus bestelden een vegetarische paëlla ‘con pollo’ (oftewel met kip). Mama nam er ook nog een glaasje sangria bij, heerlijk. Als je tiener boven de 18 is, wil hij of zij misschien wel een slokje. De rioja – lokale rode wijn – is overigens ook een aanrader voor de wijndrinkers onder ons. 

Alicante
Paëlla eten bij het gemeentehuis van Alicante, waar een groot orkest optrad. De paëlla was deze keer niet lekker, we hadden hier eerder tijdens de lunch een keer gegeten en toen was ie zaaaaaalig.

Snackfood? Een grote geruststelling voor je tiener: ook in Alicante vind je de Burger King, de McDonalds en de Kentucky Fried Chicken. Drinkt jouw tiener al koffie? Starbucks vind je er ook. Wissel deze lekker af met de leuke terrasjes waar je kunt luisteren naar straatmuzikanten en bestel een tapas menu. Overigens kregen wij nog een top insider tip: de beste ijssalon van de stad vind je vlakbij de kathedraal, deze awardwinning zaak heet Livanti. De ijssalon ernaast heeft overigens ook heerlijk ijs (mocht de rij te lang zijn).

Alicante
Was een korte wandeling naar de lift omhoog richting kasteel Santa Barbara. Een kaartje kost 2,40 euro per persoon.

Kasteel Santa Barbara

Hoog boven de stad uit, torent Castillo Santa Barbara. Het kasteel boven op de 166 meter hoge berg Benacantil is tot 1962 in gebruik geweest als gevangenis. Het werd gebouwd in de 9e eeuw door de moslims die de stad toen in handen hadden. Op de feestdag van de heilige Santa Barbara werd het kasteel in 1248 veroverd door de latere koning Alfonso.

Alicante
Flink klimmen bij het kasteel.
castillo santa barbara alicante
Dit is dus Santa Barbara.

Het kasteel is niet heel goed te bekijken als je rolstoelen of kinderwagens meeneemt, als je slecht ter been bent zou ik het afraden. Je kunt weliswaar met de lift omhoog, maar op het terrein zelf wil je ook iets zien. Bovendien ging tijdens ons bezoek de lift kapot, dus we moesten te voet de berg verlaten. Kun je zelf klimmen? Dan supertof! Je hebt een waanzinnig uitzicht over de haven en alle kanten van de stad vanaf de kasteelmuren. Heel instagrammable of tiktokworthy ook voor je tiener, de mijne maakte er gave selfies terwijl ik even een sanitaire break nam.

Alicante
Waanzinnig uitzicht over de haven vanaf de kasteelmuren.

Het kasteel bestaat uit verschillende delen, dus je bent hier echt wel even zoet. Er zijn gelukkig ook een drietal horecapunten waar je lekker kunt neerploffen met een drankje of ijsje. Als gezegd was de lift dus kapot en moesten wij te voet van de berg af, wat op zich ook een leuk avontuur was: je eindigt in een leuk stukje Alicante met mooie smalle Spaanse straatjes vol terrassen. (Tenminste, wij dan op de weg terug naar ons hotel.)

castillo santa barbara alicante
Tja… de lift bleek kapot. Zoeken naar de uitgang voor voetgangers dus. Gelukkig liepen we omlaag, maar warm was het wel. Een mooie gelegenheid om uit te leggen dat reizen ook betekent dat je avonturen beleeft en hoewel het jammer was van de lift, hebben we hierdoor wel een prachtige route gelopen en weer een ander stukje van de stad ontdekt.
castillo santa barbara alicante
Het uitzicht was erg mooi, hier kijk je op de binnenplaats vlakbij de entree met de lift.
castillo santa barbara alicante
Prachtig! Alleen al voor dit soort foto’s wil je het kasteel bezoeken, toch?

Boottocht naar Isla Tabarca 

Zin in een leuk vaartochtje? Je kunt in de haven vanaf 5 euro al een tochtje boeken op één van de boten. Wil je er meteen een uitstapje van maken? Via Cruceros Kontiki kun je met de veerboot naar Isla Tabarca, een klein eilandje met een heleboel terrasjes en rotsstranden. Kijk wel even goed naar de vaartijden: je kunt pas om 4 uur in de middag weer terug naar Alicante. Een kaartje kost 21 euro per persoon.

alicante boottocht
Boottochtje naar Tabarca eiland, een tip die we van verschillende mensen hadden gekregen. Heerlijk zo op het water!

Vlak voor je in de haven van Tabarca bent, gaat het benedendek open. Hier kun je via de ramen naar de vissen kijken, ontzettend leuk! Wel word je er snel misselijk van omdat het er warm en niet groot is, maar toch heel tof om even te zien.

Alicante
Veel vlaggetjes op Tabarca eiland.

Op Tabarca eiland hebben we even rondgelopen en daarna doken we een gezellig terras op in het midden van het eiland om lekker tapas te eten. Er kwam nog een gitarist langs, dus er hing een fijn sfeertje.

Alicante
De stad vanaf het water bekijken tijdens een vaartochtje, heerlijk met een windje.

Parasailen

Alicante
Is je tiener een durfal? Dan zou je dit nog kunnen doen: parasailen langs de kust. Wij vonden het leuk om te bekijken vanaf de kasteelmuren van Castillo Santa Barbara. Ik geloof dat je voor een enkeltje parasailen zo’n 70 euro betaald maar dan doe je wel iets unieks…

Relaxt slenteren langs basiliek en kathedraal

citytrip alicante
De basiliek ziet er mooi uit!

Verder hebben we tijdens ons 6-daagse verblijf heerlijk door de stad gestruind. De tiener had niets door, maar ik had vooraf uiteraard op Google Maps de meest fotogenieke plekjes bekeken. Zo wist ik zeker dat ik de kathedraal en basiliek toch even van buiten kon bekijken. Vlakbij ons hotel zaten diverse mooie musea waar ik graag even binnen was gelopen, ware het niet dat mijn kind daar geen zin in had. No problemo, dat komt wel een andere keer!

Lees ook: 

Wat zijn jouw beste Alicante tips?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Girls-Things zegt:

    Ziet er gezellig en leuk uit zeg. Lijkt mij een mooie stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.