Ik beken: pas nu Roodkapje voor het eerst voorgelezen…

Roodkapje, wie kent het sprookje niet? Uhm… mijn dochtertjes dus, die kenden het sprookje eigenlijk alleen uit de Efteling. En van de Sprookjesboomserie op televisie. Ze hebben zelfs een roodkapje verkleedcape en een boze wolf pet om de karakters na te spelen. Maar het originele sprookje had ik dus nog niet aan ze voorgelezen. #loedermoeder #cultuurbarbaar

Roodkapje popup boekGek eigenlijk he? Vroeger waren mijn broers en ik verslaafd aan de luistersprookjes en de dikke sprookjesboeken uit mijn ouderlijk huis liggen hier ook al een tijd op de kinderkamers. Waarom heb ik ze dan nog niet voorgelezen? Want Roodkapje is niet de enige sprookjesheldin die mijn kinderen van een pretpark en de televisie kennen. Ik zal het maar bekennen, ik ben een watje! Dat is zo gekomen na mijn bevallingen, zelf lees ik ook geen Karen Slaughter meer sinds ik kinderen heb. En die sprookjes zijn me toch een partij gruwelijk als je er over na gaat denken.

Super suf eigenlijk, want mijn kinderen zijn nu 5 en 6 jaar. Oud genoeg voor sprookjes dus. Genoot ik daar zelf vroeger ook niet van?

Roodkapje popup boek

Pop-up Roodkapje

Afijn, inmiddels kennen ze het verhaal wel! Ik kreeg van uitgever De Vier Windstreken een pop-up boek van Roodkapje toegestuurd, getekend door Vojtech Kubasta. Prachtige retro illustraties en een lekker voorleesverhaal dat tot mijn opluchting niet te diep ingaat op het opensnijden van de buik van de wolf. Ze wordt opgevreten, de jager snijd de buiken open en Roodkapje en haar oma springen er weer uit. It’s over before you know it, dus weinig tijd voor de kinderen om er te diep over na te denken.

Het leest lekker weg en de bijzondere pop-ups maken het boek extra mooi. Na het voorlezen zochten mijn dochters de leukste pagina’s op waar je Roodkapje en de wolf kunt laten bewegen. Daar speelden ze samen de leukste gesprekjes. In dit pop-up boek zitten ook enkele uitschuifbare verrassingen, zodat je het verhaal nog mooier kunt vertellen tijdens het voorlezen. De kinderen willen dit natuurlijk ook proberen! Leuk, zo’n klassiek sprookje in een nieuw jasje.

Leuk boek? Voor 13,95 euro bestel je hem hier bij Bol.com (affiliate linkje, je helpt mij door erop te klikken).

Hoe oud waren jouw kinderen toen je ze voor het eerst een sprookje hebt voorgelezen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Yvonne Koop zegt:

    Sprookjes zijn inderdaad nog echt niet voor hele kleine kinderen geschikt, maar 5/6 is een mooie leeftijd om mee te beginnen. Pas ook op met de Disney sprookjesfims. Ik maakte ooit de fout Sneeuwwitje aan te zetten op een prinsessenfeestje van oudste dochter die 5 werd. Zelf ging ik de kamer uit om de in de keuken de taart verder te versieren, maar hoorde al gelijk gegil en gehuil uit de kamer… de film begon met de boze stiefmoeder en daar waren ze allemaal erg van geschrokken! Ook de film Bambi is niet zo kindvriendelijk: mijn oudste dochter (toen net 4) weet nog goed hoe erg ze schrok van het moment dat Bambi’s moeder wordt dood geschoten, dat gaat je als 4-jarige niet in de koude kleren zitten… En mama was weer eens in de keuken bezig! #loedermoedertothemax

  2. Roodkapje is echt wel een klassieker! Maar je moet er natuurlijk wel een leuk boek van hebben. Deze ziet er bijzonder mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.