Mummies: een Modern Sprookje + win

Vakantietijd is bij ons thuis movietijd. Het liefst in de bioscoop. En gelukkig draait er deze voorjaarsvakantie weer een échte gezinsfilm: Mummies. Warner Bros heeft een behoorlijk creatieve draai gegeven aan het traditionele ‘prinses zoekt een man thema’ en zet een eigentijdse en muzikale film neer voor het hele gezin. Wil je ook lekker op stap je met kids, lees dan gerust even verder want we mogen 2×4 kaarten + puzzel weggeven!

Door: Lisanne

Alles kan in animatie

mummies film
Foto: Warner Bros

In een animatiefilm kan natuurlijk alles wat in het ‘echte’ leven niet kan. Mummies geeft een nieuwe dimensie en aan dit genre door historische tijdslijnen op een grappige manier met elkaar de mixen. Een Engelse archeloog uit onze tijd vindt de koningsring die mummie Tuth uit het geheime mummierijk moest bewaken voor zijn huwelijk met prinsessenmummie Nefer.

mummies film
Foto: Warner Bros

Niet dat ze graag met elkaar willen trouwen, maar ja, als je de Farao het zegt dan zul je wel moeten. Tuth zet dan ook alles op alles om de ring terug te krijgen, zelfs als hij het risico loopt om als mummie ontdekt te worden in de gewone wereld. Wat volgt is een grappige zoektocht van drie onwetende mummies in het hedendaagse Londen.

Popcorn in de bios

Onder het genot van een overdosis popcorn zaten mijn drie kids (of moet ik papa ook meetellen) op het puntje van hun luxe stoel in de Vue in Apeldoorn van dit komische verhaal te genieten. En dat zeg ik echt niet altijd want de leeftijd van mijn kids ligt wat verder uit elkaar dus het is niet altijd een match. De oudste van 12 vroeg al of er een tweede deel kwam voordat de aftiteling voorbij was. Een groter compliment kun je niet krijgen van een tiener die ook al allerlei andere genres kijkt.

mummies film
Foto: Warner Bros

Mijn 11 jarige meisje herkende de stem van Stefania als Nefer en vond dat ‘helemaal slay’ (ik denk dat dat positief is). De jongste van 4 was even bang dat de film al was afgelopen toen de pauze begon en heeft op het puntje van zijn stoel afgekeken. Zelf heb ik trouwens een zwak voor Egypte dus alles wat mijn kids vast van het ‘oude Egypte’ meekrijgen juich ik toe. Dat blijft toch een soort magisch, zelfs in als animatiefilm.

Muzikale film met tikje songfestival

Wat deze film trouwens nog leuker maakt is de muziek. De mummieprinses Nefer houdt erg van zingen maar mag dat als prinses eigenlijk niet. In de ‘gewone’ wereld beland ze ineens op een podium en gaat viral op instagram en de streamingsdiensten. En hoe leuk is het dat Stefania, je weet wel de (half- Nederlands) Griekse inzending van het Songfestival van 2021, de stemactrice is van deze prinses die dus echt wel een moppie kan zingen. Prinses Nefer komt voor een moeilijke keuze te staan, terug naar de mummiewereld waar een traditionele rol voor haar is weggelegd of beroemd worden en haar dromen volgen in de gewone wereld. Voor ons ouders zit er nog wat herkenbare muziek verwerkt, altijd een fijn familiemomentje als je meezingt en je kids je aankijken of je gek bent.

Winactie

Om te vieren dat deze film nu te zien is mag ik 2 fluorescerende puzzels én 2×4 bioscoopkaarten weggeven voor Mummies. Je kunt meedoen door hieronder in de reacties te laten weten waarom jouw kids deze film willen zien. We geven 1 set van 4 bioscoopkaarten én een puzzel weg via de blog en één via het instagram account van mijn dochter Feline  www.instagram.com/felinevanuunen

De winnaar is Elisabeth Maria Martina, gefeliciteerd!

Deze winactie is gesloten. Boek snel zelf je tickets bij Vue

Lees ook:

Wat is de laatste film die jij met je kinderen (in de bios?) hebt gekeken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Patricia Bouthisma zegt:

  Dit lijkt me een erg leuke film. Wordt rijd dat we als gezin weer eens lekker samen gaan lachen in de bioscoop, want dat is echt veel te lang geleden. (Natuurlijk lachen we wel eens samen, maar niet in de bioscoop 😉)

 2. Marian B zegt:

  De bioscoop vinden ze sowieso geweldig. Mijn zoon hoorde van een klasgenootje over deze film en nu wil hij hem heel graag zien. Wie weet lukt het via deze weg. De puzzel is ook super trouwens.

 3. Leentje zegt:

  Ik ben met mijn kleindochters naar deze film geweest en hij in waanzinnig leuk Zelfs Oma heeft genoten. Een puzzel van Mummies zou geweldig zijn

 4. Anneliese de Waal zegt:

  Erg leuk voor de kinderen, de puzzel is erg leuk voor de kinderen, erg leuke film 😊😊

 5. Evelien zegt:

  Dit lijkt me een superleuke film, ik doe graag mee!

 6. De laatste film die ik met mijn neefje en nichtje zag was de kinderfilm Wil de krokodil

 7. melissa zegt:

  Naast dat het mij een leuke en vrolijke film lijkt, is het echt al zo lang geleden dat we naar de bioscoop zijn geweest, of uberhaupt een uitje hebben gehad, dat dat al een hele verrassing zou zijn.

 8. Antonia van Eegelen zegt:

  Ik doe mee voor mijn wereld ontdekkers in de leeftijden 4,6,7 en 8.
  En deze oma natuurlijk die graag met ze meegaat op ontdekking tocht en thuis spelletjes te doen

 9. renilda zegt:

  Ik waag mijn kans voor mijn kleinkinderen

 10. Iris zegt:

  Hoe leuk is dit! Mijn kids hebben de trailer gezien en vinden het geweldig. Dus ik loot graag mee!

 11. Lysanne zegt:

  Onze dochter is nu 20 maanden. We zijn met haar nog niet naar de bios geweest. Wel iets wat ik op de planning heb staan, ben zo benieuwd hoe ze dat vindt! Met deze kaartjes zou ik graag iemand anders blij willen maken. Namelijk een collega van mij, dan kan hij met zijn twee zoontjes en vrouw even gezellig samen naar de bios!

 12. Rieneke Hammers zegt:

  Ja dat zou super leuk zijn samen met mijn nichtje en haar ouders! Als ze hier komt logeren houden we vaak een filmavond. Maar een film in de bioscoop kijken is natuurlijk veel leuker! Ook vind ze puzzelen erg leuk. Ik ga duimen!

 13. Gea zegt:

  Ik hoop dat ik win voor mijn prachtige gezin

 14. sanne zegt:

  Lijkt me echt superleuk, de trailer is al geweldig en mijn dochter wilt deze film zo graag zien!!!

 15. Judith zegt:

  Oeh lijkt me super komisch dus ik doe graag mee!!

 16. Ger zegt:

  Prachtige weggeef-actie dit! Bios uitje én de puzzel! Doe dan ook graag mee en dan nu…. duimen maar!

 17. Natasja Keuter zegt:

  Mijn oudste is 13 en mijn jongste bijna 4. Zelf vind ik het altijd vervelend wanneer er geen film draait waar ik dan met het hele gezin naar toe kan gaan. Mijn oudste had het laatst nog over deze film. Nav je Blog, begrijp ik dat je jongste van 4 , de film ook leuk vond. Dus win win. Eindelijk een topfilm waarbij we als gezin met beide meiden kunnen gaan. Zelf ben ik groot fan van Cleopatra en ook Egypte. Zou geweldig zijn om naar deze (lijkt mij) vrolijke film te kunnen gaan met elkaar. Even ontspanning samen.

 18. Shiva Chin zegt:

  Mijn zoon wilt later archeoloog worden, hij vindt het verleden heel interessant en ik denk dat hij mega blij zal zijn met deze prijs.

 19. m chen zegt:

  Ik doe mee, ze houden van puzzelen en van grappige avontuurlijke films!

 20. Kristel Gubbels zegt:

  Hier maken we graag kans op want onze dochters willen hier heel graag heen omdat ze de film zo grappig vinden. Wat leuk en fijn ook nog een puzzel, zijn ze hier ook gek op.

 21. Marieke zegt:

  Jaaaaa ik doe graag mee, onze kinderen zullen het fantastisch vinden

 22. Ineke zegt:

  Leuk, ik doe graag mee. Bezoek aan de bioscoop is ons favoriete uitje! Onze laatste film in de bios was De Club van Sinterklaas en de Race Tegen de Klok.

 23. Lifestyle Mommy's ~ Linda van Duren zegt:

  Eva zegt dat ze die wil zien omdat de trailer zo grappig is 😁

 24. Riggie van lochem zegt:

  Jaaahhh wat super leuk. Toen mijn kids de trailer zagen riepen ze meteen daar willen wij heen. Dus ik doe mee voor hen om samen naar de bios te kunnen .

 25. Albertine zegt:

  Oh ja, mijn meiden zijn altijd te porren voor een uitje naar de bios! Dit lijkt me ook een leuke film 👍.

 26. elisabeth maria martina zegt:

  naar de film altijd feest voor mijn kleinkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.