Hoe Gru een superschurk werd? Minions zijn weer in de bios!

De Minions zijn weer in de bios! De nieuwste supergrappige film ging afgelopen zondag in première in de Westfield Mall in Leidschendam bij Kinepolis en wij waren erbij. We zien in deze film het begin van het verhaal: hoe de grootste superschurk ter wereld zijn iconische Minions ontmoet en met hen de meest verschrikkelijke crew schurken vormt. Samen nemen ze het op tegen een team van de allergrootste boeven ter wereld in MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU).

gru minions superschurk
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

1 jaar Kinepolis Westfield Mall

Universal, Kinepolis en de Westfield Mall hadden er een feestje van gemaakt. Ook om het 1-jarig bestaan van Kinepolis op deze locatie te vieren. De stemmencast was aanwezig, trappen en roltrappen richting de bioscoop zijn geheel in Minions stijl en er liepen ‘echte’ Minions rond.

minions premiere

Fijn dat je dit keer gratis kon parkeren en we wat minder ver hoefden te rijden, de Westfield Mall is voor ons lekker in de buurt. Het feestje vooraf met kinderdisco en een optreden van Stefania was aan mijn dochters niet besteed “we komen voor de film, mama” maar de heerlijke donuts in Minion vorm wel, haha. Overigens kun je de komende 2 weken nog leuke Minion foto’s maken bij de roltrappen en trappen naar het eet theater van de Mall.

minions premiere

Wat wij van de film vonden?

De film trouwens echt een aanrader, die is hilarisch! Heerlijke 70s muziek en nostalgische elementen voor iedereen die jong was in de ’70s en ’80s. Ik heb keihard gelachen bij bepaalde stukken. Overigens keken wij ‘m in 3D, extra leuk. Zo cute om te zien hoe Bob, Kevin, Stuart en Otto ontzettend hun best doen voor miniboss Gru. Mijn dochters genoten er overigens ook van, de kleine gele wezentjes zijn ook supergrappig wat ze ook doen. Hun puppyblik, grappige vermommingen, de trainingen die ze volgen…

minions premiere

Over de nieuwe Minions film, het verhaal

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol en bereiden ze hun eerste missies voor.

minions superschurk
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wil de Knokker – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

gru minions superschurk
© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

Aan MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD werken de oorspronkelijke makers van de franchise mee. Zo is de film geproduceerd door visionair Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination, en Janet Healy en Chris Renaud, met wie hij veel samenwerkt. De film is geregisseerd door Kyle Balda die ook Despicable Me 3 en Minions regisseerde, en hij wordt daarin bijgestaan door Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan del Val (The Secret Life of Pets-films). Met de iconische stem van Pierre Coffin als de Minions en een fantastische jaren 70-soundtrack van legendarische muziekproducent en Grammy-winnaar Jack Antonoff.

minions premiere

Nederlandse stemmen

De Nederlandse stemmencast bestaat uit Jon van Eerd (Gru), Javier Guzman (Dr. Nefario), Trudy Labij (Gru’s moeder) en Ernst Daniël Smid (Mr. Perkins). Verder met nieuwe stemrollen voor Raymond Thiry (Wil de Knokker), Edsilia Rombley (Donna Disco), Patty Brard (Meester Chow), Dennis van der Geest (De Kraker), Edwin Jonker (Oerend), Nienke Plas (Juf), Frenky-Dean (Bradley), André Dongelmans (Handlanger A), Murth Mossel (Handlanger B) en Levi van Kempen (Piloot). Zij namen dit grappig filmpje op om zichzelf voor te stellen:

Win vrijkaarten

MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU) draait vanaf 24 juni a.s. in de bioscoop, in 2D, 3D en 4D. Je kunt ‘m bekijken in de originele Engelse of de Nederlands gesproken versie. Van Universal mag ik één van mijn lezers blij maken met 4 vrijkaarten! Hoe leuk is dat? Wil jij lekker lachen om de Minions met het gezin in de bioscoop? Reageer dan hieronder dat je meedoet, vertel over je favoriete Minion moment en je maakt kans.

minions premiere

De vrijkaarten zijn in te wisselen bij de kassa van de bioscoop waar jullie de film willen zien. Houd er rekening mee dat er tijdig van tevoren gereserveerd wordt voordat jullie naar de bioscoop gaan. Zonder reservering is er helaas geen toegang tot de bioscoop. Voor Pathé bioscopen kan dit via www.pathe.nl/reserveren en bij overige bioscopen is het aan te raden om te bellen met de klantenservice. Sommige bioscopen brengen kosten in rekening voor een telefonische reservering.

De winnaar is geworden Claudia van Heck, van harte gefeliciteerd! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Lees ook:

Ga jij ‘m in de bios bekijken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marieke zegt:

  JAA super leuk ik doe graag mee voor onze kinderen, ze zijn fan van Bob.

 2. Piet zegt:

  Leuk om mee te doen ze maken zoveel mee die minions ook!

 3. Kristel Gubbels zegt:

  Lijkt me geweldig om heen te gaan met onze dochters. Ze zijn gek op de minions en doem ze altijd na als ze er een filmpje van hebben gezien. En stiekem vinden mama en papa ze ook heel erg leuk 🙂

 4. Marja zegt:

  Wat leuk om dit voor onze kleinkinderen te kunnen winnen, dat wordt hun super minions moment!

 5. Martine Vinkestijn zegt:

  Supergaaf! Jongste wil er dolgraag heen, liefst samen met oma. Hij moest zo lachen om de trailer die wij zagen toen we sonic 2 gingen kijken. Ook in Kinepolis trouwens, wat een fijne bios is dat

 6. Claudia van Heck zegt:

  Wat SUPER leuk 🙂 !! Ik doe heel graag mee!!
  Mijn favoriete Minion moment, jeetje dat is een lastige – het zijn er zoveel!
  Maar het eerste waar ik aan denk en nog altijd ontzettend om moet lachen, al heb ik de film al zeker honderd keer gezien, is het liedje uit de derde film waarin ze in de gevangenis zijn beland en de andere gevangen allemaal bang van ze zijn en waarin ze zich erg misdragen 😉 op het liedje van Pharrell Williams – Freedom.
  We hebben de drie films van Verschrikkelijke Ikke in een box op dvd en ook de Minions film kijken we met zeer grote regelmaat, ze gaan echt nooit vervelen. We zijn dan ook mega benieuwd naar deze nieuwste film en maken héél graag kans op kaartjes!! We hebben nog maar weinig plannen voor de vakantie dus dat zou echt meer dan geweldig zijn!!!

 7. Marian Zw zegt:

  Lijkt ons een super leuk film! Die willen we wel graag in de bios gaan zien

 8. Riggie van Lochem zegt:

  Wat leuk zeg in de mall, voor ons gewoon leidsehage, dat is vlak bij ons. Heerlijk en die trappen..geweldig!! Dat zal ons minions moment worden….op de foto op die geweldig trappen en dan naar die geweldige film. Kids zijn er dol op!!

 9. Emmylou Zevenbergen - van Wijk zegt:

  Dat zou echt een super leuk zijn voor mijn zoontje. Hij vind de Minions te gek. Zijn lievelings Minion is Bob. Daar heeft hij ook een knuffel van die hij vaak meeneemt. Toen hij de voorstukjes van de nieuwe Minions film zag lag hij helemaal een in deuk, dus hoe leuk zou het zijn als we de kaartjes winnen en we er naartoe kunnen gaan.

 10. Tamara zegt:

  Super leuk voor de kids de oudste houd niet van bios hard geluid etc en zei nu mam ik wil ik wel heen met jullie
  Dus zou super leuk zijn

 11. Mom zegt:

  Ja hoor.
  Liefs, Mom

 12. Marguerita zegt:

  Testen of ik een reactie kan achterlaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.