Bioscoop review: The Witches van Roald Dahl

Oh wat griezelde ik vroeger graag weg bij de boeken van Roald Dahl als ze werden voorgelezen in de klas. Matilda heb ik nog en ook met mijn meiden gelezen, maar De Heksen oftewel The Witches kennen zij nog niet. In mijn jeugd is deze al eens verfilmd en vonden we dat best gruwelijk. Maar nu… is daar de overtreffende trap in de bioscoop! De 2020 filmversie van dit kinderboek. De opperheks Anne Hathaway vindt zichzelf zo eng geschminkt, dat haar kinderen de film niet mogen zien… Wij mochten hem in de bioscoop bekijken van Warner Bros! Hoe ging dat?

Roald-Dahl-s-The-Witches
Foto: Warner Bros

Eerst maar even over de visueel vernieuwende film van Zemeckis vertellen. Deze geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama.

Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

Hier kun je de vergelijking met The Witches uit mijn jeugd in 1990 zien:

Durfden mijn dochters van 8 en 9 jaar te kijken?

Ik weet nog dat ik de film zelf in 1990 extreem spannend vond. Zeker na de woorden van Anne Hathaway leek het me goed om – naast de mondkapjes – hun knuffels mee te nemen naar de bioscoop. Een leuk verjaardagsuitje was het zeker! We haalden bij Annex Cinema in Woerden eerst bij de afhaalstand buiten popcorn en ijsthee en volgden daarna de looproute. We zaten helemaal achterin op het hoekje en konden het dus goed zien. Er zaten best wat mensen in de zaal – met overal de nodige ruimte er tussen – maar het was niet uitverkocht. Terwijl dit toch écht een mustsee is. Zeker als je het kinderboek kent en de film van vroeger nog weet.

Dit keer zijn de hoofdpersonen niet blank maar afro-Amerikaans en speelt het verhaal zich niet in de jaren ’80 maar jaren ’60 af. Verder zijn er echt mooie technieken gebruikt om de heksen zo griezelig mogelijk te maken en natuurlijk om de muisjes te animeren. Hij is inderdaad erg spannend en griezelig, maar het is een heerlijk verhaal. Zoals je van Roald Dahl gewend bent loopt het goed af. Het is een film voor kinderen vanaf 9 jaar, maar hoewel mijn 8-jarige af en toe mijn arm beetpakte en die avond in mijn bed wilde slapen ging het verder prima. Naderhand bespraken ze in de auto wat een mooie film het was geweest. Spannend, maar dus net niet té.

Echt een grote release, een A-film en eentje die je graag in de bioscoop wilt bekijken! Mijn verjaarspartijtje in de bioscoop met mijn dochters was in ieder geval geslaagd. De visite kon vanwege corona niet langskomen en zo hadden we toch ons eigen feestje. Met popcorn! Dankjewel Warner Bros voor de vrijkaarten voor mijn verjaardag. We hebben er ontzettend van genoten. Heb je tieners en zoek je een leuk uitje, of ben je jarig en moet de visite in quarantaine? De bioscoop blijft leuk! En The Witches is echt, echt, echt heel erg de moeite waard.

Ken jij het kinderboek van De Heksen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.