Je leeft nu! Maak mooie momenten

Maak mooie momenten met je dierbaren zolang je dit nog kunt. Ik schreef pas al dat gezondheid niet altijd een blijvende vanzelfsprekendheid is. Hoe dankbaar ben ik zelf dat ik deze lockdown weer terug heb wat ik lang kwijt was: een basisconditie! Fanatiek sporten gaat (nog) niet, maar zo erg is dat ook weer niet. Terwijl ik dit schrijf bezoeken mijn ouders een familielid voor wie dit de laatste kerst zal zijn…

hoopvolle lichtjes
Foto: Shutterstock

Veel mensen hebben het nu extreem moeilijk, er zijn zoveel nare berichten, dat je af en toe misschien uit het oog verliest hoe mooi het leven nog kan zijn. Veerkracht en omdenken zijn soms nodig, maar vergeet niet te genieten van de tijd die je nog hebt. Van de dingen die nog kunnen. Die knuffel van je kind. Dat mooie plaatje van de winterse natuur. Dat warme kopje thee. Die grappige mop. Dat lekkere liedje.

Er zijn veel dingen die moeten. Zelf vind ik het fijn om tussendoor tijd vrij te maken voor de dingen die ik wil. Lukt niet altijd hoor, ik ben nu op ‘workation’ met de kinderen en had een boek mee om te reviewen voor mijn blog. Nog niet aan toe gekomen… Waar ik wel aan toe kwam?

  • Dochterlief haar wens ‘het strand bezoeken bij zonsondergang’
  • Een prachtige kinderwandelroute lopen met de meisjes
  • De vuurtoren zien
  • Me-time in de sauna
  • De kinderen opfleuren na de laatste persconferenties

Kortom: ik maakte mooie momenten. Dit kun je ook thuis doen, wij gingen ervoor naar Texel. Even er uit…

Dingen afvinken van een mooie momentenlijstje, is heerlijk en voelt goed. Is het prutweer? Ga er dan eens samen voor zitten om zo’n lijstje te maken. Niet alleen in je hoofd, maar op papier.

Op mijn Bucketlist

Volgens mijn dochter staan dingen nooit heel lang op mijn bucketlist. “Mama verzint iets leuks en dan wil ze het zo snel mogelijk gedaan hebben,” zei ze laatst tegen iemand. Dat klopt wel een beetje al zijn er nog wat grotere wensen die al langer op mijn wensenlijst staan, je moet iets te dromen houden tenslotte:

  • Het Noorderlicht zien
  • Op walvisexcursie in IJsland
  • In Zuid-Amerika de ruïnes van Maya of Inca tempels bekijken
  • De Big 5 spotten tijdens een safari in Afrika, liefst met de kids

En zo zijn er meer mooie plekken in de wereld, maar deze dingen staan al jaren op de bucketlijst. Ze zijn namelijk best prijzig…

Je bucketlist afwerken wanneer je terminaal ziek bent?

Dat is het met bijzondere wensen hè? Ze zijn vaak erg kostbaar. Je moet iets te wensen overhouden, zei mijn oma altijd. Maar stel nu dat je niet zo lang meer hebt? Wist je dat mensen die een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten deze – na inlevering van een doktersverklaring – ook al deels kunnen laten uitkeren als ze terminaal ziek zijn? Ik wist dat dus niet. Las het op de site van verzekeraar Allianz. Uiteraard geldt hiervoor een wachttijd van 2 jaar, dus je kunt niet zo’n verzekering afsluiten als je al weet dat je ziek bent.

Maar toch… Dit puntje maakt voor mij het afsluiten van zo’n verzekering toch de overweging waard. Een eigen woning heb ik niet tenslotte, maar met inleg van een paar euro per maand kun je bijvoorbeeld zeker stellen dat je kinderen na overlijden een bedrag van minstens 25.000 euro ontvangen. En hoor je dan ineens dat je onverhoopts terminaal blijkt te zijn… dan kun je dus de helft alvast laten uitkeren om je laatste wensen waar te maken. Je kunt best hoge bedragen verzekeren, maar van bijvoorbeeld 12.500 euro kan ik echt wel een prachtige reis met mijn kinderen maken en iets van de bucketlist afstrepen. Een blijvende herinnering die je samen maakt zolang je er nog bent… Veel waardevoller dan het bedrag op de rekening van je nabestaanden dat het verlies van hun vader of moeder nooit zal compenseren…

Overigens kun je op de site van Kanker.nl een waardevolle lijst met tips vinden over hoe om te gaan met iemand die terminaal ziek is… Ze zeggen dat het vooral gaat om het gevoel dat je iemand geeft. Dat je er bent. Dat het niet perse over de ziekte hoeft te gaan. 

Tot nu toe heb ik zelf eigenlijk alleen een uitvaartverzekering afgesloten. Als ik sterf kunnen mijn dochters tenslotte bij hun papa terecht. Voor het zover is – ik hoop nog minimaal 50 jaar mee te gaan – wil ik ze niet alleen een warm thuis bieden, maar ook ontelbaar veel mooie herinneringen die we samen hebben gemaakt.

Een liefdevolle kerst vol lichtpuntjes gewenst,

Marguerita

Lees ook: Oh jee, ik heb geen emmerlijst…Kersttag – it’s the most wonderful time of the year!

De leukste casts voor Kerst

(Opent in een nieuwe browsertab)

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.