8 leuke herfst(vakantie) uitstapjes

Oeh wat een leuke dingen zijn er weer te beleven deze herfstvakantie! Mijn mailbox loopt over van de bijzondere uitstapjes. Ik zet er hier een paar op een rij, zodat je plannen kunt maken. Of heb je misschien al iets leuks in je agenda staan?

1. Lego World

Dit jaar is de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGO World is echt een leuk familie uitje tijdens de herfstvakantie, wij zijn er vorig jaar geweest en mijn dochters hebben het er nog steeds over! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen. (Lees hier meer over het programma van 2016 of lees ons verslag van 2015.)

151023_legoworld-hires-9

2. Heksendoorn

Avonturenpark Hellendoorn heeft sinds 2 oktober het thema Heksendoorn (tot en met 30 oktober), een spannend familie evenement in Halloweensfeer. Het park is omgetoverd tot het domein voor heksen en andere griezelige figuren en de attracties zijn nog spannender dan anders. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems en er zijn leuke en spannende extra’s voor jong en oud. Er is een nieuwe buitenshow, een nieuw spookhuis, een 12+ Screams event op 21 oktober, Kareltje en Jasmijn hebben een nieuwe show getiteld ‘De Trollenkamer’ en er zijn vogelverschrikkers in Dreumesland. (Lees hier ons verslag over een bezoek aan dit Avonturenpark.)

heksendoorn

3. Zoetwaterpiraten Harold en Sjonnie op de Blue Boat

Ahoy, Zoetwaterpiraten! Deze herfstvakantie bezoeken Sjonnie, de stoerste stadsmuis van Amsterdam en zijn trouwe vriend Harold de kat de kade van Blue Boat Company om bemanning te werven voor de ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten!’ rondvaart. Kinderen kunnen ‘s ochtends de twee vrienden via een meet & greet ontmoeten en gaan vervolgens met Sjonnie in zee om Harolds waterangst te overwinnen. Terwijl ouders naar een zelfgekozen audiotour luisteren, gaan de Zoetwaterpiraten op een spannend en interactief avontuur.
Tijdens de vaart (duur: 75 min.) gaan kinderen als een echte Zoetwaterpiraat, met behulp van een piratenkijker, in de stad dieren spotten. Ook ontwerpen ze een zelfbedacht familiewapen, luisteren ze naar watergeluiden, tekenen ze een schip en krijgen ze van Sjonnie en Harold nog véél meer interactieve opdrachten mee. De Zoetwaterpiraat die de leukste foto met Harold op de Facebookpagina van Blue Boat Company plaatst, maakt ook nog eens kans op een gave prijs!
Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. Foto: Diederik van der Laan
Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. Foto: Diederik van der Laan

4. All you need is Food (19 nov)

Niet helemaal herfstvakantie, maar op 19 november is de Zaanse Chocoladefabriek omgetoverd tot een culinair walhalla voor foodlovers. Waar het bij de meeste foodevents alleen om consumeren gaat, ligt bij All you need is Food de nadruk op informeren, proeven en beleven. Zo kun je culinaire kennis opdoen bij diverse demonstraties, en proeverijen. Ook zijn er bij alle deelnemers speciale All you need is Food aanbiedingen te koop voor thuis.

Kroon op het Werk / Foodbloggers Event December 2014.

5. Amsterdams museum Het Schip

In de herfstvakantie (za 15 t/m zo 23 oktober) organiseert het Amsterdamse museum Het Schip diverse leuke, spannende activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Aanmelden voor de kinderrondleidingen en diverse workshops kan via www.hetschip.nl.
Het Schip in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt is hét museum over de Amsterdamse School. Honderd jaar geleden ruilde deze architectuurbeweging de sobere stijl van toen in voor speelse en fantasierijke vormen. In Het Schip, dat helemaal vernieuwd en uitgebreid is, kunnen kinderen en volwassen op een spannende manier – met films, confrontatiespiegels en multitouchtafels – genieten van al het moois van de Amsterdamse School. Bovendien organiseert het museum in de herfstvakantie drie extra rondleidingen voor kinderen met elk een eigen thema.
torenjochie-kl-kopie1

6. Science Herfstkamp

Vanaf 16 oktober 2016 kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar hun herfstvakantie doorbrengen op het Science Park van Amsterdam. Vakantiekampen organisatie Vinea en de Universiteit van Amsterdam (UvA) werken hiervoor samen. Door hun krachten te bundelen in het Science Herfstkamp, willen zij kinderen laten ervaren hoe leuk en interessant wetenschap en techniek kan zijn.
Op kamp kruipen de kinderen in de huid van een spion, leren ze robots programmeren, gaan ze hun eigen 3D-film maken, bezoeken ze NEMO, leren ze alles over de werking van katrollen en ervaren de functie ervan zelf op de klimmuur. Overdag zijn de kinderen op het Amsterdam Science Park, overnachten doen ze in eco-cabins op Camping Zeeburg. Ook daar is de science voelbaar: toepassingen uit de wetenschap worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de kinderen warm kunnen slapen op een milieuvriendelijke manier: vloerverwarming en een grasdak zorgen voor een natuurlijke regulering van de temperatuur.
 vineakamp

7. Maritiem Museum viert feest tijdens herfstvakantie

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons bestaat deze herfst 25 jaar, dat viert het Maritiem Museum tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) met vele activiteiten. Meer dan twee miljoen kinderen tussen 4 en 10 jaar bezochten de expositie sinds 1991 en maakten spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Leden van Professor Plons’ Spetterclub hebben tijdens de herfstvakantie gratis entree.

Het feest start met een familie-innovatie dag op zaterdag 15 oktober. Samen met Professor Plons en zijn vriend Mecha Mo maken kinderen deze dag vernuftige uitvindingen en doen ze creatieve braintests. Elke dag zijn er wisselende activiteiten. Kinderen luisteren naar de mooiste avonturen van de professor, gaan met hem op de foto, worden geschminkt en versieren verjaardagstaartjes en -kaartjes.

Wie gratis lid wordt van de Spetterclub (bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar), ontvangt als jonge ambassadeur onder meer regelmatig een digitale flessenpost van de professor. In de herfstvakantie krijgen alle Spetters gratis entree. Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen zich gratis aanmelden via deze link.

maritiemmuseum

8. ‘A Beautiful Planet’ met verteller André Kuipers in Omniversum

Astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, is de verteller van A Beautiful Planet, een fascinerende grootbeeldfilm over de schoonheid van onze planeet en het belang van natuurbehoud. De film draait sinds 4 oktober in het Haagse koepeltheater Omniversum. Bij deze film ben je aan boord van het International Space Station dat rond de aarde cirkelt. Samen met de astronauten bewonderen we adembenemende beelden van onze blauwe planeet. Maar we zien ook de sporen die de steeds grotere mensenmassa nalaat, vooral ’s nachts als miljarden lampjes de wereld in vuur en vlam zetten.

A Beautiful Planet, gemaakt in samenwerking met NASA, laat spectaculaire beelden zien en geeft een hoopvolle blik in de toekomst. De digitale camera’s reisden vijftien 15 maanden mee aan boord van het International Space Station. Deze film is geschikt voor 6 jaar en ouder.

omniversum
Wij gaan enkele van deze uitstapjes uitproberen, maar allemaal is een beetje teveel van het goede. En er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, dat ik hier niet gemeld heb! Zit er voor jou een leuk idee bij? Heb je al iets leuks gepland voor de herfstvakantie? Of ben je meer van de spontane plannetjes?
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Julia zegt:

    De ALL YOU NEED IS FOOD in de zaanstreek is zeker aan te raden! Onwijs leuk, ben er twee keer heen geweest met de kinderen. Puur genieten

  2. Farah zegt:

    Wat leuk dat er ook herfstkampen bestaan, wist helemaal niet dat dat kon!

  3. Ik wist niet dat er ook al kinderkampen in de herfst waren. Wel ideaal als je allebei een drukke baan hebt denk ik.

  4. Nathalie zegt:

    Leuke tips, ik ben ook een aantal tips aan het bundelen 😉 Zal het volgende week plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.