Herfstuitje op Schiermonnikoog

De vakantie is alweer halverwege, nog 3,5 week en dan moeten de meisjes terug naar school. Wat gaat de zomer toch altijd snel voorbij! In het begin van de zomer had ik zelf een heerlijke tijd aan de Costa Daurada in Spanje. Jullie kennen me als een bezige bij, ook daarna zat ik amper stil. Ondertussen droom ik al van een herfstuitje om tot rust te komen. Deze keer kijk ik niet over onze landsgrenzen, maar richting onze Waddeneilanden en daarbij springt Schiermonnikoog me in het oog.

huifkar schiermonnikoog

Waarom Schiermonnikoog in de herfst?

Het antwoord is simpel: de natuur. Het eiland verbindt de Waddenzee met de Noordzee en heeft de breedste stranden van Europa. In de herfst staat er vaak een sterke wind en kan je er helemaal uitwaaien. Schiermonnikoog vormt dus de perfecte setting om alles even los te laten. De wind en de getijden brengen ook schelpen met zich mee; lekker op zoektocht in het zand met de kids!

Dat zand, door de eeuwen heen afgezet op het eiland, heeft ook unieke duinlandschappen gecreëerd. Natuurlijk zijn de Waddeneilanden bekend vanwege het zeehonden spotten, iets waar mijn meisjes zeker enthousiast naar uitkijken. Je verwacht het misschien niet, maar ook bos kun je er vinden. Wandelen in het bos tijdens de herfstpracht, wie houdt daar niet van? Het weer kan echter wel eens tegenvallen in het najaar. Maar niet getreurd, er zijn veel fijne villa’s op het eiland waar je lekker knus met je gezin kan uitrusten. Hier heb ik er bijvoorbeeld al een aantal gespot.

Een kunstige bus

Jullie weten het wel, met kinderen heb je beter altijd een activiteit gepland. Ik speurde ook al naar bezigheden voor mijn dochters. Daarbij stootte ik op Atelier Schier, een oude stadsbus die op het strand omgevormd werd tot een schilderbus. Voor kinderen vanaf vijf jaar is er ook in het najaar ‘Blij met je Schilderij’; zeker mijn oudste zou zo’n aquarelinitiatie op het strand wel kunnen bevallen. Daarnaast biedt het atelier ook spirituele workshops en natuurwandelingen aan. Meer informatie vind je vanzelfsprekend op hun website.

We moeten toch eerst nog even de rest van de zomervakantie door, maar hebben jullie al herfstreisjes gepland? Ik lees het graag!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.