Fashiontrends herfst winter 2022/2023

Nieuwsgierig naar het modebeeld van deze herfst en winter? Ik ontvang alweer de mooiste foto’s in mijn mailbox en gun je graag een blik op de fashion trends van de komende maanden. Zit er iets tussen wat jou aanspreekt?

esprit denim
Nieuwste denim collectie van Esprit, met wide leg silhouetten, statement items en tijdloze looks. Nieuwe designs en mooie wassingen zijn geïnspireerd door originele denim styles uit het verleden. De fits voor dit seizoen zijn ontworpen om iedereen het comfort van soepelvallende jeans te laten ervaren.
Deze look met winterjas en een variant op de flared broek met split aan de uiteinden van de broekspijpen komt van Bristol. Deze keten gaat voor wat zachtere kleuren, maar wel met laagjes. Zie je ook de toffe matchende regenlaarsjes in trendkleur oudroze?

Het trendbeeld van winterjassen lijkt sowieso ‘zacht’ en aaibaar. De glanzende waterafstotende stoffen die voorheen zo populair waren, zien we ineens veel minder in de nieuwste collecties jassen.

neycko-herencollectie-travel-wear-collection
Comfortabele travelwear voor heren zoals deze outfits van Neycko gaan we vaker zien.

Travel stof is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Voornamelijk onder vrouwen zie ook mijn ervaring met de travelstof collectie van Je m’appelle, want voor mannen is er nog weinig van te vinden. Neycko is één van de merken die hier verandering in brengt, zodat ook de heren kunnen genieten van deze veelzijdige stof. De Travel Wear Collectie van Neycko bestaat uit blousons, hoodies, colberts, overhemden, polo’s, pantalons en shorts die onderling perfect met elkaar te combineren zijn. Zo kan je de pantalon of het colbert dragen tijdens een borrel met vrienden, maar ook gerust aanhouden voor een potje golf met een zakenpartner of een vergadering op werk. Dankzij deze collectie van travelstof komt elke man comfortabel zijn drukke (werk)dag door, zonder zijn kleding aan te hoeven passen aan de activiteiten. Werktrip gepland? Laat de blousons, hoodies en shorts niet in jouw koffer ontbreken. Vanwege de travel stof blijft je outfit kreukvrij deze herfst en winter.

winterjas urban wear zeeman
Matte stof maar wel met stoere details heeft deze winterjas uit de nieuwe jongenscollectie van Zeeman, donkergroen en oranje (maar dan weer niet de felgekleurde variant).
chantelle only manhattan
De ecodesigned klassieker Only Manhattan van Chantelle wordt dit seizoen uitgebracht in een nieuwe, sportieve versie. De comfortabele daily essentials voelen zacht aan en zijn beschikbaar in blauw en groen. ​
weekend vibes bristol
In de kindermode zie je dat comfort en die zachte kleuren overigens ook terug, zoals bij deze mooie trui uit de kindercollectie van Bristol.
sun68 herfstcollectie laagjes
Athleisurewear blijft een inspiratie voor het Italiaanse merk SUN68 dat zich vertaalt naar sweatshirts, poloshirts en comfortabele broeken in een breed kleurenpalet. Militaire kleuren en prints zorgen voor stoere items in de collectie, terwijl de op de UK geïnspireerde prints de preppy invloeden benadrukken.
sjaalmania-sjaal-cosy-cashmy-tangerine-tango
Trendkleur en laagjes zijn snel toegevoegd met een sjaal, zoals deze van Sjaalmania.

De sjaal kan zowel chique als casual gedragen worden en kan bij iedere outfit. De sjaal draag je het hele jaar door. Luxe pur sang! Bovendien zijn het tijdloze basics die perfect passen in een duurzame garderobe. Met de laagjestrend is het slim om bijvoorbeeld eens te kijken naar de sjaals van SjaalMania:  verkrijgbaar in 50 wisselende seizoenkleuren. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld Sjaal Cosy Cashmy Tangerine Tango, een luxe sjaal die je warm houdt, maar zacht en licht draagt. De combinatie van cashmere en zijde voelt als een droom, zeggen ze zelf. De stoere ruffles rondom geven de sjaal die nonchalante look en daarmee net iets extra’s bij het stylen van je herfst- of winteroutfit. 

knit-ted collectie fall 2022
Warmte, luxe en comfort komen samen bij Knit-ted. Dit seizoen draait om de combinatie van modern minimalisme en oog voor detail. Verfrissend simpel en ongecompliceerd, waardoor de collectie eindeloos bruikbaar is in de outfits. De gebreide items hebben dit najaar zowel een nostalgisch als modern gevoel.

Laagjes, zachte stoffen en niet al te felle kleuren. Daarmee zit je komend seizoen zeker goed!

Met al deze trends in het achterhoofd, hebben mijn dochters en ik een gezellige middag online geshopt bij Omoda. Deze winkel is vooral bekend van de uitgebreide collectie schoenen, ik kocht er eerder al eens prachtige Sendra laarzen, handige Toms instappers en kekke Premiata sneakers.

guess hoge sneaker
Dit soort canvas sneakers is overigens echt hot & happening, wij shopten deze van Guess bij Omoda. Je ziet er veel fotomodellen en celebs mee lopen.

Met het nieuwe schooljaar in de startblokken en groeiende kindervoeten gingen we voor nieuwe Toms espadrilles voor mij, hoge Guess sneakers voor de oudste (ze vindt Allstars ook leuk trouwens), sneakers met lichte zool voor de gymzaal op de middelbare school, Wysh sneakers, stoere hoge veterboots, shirt van Tommy Hilfiger, gaaf feestjurkje, sportbroekje en twinning witte tops met lange mouwen voor onder een outfit met spencer die we in Spanje hebben gekocht. Jaja: laagjes!

Lees ook: 

Wat heb je nog in de kledingkast hangen dat je leuk zou kunnen combineren in laagjes?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.