Tips voor jouw ideale inloopkast

Ken je dat programma MTV Cribs nog? De Mercedessen, masterbedrooms – ‘where the magic happens’ – en riante bubbelbaden vlogen je om de oren. Een inloopkast was vaker niet dan wel aanwezig in royale villa’s van beroemdheden. Maar tegenwoordig is een inloopkast allang niet meer alleen voorbehouden aan de rijken. Ook jij kunt je een inlooplast veroorloven. Maar hoe richt je deze in? Met de volgende creatieve tips komt je een heel eind.

kastengigant inloopkast
Foto: Kastengigant

Voor velen in het een droom: een eigen inloopkast. Gelukkig is het een droom die binnen handbereik ligt. Je hebt helemaal geen eindeloos budget nodig of een kamer die zo groot is als een balzaal. Een walk-in-closet plaatsen in een iets kleinere kamer is gewoon mogelijk. Oók met een iets kleiner budget. Wees handig met de ruimte en richt jouw inloopkast in met deze tips in je achterhoofd.

Een plankje en mandje

Of je nu een (kleine) kamer tot je beschikking hebt of een wand in de slaapkamer. Een inloopkast is mogelijk in élke ruimte. Door het schuifwandsysteem tenminste 90 centimeter van de muur te monteren heb je al de mogelijkheid om in de kast te staan. Zijn de rails en de schuifdeuren geplaatst? Dan is het tijd voor het interieur. Voor wat variatie in jouw inloopkast, wissel je leg- en hangplekken met elkaar af en zorg je dat de mooiste kleding op ooghoogte hangt. Plaatst een paar manden, paperbags of mooie dozen in het leggedeelte voor jouw riemen en overige items en de inloopkast ziet er al uit om door een ringetje te halen.

Laat je licht schijnen

Ken je dat? In de kledingwinkel voelde je je nog zo in je element, maar eenmaal in het pashokje zakt de moed je in de schoenen. Het licht boven de pashokjes is zó fel dat ze zelfs de meest ongeschonden perzikhuidjes in maanlandschappen veranderen. Conclusie: licht is belangrijk. Heel belangrijk. Voldoende licht zorgt ook nog eens voor een betere gezondheid. Zorg er dus voor dat er veel daglicht in de kamer komt waar je je inloopkast hebt staan. Maak daarnaast gebruik van dimbare spotjes om zo de mooiste kledingstukken uit te lichten en zelf ook goed voor de dag te komen.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Een spiegel mag niet ontbreken in jouw inloopkast. Deze onmisbare woonaccessoire zorgt ervoor dat je je outfit van alle kanten kunt bekijken. Zorg ervoor dat de spiegel op een verhoging staan of dat deze is verankerd in de muur. Ook leuk: kies eens een spiegel als deurvulling van een kastengigant schuifdeur. Wist je dat het zelfs mogelijk is deze deurspiegels in verschillende tinten uit te voeren. Zo kun je kiezen voor een grijze spiegel, maar ook voor een blanke variant of een spiegel met een bronstint. Houd je van een chique uitstraling voor jouw dressing? Dan is een spiegel met een bronstint een mooie toevoeging aan jouw inloopkast.

Inspirerende elementen

De eerdergenoemde spiegel in jouw inloopkast wordt een blikvanger wanneer je deze op een centrale plek neerzet. Een andere blikvanger voor jouw inloopkast in een opvallend schilderij of een wand in een opvallende print. Heb je een iets grotere ruimte tot je beschikking? Leg dan een mooi kleed op de vloer en zet een fijne stoel neer, zodat jij gemakkelijk jouw mooie killerheels aankan trekken. Of vanwaar jij eindeloos kunt staren naar jouw inloopkast.

Mij lijkt het wel wat, zo’n inloopkast. Helemaal als mijn dochters straks dezelfde maat kleding dragen als ik. Dan kunnen we alles mooi op één plek kwijt. Heb jij thuis een kastenwand waar je in kunt staan? Of een aparte kamer als walk-in-closet? Of doe je het net als wij met ‘gewone’ kasten en dromen van een ‘MTV cribs waardige’ kast?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Felix zegt:

    Wat een leuk idee om ook kunst toe te voegen aan de inloopkast om het zo echt meer tot een luxe kamer te maken! Ik ga binnenkort ook een inloopkast laten maken en zal zeker gebruik gaan maken van deze tips! – Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.