Athleisure Trend: comfortabel zijn is hip

Nu al een van de meest toonaangevende trends van de 21e eeuw is de wereldwijd bekende athleisure trend. Als je een modefan bent dan weet je gegarandeerd wat hiermee bedoeld wordt, maar ook als deze term je niets zegt, ben je hier ongetwijfeld al meerdere keren getuige van geweest. Zelf ben ik very Athleisure minded, haha. Nieuwsgierig? Wat er precies wordt bedoeld met deze ontwikkeling in de fashionwereld, waar en wanneer je hier mee aan kan doen en hoe je bijvoorbeeld de leukste athleisure kleding van het merk Bershka kan scoren, lees je snel verder. Handig: een Bershka kortingscode activeren is supermakkelijk!

Wat is athleisure?

Dit Engelse begrip wordt gebruikt om de tendens te omschrijven om je sportief te kleden in je vrije tijd. Dit verklaart ook direct de naam in kwestie: athleisure is een samenvoeging van “athletic” en “leisure”, woorden die respectievelijk “atletisch” en “vrije tijd” betekenen. Iemand die deze modetrend volgt kan bijvoorbeeld gezien worden in een sportlegging, oversized sweater of hardloopschoenen in alledaagse situaties, waaronder in de supermarkt, in een restaurant, in het openbaar vervoer en zelfs op het werk. Enneh, zei iemand thuiskantoor? Jup, ik draag regelmatig een elastische sportieve krijtstreepbroek van NED Dutch Fashion met een hoodie van bijvoorbeeld Protest of GOT Bag Wear

Vaak worden sportieve items gecombineerd met reguliere kledingstukken, zoals een jurkje met sneakers (check!), een trendy T-shirt en spijkerjack met een joggingbroek (check!) of een ruimvallende hoodie met jeans of een rok (ook check!). Het sleutelwoord van deze populaire stijl is dus absoluut comfort! I love it 🙂

Wat zijn enkele kenmerken van athleisure?

Je kunt typische athleisure producten vaak herkennen aan het materiaal waar deze van zijn gemaakt, of aan de pasvorm. De laatste tijd vind je namelijk veel kledingartikelen die in het verleden qua pasvorm uitsluitend in de sportschool, tijdens een workout of gedurende een training gedragen zouden worden, maar inmiddels ook hierbuiten worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn gebreide tennisjurken, fleecevesten met leuke printjes en petten die tegenwoordig naast bescherming tegen de zon, ook dienstdoen als hip accessoire. Maar het kan natuurlijk ook andersom: vele modehuizen en kledingketens lanceren meerdere keren per jaar collecties die reguliere items bevatten met een sportief tintje, zoals pantalons van stretchstof, katoenen trenchcoats of strakke topjes van ademende stoffen.

athleisure trend
Foto: Shutterstock

Hoe stijl je athleisure?

Doe inspiratie op uit de volgende voorbeelden en integreer athleisure artikelen in jouw dagelijkse look, of je nu van plan bent te gaan shoppen, je kinderen van school moet ophalen, op het punt staat een drankje te gaan doen met een vriendin of met het openbaar vervoer naar je werk gaat.

  • Combineer een oversized sweater met een paar shorts, jeans of een rokje voor een nonchalante maar toch trendy look. Het geheim van een goed gelukte athleisure outfit is namelijk een combinatie van sportief en elegant, waarbij het echter heel belangrijk is dat je niet overdrijft. Als je dus gekozen hebt voor een wijdvallende trui, kun je deze perfect stijlen met een strakke broek: zo vallen niet al je vormen weg in het niets. En houd je nu van jurkjes en rokjes, maar wil je toch graag eens iets anders proberen, of zoek je een manier om deze ook in de winter te kunnen blijven dragen? Draag deze dan samen met een cropped sweatshirt met of zonder capuchon, of combineer een lange wijde trui met een riempje om je taille te accentueren.
  • Ga voor combinatie van verschillende materialen of kleuren om zo je voorkeur voor comfort te camoufleren. Draag naast je joggingbroek bijvoorbeeld een leren jasje, wollen trui, glitterpumps of top in een felle kleur om de aandacht ergens anders op te vestigen.
  • Maak je outfit af met verschillende in het oog springende modeaccessoires. Gaan voor athleisure betekent natuurlijk niet dat je de deur uit mag in je pyjama: ook outfits die gebaseerd zijn op deze comfortabele trend verdienen het om modieus gestyled te worden. Zo kan je je look afmaken met opvallende oorbellen, een mooi horloge, een bijpassende handtas of rugzak, stoere boots, hoge hakken of leuk haaraccessoire voor een samenhangend geheel. 

Draag jij graag outfits in athleisure stijl?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.