Van parasol naar heater: herfst in je tuin

Wat een weertje hè? Het ene moment kan je zonnescherm of parasol wel weer uit, het volgende moment is het bibberen geblazen en kan de terrasheater aan om onder een dekentje te genieten. Daarom wat fijne herfsttips voor je tuin!

laterna parasol
Grote parasol van Laterna. Foto: Parasols.nl

Parasol

Het afgelopen jaar ging mijn parasol kapot. Al kokend zag ik het zonnescherm aan een dun draadje hangen… Toch zo’n 8 jaar plezier van gehad en uiteindelijk doorgeroest. Gelukkig kon ik een oude parasol van mijn ouders overnemen. Na hun verhuizing hebben zij een geweldig zonnescherm op maat laten maken. Als straks in het voorjaar de echte zon weer doorbreekt, zou een mooie nieuwe tuinparasol die een groot oppervlak tegen de UV-stralen van de zon beschermd wel prettig zijn. Bovenstaande parasol van Laterna, vind ik heel erg mooi. Je shopt deze via Parasols.nl.

Je eigen compostsilo, ideaal met de herfstbladeren. Foto: Naturegardening.eu

Compostsilo

Heb je een wat grotere tuin? Dan kun je met een compostsilo’s van tuinmerk Nature zelf je eigen compost maken en laat je de natuurlijke kringloop zijn gang gaan. Zet de compostsilo bij voorkeur op een schaduwrijke plaats en bedek de bodem met houtsnippers voor de beluchting. Zorg dat je het afval goed mengt en dat de silo regelmatig frisse lucht krijgt. Na enkele maanden kun je de compost oogsten en de tuin blij maken met biologische voeding. Verkrijgbaar in 300 tot 1200 liter vanaf €59,95 in tuincentra.

Langer buiten genieten met een terrasheater. Foto: Shutterstock

Warmte met een heater

Als je een overkapping in de tuin hebt, of een veranda, dan is het op wat guurdere of zelfs besneeuwde dagen heerlijk om onder een dekentje gezellig buiten te zitten met wat extra warmte van een terrasheater. Vraagt minder werk dan een vuurkorf en geeft net even die warmte die zo prettig is wanneer je stil zit. Kop warme chocomelk erbij en genieten van je kinderen die in de sneeuw scheppen bijvoorbeeld. Of van de gezelligheid van een goed gesprek in de avond. Kaarsen op tafel, borrelhapjes erbij. Toch genieten van je buitenruimte op koudere dagen.

Bladblazer

Qua gereedschap kun je veelal niet zonder een goede bladblazer in de herfst. Je wilt niet dat de afgevallen bladeren aan de stoep gaan plakken of je gazon verstikken. Hierdoor bestaat de kans dat de grasplanten afsterven waardoor je opnieuw moet gaan inzaaien om de kale plekken te herstellen. Bij MOOWY kan je wel heel eenvoudig online graszaad bestellen, mocht je toch kale plekken overhouden door het laten liggen van bladeren. Om dit te voorkomen is bladblazen dus van groot belang. 

WOLF-Garten maakt het opruimen ervan gemakkelijker met hun nieuwste model de LBV 2600 E. Deze 2600 watt elektrische bladblazer met comfortabele draagriem blaast met 270 kilometer per uur je stoep en je gazon moeiteloos schoon. Vastgeplakte bladeren verwijder je eenvoudig met de hark aan het einde van de blaaspijp. Zet de hendel om en hij zuigt alle bladeren op. Vang het versnipperde blad direct op in de ruime 50 liter opvangzak, die snel te ledigen is door de rits aan de onderzijde. Verkrijgbaar vanaf € 69,95 bij tuincentra.

Lees ook: 6 interessante natuuruitjes in Vlaanderen

De smart garden van Gardena. Foto: Gardena

Smart Garden

Ben je niet zo’n fan van tuinieren? Dan ga je – na je smart home – voor de smart garden. Zo kun je bij wijze van spreken slapend tuinieren. Gardena heeft een smart systeem met onder meer een robotmaaier en automatische besproeiing. Zelf grasmaaien en planten water geven, is daarmee verleden tijd. De slimme tuinproducten kun je ook toevoegen aan KPN SmartLife: een app om je huis en tuin te bedienen. Het smart systeem van Gardena is overigens ook geïntegreerd in de Apple HomeKit en IFTTT (If This Then That). Concreet betekent dit dat je alle smart apparaten in en om het huis centraal kunt instellen om bijvoorbeeld ’s nachts aan het werk te zetten. Maar je kunt ze ook bedienen vanuit de hangmat, (lig)bed, vanaf de bank of je vakantieadres. Behalve de slimme thermostaat, kamerlampen en beveiligingscamera zijn nu ook de robotmaaier en tuinsproeiers digitaal aan te sturen. Grappig foefje nietwaar? 

Lees ook:

Hoe ga jij deze herfst van je tuin genieten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.