8x Kleur in je interieur!

Dat roze mijn kleurtje is, dat weten jullie nu wel toch? Maar ook met andere kleuren kun je nét even wat meer je inrichting ‘spiken’. Ik twijfel zelf nog hoe ik wat meer kleur in mijn badkamer breng bijvoorbeeld. En zal ik mijn tweedehands bank vervangen door een neutraal exemplaar of juist daar voor een kek kleurtje gaan? Met de 8 items die ik je hieronder laat zien, heb je gegarandeerd een eyecatcher mét een lekker kleurtje. Wooninspiratie dus! Welke vind jij gaaf?

Back to the seventies

oranje hanglamp

Knal oranje aan je plafond! Toen ik geboren werd in de jaren ’70 was oranje hipper dan hip. Toen werd het gecombineerd met bruin (en roze). Wanneer je de grote items in je interieur neutraal hebt gehouden, kun je uit de band springen met accessoires die je wat makkelijker vervangt. Dacht je daarbij ook al eens aan je lampen? Deze lamp heet Muuto Unfold en het leuke vind ik dat het snoer oranje is meegekleurd. Muuto Unfold kost 169 euro en is er ook in andere hippe kleuren zoals mosgroen, okergeel, terracotta en klei bruin.

Appeltjesgroene parasol

Misschien niet helemaal interieur, maar ook buiten kun je veel doen met kleur. En die kleur hoeft niet alleen van de bloemetjes te komen. Hoe gaaf is deze appeltjesgroene parasol met kanten zonnedak? Als je eronder zit lijkt het net een bladerdak, toch? Bovenop staat een gouden vogeltje om het af te maken. Helemaal leuk! Dit is de Droog Shadylace parasol en hij kost bij Flinders in 279 euro.

Roze bank

 

Ik weet het. Ik zou niet teveel roze laten zien, maar kijk nou hoe tof: een roze bank! Dit artikel waarin ik zelf een hoekje mocht stylen is later via zoekmachines veel gevonden op de term roze bank, dus ik ben echt niet de enige die dit stiekem (of niet zo stiekem) heel erg leuk vind. Deze 2,5-zitter is van BePureHome en kost 749 euro. Voor mijn interieur zou het too much pink zijn, als ik wil knallen met kleur moet ik gaan voor dezelfde bank in okergeel. Ook prachtig!

Stoeltje om van te houden

kartell kinder stoel

Subtiel maar zeker een eyecatcher is deze stoel voor kinderen: transparant met op de leuning een rood getekend hart. Hij komt van het merk Kartell en heet Lou Lou Ghost Heart. Je shopt dit exemplaar voor 126 euro.

Blauw of groen?

Een gekleurde eettafel kan een onverwachte blikvanger zijn. Tafel Normann Copenhagen laat zien dat dit heel subtiel kan. Wat dacht je van een donkerblauw tafelblad? Of juist warm mosgroen? Hij is in nog veel meer kleurcombinaties verkrijgbaar en je hebt hiermee echt wel even iets anders dan anderen. Deze tafel is 120 x 120 en voor het design betaal je 1.410 euro.

Streepje voor

Hoe vinden jullie dit gestreepte behang van Studio Ditte? Zelf heb ik natuurlijk een heel klein muurtje gedaan met flamingo behang en dat is echt een statement. Een grote muur zou wellicht te druk zijn, maar het heeft wel iets al deze lintjes boven elkaar. In de vakantie zag ik in een woontijdschrift iemand die met mozaïektegeltjes in dunne linten iets soortgelijks had gedaan (verticaal) in haar badkamer. Niet mijn smaak, maar ik dacht wel meteen: WOW! Er zijn ontzettend veel toffe behangetjes op de markt en je kunt eenvoudig de wand opnieuw behangen wanneer je de print zat bent. Het proberen waard, toch?

Delfts blauw op je vloer

delfts blauw vloerkleed

Ga je voor Hollandse gezelligheid? Dan kun je die in een modern jasje steken met dit Delftsblauwe vloerkleed. Deze print trok direct mijn aandacht, het kleed is ontworpen door Moooi Carpets en zij hebben meer heel bijzondere prints op hun vloerkleden gebruikt. Goedkoop is het helaas niet, maar daardoor wel exclusief. Je betaalt zo’n 2.249 euro voor karpet Delft Blue Plate.

Flamingo’s en andere kussentjes

Een wat meer low budget kleurtje breng je aan met een vloot losse kussens op je bank. Zoals deze met flamingo’s van Ferm Living, bijvoorbeeld. Of het grappige sinaasappeltje van Ferm Living. Streepjes van Vitra… of… nou ja, kussens en kussenhoesjes zijn er in alle soorten, maten en smaken. Kaarsjes en dekentje erbij in dezelfde kleur en je metamorfose is heel snel klaar.

Alle producten uit dit artikel zijn online te koop bij Flinders.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Reacties

  1. Eke zegt:

    Die roze bank is echt prachtig! Het behang heeft mijn broer op een stukje muur zitten, springt er heel tof uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.